Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julita28

ktora z was zaplanowala plec dziecka?sposoby na dziewczynke

Polecane posty

Gość julita28
Mloda mezatka- chyba Ci się coś pomyliło,wszystko odwrotnie napisałaś Ja chyba spróbuje w 9 i 11 dc. jak owulke ostatnio miałam 14 dnia. Tym razem pojadę do gin.na monitoring...pierwszy raz pojadę.Ostatnio robiłam testy owulacyjne. Piszcie w jakie dni byście próbowały na moim miejscu.

Gość jedną nogą w rowie
21 wiek a ciemnogród się mnoży!

Gość my po seksie w 8 dniu
cyklu czekamy na dziewczynkę! synka mamy z seksu z 13 dnia cyklu

Gość Karrrolinaaaaaaa
Dziewczyny pomóżcie ? Jak mam sprawdzić ten chiński kalendarz? Również chciałabym dziewczynkę. W sierpniu skończę 27 lat. Jakie miesiące u mnie są na dziewczynkę?? Czy do sierpnia mam patrzyć na tabelę z cyfrą 26 a po sierpniu na 27 ?? Czyli dziewczynka na : Kwiecień , maj , lipiec i listopad ?? Zastanawia mnie tak wysoki procent prawdopodobieństwa tego kalendarzyka. To co wychodzi żę np. dziewczyny z tego samego rocznika, które zaszły w ciaze w tym samym miesiącu rodzą dziecko tej samej płci...?

Gość alunia;p
ja slyszała ze zeby zrobic dziurke w dziurce to naprawde trzeba miec szczescie.....

Gość julita28
My po seksie w 8 dniu - to tylko w ten jeden dzień wspolzyliscie?

Gość julita28
Piszcie kochane

Gość julita28
Jest moze tutaj jakas mama' ktora ma 2 chlopcow , a 3 ma dziewczynke? Napiszcie mi czy mam wspolzyc w jeden dzien cyklu, czy wiecej? Wiem, ze jak czesto wspolzylismy to sa chlopcy. Wspolzylismy przed, w dzen i po owulacji....zapisywalam sobie przy poczeciu drugiego synka.

Gość julita28
Witam.Czy może mi ktoś napisać czy mam współżyć tylko raz w 9 dc czy w 9 i 11 dc. Od wczoraj lykamy z mężem Wit. C. Sama już nie wiem czy mam starać się o ta córeczkę...chyba za bardzo jej pragnę. Kocham moich synkow . Cykle mam co 29 dni.

Gość julita28
Nikt nie doradzi?

Gość do wezcie przestacie
kobieto przy córkach też będziesz miała okazję być super teściową no chyba, że nie masz zamiaru ich wydawać za mąż hahah

Gość i tak biologia zrobi swoje..
Seks w 6 i 9 dniu cyklu... chciałam dziewczynkę, a jest chłopiec.. miało to znaczenie na początku ciąży, trochę byłam zawiedziona...bo czekałam na dziecko jakieś 7 lat.. i chciałam dziewczynkę (2 ciąże nieudane, problemy z zajściem w ciąże) . Jednak gdy zaczęłam kupować ubranka, to już mniej mi przeszkadzało, że jednak będzie syn, a teraz mały ma 3 miesiące i tak bym go nie zamieniła.. ;) Jest fajny.. ;)

Gość tasia216
No to ja powiem cos nowego i ciekawego :) Wazna jest dieta mezczyzny.Jesli je duzo miesa wieksze szanse na chlopca a nabial na dziewczynke.Przeprowadzano jakies badnia i taki uzyskali wynik.Naukowce badali dwie kobitki.Jedna miala 2 synow a druga 2 corki.Ustalili diete dla mezczyzn miesna( duzo ilosc miesa dziennie)i nabial(twarozki,serki,mleczko tez duza ilosc dziennie).I wiecie jaki byl efekt?Obie kobitki zaszly wciaze i ta co miala chlopcow miala dziewczynke a ta co dziewczynki miala chlopca :)Zaczelismy to analizowac z kolezanka i chyba cos w tym jest.Taki znajomy jest rzeznikiem i ma duzo miesa w domu.A mieso je na sniadanie,obiad i kolacje ma 5 synow.Kolezanki maz zajmuje sie kulturystyka i je duzo nabialu i malo miesa maja dwie cory.I do tego powiedziala,ze jak jezdi z nim na pokazy ta tatusiowie maja same dziewczynki,smiala sie ze chlopca jeszcze nie widziala.Jeszcze bylo troche innych przykladow.Ja nie mowie ze to daje 100% ale pewnie ma wplyw.I tez wazne kiedy sie wspolzyje jak tu wczesniej kobitki pisaly.

Gość julita28
Kochane ja też mam super chłopaków! Widzę,ze mnie nie rozumiecie! Po pierwsze ..wiem ,ze 3 ciaze mając cesarki można mieć,a po drugie chciałam mieć 2 lub 3 dzieci. Wcześnie nie planowałam plci , a teraz chcę spróbować. Jest w tym coś zlego?

