Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po terminie:(

cola z olejkiem rycynowym

Polecane posty

dziewczyny jestem 3 dni po terminie. na sama myśl o wywoływanym porodzoe robi mi sie słabo:( juz raz to przechodziłam i nie chce powtórki. wyczytałam że wypicie szklanki coli z 3 łyżkami olejku rycynowego czasem działa na wywołanie porodu. Sprawdziło sie to u którejś z Was????

glupiac , dziewczyno jak but. Chcesz ryzykowac zdrowiem swoim i swojego dziecka bo boisz sie wywolywania :P tragedia , ze tacy ludzie zostaja rodzicami.

Gość mama dwóch dziewczynek
może lepiej męża namów na przytulanki zamiast pić takie specyfiki...

Gość Monilina
Wiem co czujesz, ja też miałam 2 porody wywoływane, ale nie ryzykowałabym z olejkiem rycynowym.

Gość Ciężarówa2121
Ja też bym takich świństw nie piła. Zamiast świrować, idź na ktg sprawdzić czy wszystko w porządku i czekaj. Urodziłam tydzień temu, 8 dni po terminie. Poród wywoływany- 3 godziny i po strachu, żadna tam masakra.

jagoda369 nie musisz wyzywac od razu. ja sie pytam w ogóle o ten olejek. nie upieram się że go wypiję. nie słyszałam nic złego w jego wypiciu tylko nie wiem czy zadziała, bo jak nie to szkoda się męczyć i go pić. Ale skoro jest niebezpieczny to może zamiast wyzywać napisz co może spowodowac? bo nie wiem. byłam na ktg, wszystko jest dobrze. ja miałam pierwszy poród wywoływany i dla mne to jakiś koszmar. skurcz niemal cały czas przez 10godzin!!! poród drugi miałam normalny i był naprawdę super w porównaniu do pierwszego. boję się i chcę przyspieszyć jeśli sie da, ale chce przyspieszyć BEZPIECZNIE..dlatego pytam

Gość maryyyyna
A inne sposoby próbowałaś?Seks?

Gość Zatrtoskana ciężarówka
Moja znajoma opowiadała że piła olejek rycynowy i przez to szybciej urodziła, nie miała wywoływanego porodu, nie miała lewatywy. Nie wiem jak olejek rycynowy może zaszkodzić? Przecież to jest zwykły specyfik na przeczyszczenie.