Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zacna Kobitka

CO KŁAMIE? LUSTRO CZY ZDJĘCIA? JAK MNIE WIDZĄ INNI LUDZIE?

Polecane posty

Witajcie Kafeterianie! [cześć] Mam problem :O Chodzi o to, że jak patrze się na siebie w lustrze to się sobie podobam :) Natomiast jak oglądam zdjęcia na których jestem to wyglądam jak potwór :O A więc jak mnie widzą inni ludzie? Tak jak ja sie widze w lustrze czy na zdjęciach? :O Np. Pewnego dnia patrze się na siebie w lutrze i widze ładną dziewczynę :) chce uwiecznić tą poze. Przynosze fona, pstryk... "Usunąć plik"?... "tak" :O

Gość lesivieta
różnie zeleży od tego jak pada światło, jaką zrobisz minę to własnie cech ludzi niefotogenicznych - ta "nierówność" w wyglądzie fotogeniczni mają lepiej, wychodzą ładnie na zdjęciach i prawie zawsze prezentują się dobrze to się nazywa uroda, heh...

Gość taktaktaktaktaktk
mam tak samo!!! w lustrze super dupa a na fotkach... :/ lustro kłamie bo tam obraz jest płaski, a na fotkach widać wszystko :/

dziwne a ja w lustrze patrzeć na siebie nie mogę a na fotkach no nie wszystkich ale generalnie jest ok :)

Gość 8765
duzo ludzi tak ma. sama do nich naleze :) moja mama tez. patrzac na nia mysle sobie: "naprawde ladna z niej kobieta" a na zdjeciach no to wyglada conajmniej 10 lat starzej! ludzie nas widza tak jak my siebie w lustrze. doszlam do tego wniosku wlasnie na podstawie swoich obserwcji siebie, mamy i znajomych :)

Gość no sound but the wind
weźcie pod uwagę to, że w lustrze widzicie się ODWROTNIE. twarz nie jest symetryczna w 100%, dlatego tak często ludzie doznają szoku widząc siebie na zdjęciach - bo są przyzwyczajeni do widoku siebie w lustrze.

Gość pasmo
lustro jest plaskie a zdjecia jakie niby :D fotki nie oddaja rzeczywistosci, powie ci to kazdy fotograf, nie bez powodu ustawiaja specjalne swiatle itp duperele

Gość pasmo
swiatlo*

To ja jestem inna, niż Wy. Hehe;) Ja mam tak, że siostra robi mi zdjęcia, patrzę i sobie myślę: "kurdę, ja serio tak ładnie wyglądam? tak szczupło, czy mi się wydaje" - a patrzę w lustro i masakra.. 3x grubsza, bardziej brzydka itd. Sama jestem ciekawa, czy aparat, czy lustro oddaje bardziej realistyczne odbicie.

bo zdjęcia po pierwsze są płaskie ;] po drugie zdjęcie można zrobić tak że osoba na nim będzie zupełnie inaczej wyglądać niż w rzeczywistości

Ashantix3 -> 700 kalorii to głodówka która ci wyniszczy organizm i w dłuższej perspektywie czasu będzie nieskuteczna

Gość takasobiepani7492
Zdjęcia kłamią! Muszą ! :O

Gość gghfghfghfghfgh
ja niestety jestem pewna, ze to zdjecia pokazuja prawde. W lustrze wyglądam bardzo ładnie, natomiast jakos nikt nigdy sie na ulicy za mna nie oglada:/ Nawet moj facet kiedys powiedzial, ze przed lustrem wygladam jakos inaczej, w domysle - lepiej:P nic tylko sie powiesic:P

eh :( czyli torba na głowe to dobry poomysł :P Mój facet twierdzi ze w lustrze jak i na zdjęciach wyglądam ślicznie :O gdzie on ma gust?:D:D:P eh ta niska samoocena :P

Gość widzialam jajkoaa
hahahaha... tez tak mam. patrze w lustro- mysle, calkiem ladna jestem. widze zdjecia- mysle,o ku*** ale mam KOSLAWA gebe, nos szeroki,itd. czasami robie sobie zdjecia w lustrze- w sensie stoje przed lustrem a aparat jest skierowany w strone lustra- i wtedy tez ladnie wygladam.

Gość zalezy od aparatu
jak za duza rozdzielczosc, to k..... wszystko wylapie, najlepsza jest komórka bo zaciera to co nie trzeba tak a propo, poznalam raz jednego faceta w necie, ze zdjec mi sie podobal, a w realu sie wystraszylam.poprosil zeby mu strelic fotke na tle widoczku na jezioro i wyszlo calkiem fajnie tak jak foty w necie, mimo ze naprawde jest tak brzydki ze jako tako wyglada jedynie w ciemnych okularach i sluchawkach na uszach

jestes po prstu niefotogeniczna, co nie znaczy brzydka.znam wiele ludzi co maja tak samo i takich co wychodza swietnie jedynie na zdjeciu (zwykle sa to osoby o ciemnej karnacji, aparat ich swietne lapie) duzo tez zalezy od kolorow make upu i ciuchow, one nadaja odpowiednie tlo dla twarzy

Gość aaaaaaadddddddw
Ja wyglądam podobnie na zdjęciach i w lustrze. Ale faktem jest to, że mam też takie foty, że masakra i siebie na nich nie poznaje :P .

Gość fdsfdsfds
lustro nie klamie .. a zdjecia ? wystarczy inaczej swiatło padnie i foto nie wyjdzie

Gość bfdhsdfjshd
Szczerze mówiąc, po prostu niektórzy ludzie są niefotogeniczni. Nie mogę tego ocenić na sobie, wszakże ocena mogłaby nie być subiektywna, ale znam sporo ładnych ludzi, którzy w realu wyglądają na prawdę dobrze... gorzej, gdy oglądam ich na fotkach :D wtedy widzę co innego, niż to jak wyglądają na prawdę. I do mnie też to się odnosi, a przynajmniej ja tak uważam :D A są ludzie, którzy wychodzą na fotkach jak w realu... to jest tzw. fotogenika danej osoby :) i nie każdy jest fotogeniczny.

Gość bfdhsdfjshd
obiektywna nie subiektywna miało być :D hahha sorry

Gość a ja nie wiem hasła nie podam
To nieprawdopodobne, że człowiek nigdy nie zobaczy swojej twarzy. lustro i zdjecia nie oddadzą jej prawdziwego wyglądu

Gość aaaaaaadddddddw
Tak z tym światłem to prawda. Wystarczy, że światło jest kiepskie, nienaturalne, sztuczne od razu chociażby kolor cery inaczej wychodzi. No i zdjęcie to ułamek sekundy, wystarczy się skrzywić, mrugnąć oczami i wygląda się jak potwor ;) .

Gość twatdyjohnny
na zdjeciach zajebisicie i w lustrze tak samo :D

"To nieprawdopodobne, że człowiek nigdy nie zobaczy swojej twarzy. lustro i zdjecia nie oddadzą jej prawdziwego wyglądu" Dokładnie, zgadzam się :)

Gość gość
doszłam do tego samego wniosku co autorka wątki - ludzie WIDZA NAS tak, jak my siebie w lustrze. a RZECZYWIŚCIE WYGLĄDAMY tak, jak oglądamy siebie na zdjęciach. swoja drogą nigdzie nie mogę znaleźć informacji z optyki ani anatomii, która by to wyjaśniała.