Julita, nie ma w tym nic złego, ale naprawdę nie chcę Cię smucić, ale raczej nie da się zaplanować płci. Na pewno nie wierzyłabym w chińskie kalendarze i tego typu sprawy, bo to guzik prawda. Mogłabym ewentualnie uwierzyć w to, że stosunek przed owulacją może coś zdziałać, bo to ma jakieś tam podłoże medyczne, chociaż też reguły nie ma. Dla pocieszenia, powiem Ci, że jestem trzecim dzieckiem moich rodziców i jedyną dziewczyną. Mam dwóch starszych braci ;-) A do pani, która pisała o diecie - mój brat jest ewidentnym mięsożercą. Nie przeżyje dnia bez mięsa, a ma dwie śliczne córki. Nie widzę więc związku, po prostu przypadek.

Gość tasia216
a sprobowac mozna zawsze rozrywka jakas jest.Zaplanowac ciazy sie nie da,tylko Bog wie co bedzie :) Ale moze cos wplynac,mam na mysli wieksze szanse na dana plec.A to co pisalam to nie moj wymysl,byly prowadzone badania.I naukowce udowodnili wplyw tego co je mezczyzna na plec dziecka.Jeszcze raz powtarzam wplyw a nie pewnosc.

Gość julita28
No to w które dni spróbować?

ja mam corke.tak zaplanowalam i udalo sie !!albo tak mialo byc i wlasnie corka byla mi pisana:) tez naczytlam sie w necie co robic a co nie.zastosowalam sie do 1.seks 2-3 dni przed owulacja.u mnie sie sprawdzilo.zawsze mialam na 14 dzien kupilam tez testy owulacyjne.i udalo sie.jesli chodzi o ten kalendarzyk chinski to w moim przypadku nie sprawdzilo sie .wychodzilo ze chlopiec.

Gość julita28
Kochane wczoraj dostałam okres,tym razem mam co 28 dni,w sumie to by się zgadzało bo owulację miałam na 14 dzień. Od 22 di 24 kwietnia wyjeżdżam z mężem do Spa bez dzieci. Pierwszy raz zostawię na tak długo dzieci:( No i tam chcieliśmy począć nasze 3 dziecko. No ale to bada 12,13,14 dc. Wiec raczej odpada by spróbować, bo dziewczynka raczej nie wyjdzie prawda? Proszę o porady.Co mam zrobić? Maz nie chce przełożyć wyjazdu na wcześniej, a mnie tak bardzo zalezalo, żeby tam zajść. Raz juz przelozylismy termin no i drugi raz tak głupio. No a okres miałam dostać dzisiaj ,bi miałam ostatnio co 29 dni. Co zrobić?

Gość hugyuhoikjioj
wyzluzowac..co ma byc to bedzie.

Gość julita28
Wypowie się ktoś jeszcze?

Gość tamara ze śląska
Ja przy cyklach 28 dniowych współżyłam 9dc (nie chciałam zajść w ciążę, ale policzyłam sobie źle, że to dopiero 7dc :p). No i jednak zaszłam. 9dc wskazywałby raczej na dziewczynkę, a jest chłopiec. Nie da się tego zaplanować, nie ma żadnej gwarancji, że te śmieszne metody zadziałają. Mój tata mi kiedyś powiedział, że mnie osobiście robili na chłopca :p

Gość julita28
No to mnie pocieszylas. Są może jeszcze jakieś osoby,które wspolzyly w 9 i 11 dc.? Czy w jakimś innym dniu?

Gość julita28
Raz czy dwa razy współżyć?

Gość wiem co robie ,wiem co myślę
ja sie kochałam w dzień owulacji (wiem bo miaam monitoring dostałam pregnyl potem seks i byłam nastepnego dnia wieczorem znow na monitoringu i jajko pękło) I co? Myslalam sobie ze na pewno chłopiec- na usg w 14 tygodniu mi powiedział że dziewczynka. Zobaczymy co dalej na połówkowym. Widać nie zawsze seks w owulacje to chłopak a przed dziewczyna-duzo zalezy tez od jakosci i ilosci plemników ż i m. Nie nakręcajcie sie tak :P

Gość A dziwisz sie kolezankom??
agata ma racje, nie mozna zaplanowac plci. ale napisze przyklady z moje rodziny: 1 ciocia: syn-syn-syn-syn-corka, 2 ciocia: syn-corka-corka-corka-corka, 3 ciocia: corka-syn-syn-syn-corka, Moja mama: corka-syn.

Gość jallaey.
ja 3 dni temu czyli 16 dzien cyklu współżyłam...w kalendarzyku owulacyjnym to mój najbardziej płodny dizeń....także powiedzcie mi kobitki...wychodziłoby to na chłopca..(a juz mam 21miesiecznego synka)....i czy może była któraś w podobnejh sytuacji a tu dziewczynka wyszła:)?....chciałabym dizewczynkę, dla chłopca nawet z imieniem cieżko już bedize..heh...oczywiście wzystko z przymróżeniem oka..bo jakby był chłopiec to jasne, ze bee tak samo szczęśliwa..ale cicha nadzieja na dziewczynke jest

U mnie dokładnie w owulacje było (czułam jajeczkowanie) i miał być chłopiec, a wyszła Lenka :)

Gość gość
może twój partner nie ma męskich plemników?