Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZUS jest bankrutem.

Mam 27 lat i poważnie myślę, żeby wyjechać do Niemiec.

Polecane posty

Gość ZUS jest bankrutem.

Mam dość tego kraju. Nie będę tu umierał z 500zł emerytury na starość, wolę pracować dla kraju, który mnie doceni. Jako przedsiębiorca płacę od prawie 7 lat 1000zł na ZUS miesięcznie, czyli 12.000zł rocznie. Do tego w podatkach, które osobiście płacę US kolejne 60.000zł rocznie [nie wspominam o podatkach, które płacę tankując samochód itp.]. Razem jest tego 72000zł rocznie. I co z tego mam? jak się idę leczyć to prywatnie, jak jadę autem to kilka razy nie doszło do wypadku bo gdzie bym nie skręcił w prawo czy lewo to taka dziura, że koło może urwać. Cokolwiek chciałbym zrobić to napotykają mnie bariery związane z różnej maści urzędnikami i prawem, które nie pozwala człowiekowi choćby wybudować swoje małe gniazdko na własnej ziemi takie jakby ten człowiek chciał. Trzeba wybudować taki dom jaki chcą urzędnicy i jeszcze zapłacić blisko 10.000zł za różne bzdurne papiery.

Gość panna Fish
znasz powód dla którego zus jest bankrutem?

Gość Tu masz a teraz [czesc]
http://wyborcza.biz/Emerytura/1,124711,13681470,ZUS_zapisal_na_naszych_kontach_emerytalnych_ponad.html#MT Kasy nie i nie bylo🖐️

Gość aydittka
jako prywaciarz -pewnie bezlitosnie wyzyskujesz pracowników-jest jednak sprawiedliwosc ze tak jęczysz

Gość credonia
hahhaha

Gość Bedingungsloses Grundeinkommen
niemcy nie długo wprowadzą 1000 dla każdego bezwarunkowo!!!