Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LazuroweSpojrzenie

Jak zrozumieć intencje mężczyzny z którym się spotykam ??

Polecane posty

Gość LazuroweSpojrzenie

Witam Wszystkich ;) Potrzebuję Waszek porady w delikatnej kwestii i postaram się użyć konkretów, aby moja wypowiedź nie była męcząca, zbyt długa i zawiła. Ponad miesiąc temu poznałam świetnego faceta, który bardzo mi się podoba. Wydaje mi się, że ja jemu również w zasadzie jestem tego pewna, jednak chciałabym wiedzieć czy to może być coś poważniejszego. Oboje mamy po 25 lat. On miał przede mną dwa związki jeden trwający 3 lata i drugi 4. Mój problem polega na tym, że na ostatniej randce zaproponował mi seks, muszę dodać, że nasze 3 spotkania zakończyły się moim nocowaniem u niego. Tylko nie piszcie, że jestem łatwa, gdyż nie jestem. W dodatku od razu wyraźnie przemówiłam mu do rozsądku, że nie mam zamiaru sie z nim kochać i żeby na nic nie liczył . Spędzaliśmy razem wieczory ogladając filmy, dużo rozmawiając i poznając siebie nawzajem. Wcześniej nie wychodził z żadną inicjatywą zbliżenia jednak na ostatnim spotkaniu, wypalił, a ja go odtrąciłam i wyjaśniłam, że na razie nie jestem gotowa na nic, a on spokojnie przyjął to do wiadomości i nic w naszych relacjach nie uległo zmianie. Rano odwiózł mnie do mieszkania. Od tamtej pory ciągle dzwoni, jest uprzejmy, jego zachowanie nadal jest w stosunku do mnie nienaganne, pisze, dwa razy prosił o spotkanie, w rozmowie dużo żartujemy, jest między nami dużo ciepła. Czy uważacie, że jemu chodzi o coś więcej niż niezobowiązującą znajomość ?

Gość tramal___
to oczywiste o co mu chodzi. Nie widzisz ? :)

Gość 3 spotkanie i propozycja seksu
żaden facet, któremu zależy na czymś więcej nie proponowałby seksu tak szybko. Jeśli facet tak szybko zacznie gadać o seksie to znaczy, że uczucia nie ma i prawdopodobnie nie będzie bo popęd/libido przejęło kontrolę.

Gość LazuroweSpojrzenie
Też bym tak myślała, ale z drugiej strony on daje mi sprzeczne sygnały. Pyta o moich byłych, o to czy chciałabym mieć w przyszłości męża i dzieci, mówi mi masę komplementów, pyta dokąd zmierza nasza relacja i czy mam jakieś plany w stosunku do niego... cały czas mówi do mnie " moja", przytula mnie, głaszcze, planuje wspólne wycieczki rowerowe itd... A ja nic ja traktuje go na razie jako kumpla. Powiedziałam mu, że dopiero sie poznajemy, kiedy zapytała czy jest dla mnie najlepszy ze wszystkich moich chłopaków... Ja jestem dosyć oschła dla niego i podchodzę do tego wszystkiego z dystansem, bo chciałabym go najpierw poznać i upewnić się kim jest tak naprawdę.

Gość popycham posty
a w głowę wieje

Gość LazuroweSpojrzenie
yhm

Gość tramal___
sprzeda ci każdy bajer aby dostać to co chce. To OCZYWISTE :) otworz oczy :)

Gość LazuroweSpojrzenie
Być może powinnam i prawdopodobnie to zrobie a może mała podpowiedź jak mogłabym to sprawdzić, jego intencje, czy jest na to jakiś sposób ?

Gość qwegg
hm, wiesz, chodzi o to, ze jak czlowiek chce, to potrafi stwarzac pozory, wiec to, ze mowi do Ciebie czule i moi "moja" nic tak naprawde nie znaczy jeszcze. Ty tez nie raz pewnie zachowywalas sie odpowiednio, bo czulas, ze to pomoze Ci osiagnac cel. nie mowie, z etak musi byc w Waszym przypadku, al nie sugeruj sie tak bardzo tym jak i co mowi. badz ciepla i przyjacielska i czekaj na rozwoj wydarzen. no chyba ze chcesz z nim bzyknac, to nie ma problemu, ale chyba nie tylko na tym Ci zalezy skoro zalozylas ten temat;)

Gość LazuroweSpojrzenie
qwegg Bo widzisz cała sytuacja polega na tym, że ja mam za sobą nieprzyjemną przeszłość. Facet z którym byłam zawiódł mnie, oszukał i opuścił. Jestem bardzo nieufna, boję się zaangażowania, związku, bliskości chyba czegokolwiek. Zastanawiam się nad tym czy powinnam od razu zakończyć tę znajomość aby zmniejszyć swoje rozczarowanie, bo przecież przeciąganie jej w niczym mi nie pomoże a wręcz przeciwnie sprawi, że będzie mi trudniej. Może powinnam po prostu napisać mu, że powinniśmy pozostać na stopie koleżeńskiej.. ??

Gość qwegg
co podpowiada Ci intuicja? nie uciekaj tylko dlatego, ze sie boisz zranienia, zaangazowania itp. zakoncz to, jelsi czujesz,z e facet z Toba pogrywa.

