Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa Psychologia UŚ

Rodzeństwo a małżeństwo :) Badania do pracy magisterskiej

Polecane posty

Gość Ewa Psychologia UŚ

Witam Wszystkich! Często podczas różnych rozmów, pogawędek, dyskusji i plotek można posłuchać o tym, jak to brat albo siostra ma się w życiu lepiej, bo rodzice bardziej rozpieszczają, na więcej pozwalają, mniej pilnują itd. Wiele jest obiegowych opinii na temat kolejności narodzin. Brak za to rzetelnych badań i fachowej literatury. Jako, że sama mam młodszego brata i sama też chętnie uczestniczę w dyskusjach o tym, kto ma lepiej (ci najmłodsi, czy ci najstarsi) postanowiłam spojrzeć na sprawę bardziej obiektywnie i temat kolejności narodzin uczyniłam przedmiotem swojej pracy magisterskiej. Konkretnie zajmuję się wpływem kolejności narodzin na późniejsze funkcjonowanie w związku małżeńskim. Studiuję psychologię na Uniwersytecie Śląskim i w tej chwili rozpaczliwie potrzebuję pomocy wszystkich, którzy mają rodzeństwo i którzy wzięli ślub. Bez Waszej pomocy nie mam szans na ukończenie studiów, dlatego bardzo, bardzo proszę o wsparcie! Badanie trwa nie więcej niż 15-20 minut, jest całkiem sympatyczne i oczywiście całkowicie anonimowe. Wszystkich którzy mają wolną chwilę i ochotę na odrobinę autorefleksji zapraszam na: http://www.ebadania.pl/bad0da08d971a68a Z góry serdecznie dzięki za pomoc!

Gość Ewa Drzazga
chujowy ten kierunek se wybralas ,skoro ukonczenie go nie zalezy od ciebie....TYLKO OD ANONIMOWYCH LUDZI NA FORUM INTERETOWYM:o BEZ URAZY. szlag mnie trafia jak tak sie podchodzi do wszeloakich prac licencjackich czy magosterskich...aniekte sie daje byle komu...(jak maja byc emeryci badani a daje sie 4o letnim ciociom ,wujkom ,koleznkom ,no bo skad tu wziasc 100 emerytow???itp.) ,to sie nazywa fachowosc,komotetencja i rzetelnosc....LENISTWO....gratuluje ci serdecznie .