Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość H2O:P.

Woda mineralna czy ta z kranu?

Polecane posty

Jak myslicie czy sensowne jest kupowanie wody butelkowanej jak ta z kranu ew przegotowana ma podobne dzialanie?Ja nie mówie tutaj o wodach z pierwiastkami ale takiej do funkcjonowania.Powinno sie wypijac od 1,5-2,5 l wody dziennej wiec jaki jest sens kupowac i przeplacac jak zwiazki mineralne moge pobierac z pokarmu.Co myslicie?

Jak jakis normalny temat to nikt nie chce sie wypowiedziec..Jesli bym opisala jakas patologiczna sytuacje to albo podszyw albo inni by mnie oceniali...

Gość fyhuuuuu
kranowa jest z chlorem. u nas wali chlorem, ze az skreca czasem

u mnie nie jest woda chlorowana...czytalam wyniki sanepidu taka woda jest podobno czysta i ma wiecej skladnikow mineralnych.mozna zaoszczedzic i srodowisko ratowac bo jedna butelka to 800 lat lezakuje znaim zniknie

Gość fyhuuuuu
no to jak ci smakuje to mozesz pic. ja lubie wode, ale mojej kranowy bym nie przelknela dlatego kupuje

Gość KatarzynaZSDM
Z kranu. Robiłam prywatne badania wody z kranu, wody ze studni, wody "mineralnej" butelkowanej i powiem tak: bagno, bagno i jeszcze raz bagno. Najlepsza woda wyszła ze studni potem miejska kranówka a na końcu butelkowana.

Gość KatarzynaZSDM
A znasz taką instytucję jak sanepid? No chyba że nie...

sila reklamy i tyle:)ludzie na reklame ogromne pieniadze wykladaja a glupota ludzka nie zna granic co mowi reklama to prawda, a testy i badania opinia o dupe rozbic bo liczy sie kasa

przeciez byla niedawno afera ze zywiec zdroj napelniaja kranowką!!!!!!!!!! jesli masz swoj domek...i masz do wyboru kranowka miejska albo woda ze studni to lepsza jest studia-potwierzam ,przynajmniej na moim terenie...babka w sanepidzie powiedziala ze sama chcialabymec tak dorbą wodą.

Gość gghghnh
ze studni najlepsza tylko trzeba miec dobry garczek zeby nieplywaly jakies syfy w tej wodzie

Gość eegtegtet
toz sa oczyszczalnie sciekow, oczyszczaja sraki i szczyny i do kranu znowu wpuszczaja fuuuuuuuuuuuj

Gość eegtegtet
Marta kaj ty wyczytala ze zywiec zdroj to kranowka:O?

Gość fddafafas
Oczyszczalnie ścieków nie pompują tego z powrotem w obieg tylko do rzeki :O Edukacja w tym kraju kuluje :O

Gość eegtegtet
piertolisz nie dizie do rzeki tylko do kranu, edukacja u ciebie kuleje ciarachu