Gość LazuroweSpojrzenie
Intuicja podpowiada mi, żeby wiać, po pierwsze jest zbyt przystojny, po drugie pewny siebie, a po trzecie, namawia mnie do rzeczy na które ja nie mam ochoty.

/Facet,który w tak szybkim tempie proponuje seks NA PEWNO nie traktuje Cię i poważnie i NIE MA do Ciebie szacunku./ ­ Zostałaś zgwałcona na pierwszej randce, że wypisujesz takie bzdety? A może to prawda, że wam zależy tylko na naszej krwawicy a seksu tak naprawdę nie lubicie bo od tego to macie wibrator?

Gość no sound but the wind
a ja nie rozumiem po jaką cholerę nocujesz u faceta z którym dopiero się spotykasz?

macie 25 lat , nie jesteście juz dziećmi . Jeśli proponuje seks to znaczy że cię pożąda jak zdrowy facet. Jeśli się z nim prześpisz nic złego się nie stanie. Jeśli chcesz stworzyć związek , to trzeba czegoś więcej niż seks. Ale też nie ma znaczenia czy prześpicie się ze sobą po tygodniu ,miesiącu czy roku. Nie od seksu zależy, czy stworzycie szczęśliwy związek.

Gość qwegg
jesli jest arogancki, nie odpowiada Ci, to sie kloci z tym, co opisalas o nim w 1 poscie. musisz byc ze soba szczera i podejmij decyzje:) nie musisz od razu uciekac, tylko nie rob tego na co nie masz ochoty i tyle

Gość qwegg
ale to wciaz ten wiek, kiedy ludzie troche ze soba chodza nim poojda do lozka, moze po 30 to wyglada szybciej, ale 25 to wcale nie tak duzo, mentalnie to wciaz zagubione osoby.

te gierki na początku związku są fajne . Taka niepewność. Ale najfajniej jest , kiedy okazuje się że oboje chcą tego samego , i wtedy już znika atmosfera tajemniczości . Można powiedzieć magiczne kocham.... ehhh

Gość LazuroweSpojrzenie
Prażynko 87 Twoja opinia ?

Gość inka123456
to że facet zaproponował ci seks na trzeciej randce wcale nie musi oznaczać że cię nie szanuje i chce tylko wykorzystać. Jeeli czujesz że nie jesteś jeszcze gotowa to mu to powiedz. Jak to mówią jak kocha to poczeka. Ale nie każdy facet to od razu ostatni najgorszy. Wbrew wszystkiemu zdarzają się naprawdę fajni faceci a dwa jego dłuższe poprzednie związki mogą świadczyć że potrafi być stały w uczuciach.

wiesz co ....nie wiem. Nie znam gościa , nie patrzę mu w oczy więc nie mogę stwierdzić - jego intencje są nieszczere . Myślę , że możesz podjąć ryzyko , ale musisz liczyć się z konsekwencjami. Może też być i tak, że dopóki nie osiągnie ,,celu'' będzie cie pozytywnie zaskakiwał , zasypywał komplementami....

Gość LazuroweSpojrzenie
Właśnie zastanawia mnie to, że gdy mu wytłumaczyłam, że w chwili obecnej nie jestem gotowa bo dla mnie to za wcześnie on zrozumiał, przytulił mnie i nie naciskał i dalej zachowywał sie jak gdyby nigdy nic sie nie stało... Z drugiej strony gdyby chcial tylko seksu stroiłby fochy, urwał kontakt i nie chciał dłużej sie wysilać bo przecież nie udało mu sie zaliczyć ?!

Gość inka123456
Prażynka od seksu taż dużo w związku zależ może się okazać że tak im będzie świetnie że nie będą szukali dalej lub odwrotnie pomimo dopasowania charakterów sex nie będzie odpowiadał jednej ze stron i nic z tego nie będzie. Chemii nie da się przeskoczyć i dlatego czasem ludzie mają wspaniałych przyjaciół z którymi można by było konie kraść ale nas wogóle nie interesują seksualnie.

no tak, Inko masz rację. Trzeba się dopasować. Na udany związek nie ma idealnej recepty . Ale na pewno nie może opierać się na samym seksie, jak i na jego zupełnym braku :)

,, nie naciskał i dalej zachowywał sie jak gdyby nigdy nic sie nie stało '' a czy to budzi Twoje podejrzenia ? spodziewałaś się innej reakcji ? ja myślę że facet po prostu nie czai się , bo ma dwa związki za sobą , i uważa, że to normalna propoz. z jego str. A skoro nie jesteś na to gotowa , uszanował to , i tyle. Poczeka :)

Gość inka123456
zgadzam sie Prażynka.

Gość jako facet powiem CI
, że jeśli facet tak szybko proponuje seks to pragnie Cię fizycznie jeśli teraz dasz mu seks to uczucie nie powstanie bo popęd je zasłoni. Jeśli poczekasz trochę to uczucie z jego strony będzie mogło powstać chyba, że jest to ruchacz pospolity tacy to nigdy się nie zakochują i nie zmieniają.

Gość inka123456
tak jak wcześniej pisałam jak kocha to poczeka, jakby nagle zaczął naciskać mogło by to być podejrzane ale taż nie przesadzaj z tym czekaniem np. rok bo facet tego nie wytrzyma a przynajmniej zdrowy seksualnie.

Gość a słowa /prawiczek, prawik/
używają puszczalskie śmiecie