Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pattina

Proszę o pomoc!

Polecane posty

Witam mam pytanie głównie do mam będących w podobnej sytuacji, nie dawno zarejestrowalam się do UP poniewaz na własną rękę cięzko było mi znaleźć pracę,a z poprzedniej "wygasło" mi ubezpieczenie; Dwa tygodnie temu dowiedziałam się że jestem w ciąży,jest to 7 tydzien... Mianowicie chodzi mi o to,czy będąc w ciąży (oczywiście zgłoszę im to 19 kwietnia przy następnej wizycie) UP może mnie wyrejestrować? Czy jestem pod podobną "ochroną" jak w przypadku normalnej pracy? Dodam że nie pobieram tam żadnego zasiłku,chodzi mi tylko o ubezpieczenie. Wiem że niby ne trzeba mieć w ciąży ale wiadomo jak to jest z dzisiejszą hospitalizacją,warto jednak mieć ten papier żeby uniknąć stresów niewskazanych w moim stanie. Z góry dziękuję za powazne odpowiedzi w temacie.

Gość spoko!mala!
spokojnie nikt cie nie wyrejestquje z powodu ciazy. Gratuluje:)

Gość spoko!mala!
kto cie zruchał?

No wlasnie zastanawiam się jak to wygląda bo przecież w momencie kiedy odmówię przyjęcia oferty pracy to mogą mnie wyrejestrować? A wiadomo że nie wszystkie rodzaje pracy są stworzone dla ciężarnych. Nie mówię że ciąża to choroba,bo wcześniej pracowałam do 8msc ciąży,ale niestety trzeba odrobinę o siebie zadbać i nie przemęczać się,w poprzedniej pracy nie musiałam się o to martwić ponieważ zostałam zwolniona np. z cięzkiego dźwigania,stania 8 godzin bez przerwy itp...

Gość spoko!mala!
oczywiście,ze nikt cie nie wyrejestruje,nie ma czegos takiego,ze odmówisz dwa czy trzy razy to cie skreślą

Gdzie to cholerne szczescie!? Dziękuję i życzę powodzenia w dalszych staraniach chyba najlepiej odrobinę się wyluzować i nie myśleć o tym cały czas...Choć wiem że może to być ciężkie jeżeli bardzo tego pragniesz. spoko!mala! Dlaczego jak ktoś spodziewa drugiego dziecka,to nazywasz to produkcją bezrobotnych? To że w Twoim przypadku tak było nie znaczy że u każdego.