Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alabasterrrr...

Mam 20 lat i DEPRESJĘ.. ;/

Polecane posty

Gość alabasterrrr...

Teraz dostałam 3 miesięczny staż w zawodzie, na którym i tak nic nie robię.. Nudzi mi się tam strasznie, nie czuje się tam za dobrze i wolałabym siedzieć w domu.. Jestem młoda powinnam cieszyć się życiem, poznawać nowych ludzi, wychodzić z domu.. Jak gdzieś wyjdę to sama, na imprezy źle się czuje.. Mój każdy dzień wygląda tak samo.. Mam faceta z którym jestem 3 lata i jedynie z nim się widuję wieczorami ale i tak codziennie robimy to samo.. W 3 gimnazjum zaczęły się moje problemy z odżywianiem, chciałam być najlepsza i wyglądać najlepiej więc się głodziłam. Miałam początki anoreksji na szczęście w jakiś sposób sobie dałam z nimi radę, próbowałam też wymiotować ale mi się nie udało.. Potem zaczęło się objadanie przy którym przytyłam 10 kg.. Udało mi się schudnąć, ale i tak cały czas jestem na dietach, a jak zaczynam ważyć więcej to panikuję jestem nerwowa, chce mi się płakać.. Wiem powinnam się leczyć.. Ale, i tak tego nie zrobię.. Moje życie jest do dupy.. I chyba już nigdy się nie zmieni :(

Gość alabasterrrr...
co mam zrobić żeby cieszyć się życiem ? kiedyś byłam zupełnie inna szczęśliwa, ambitna, uśmiechnięta.. teraz nic mi się nie chce, wszystko olewam

Rób to na co masz ochote,to co najbardziej cie cieszyło kiedys i nie patzr na innych. jezeli ten staz cie nie satysfakcjonuje i nie jestes z niego zadowolona to z niego zrezygnuj. wiekszosc osób bierze staze jaki im dadza tylko po to bo za nie dostaja kase i tez nie sa z tego zadowoleni. odwala swoje i dalej nic z tego nie maja. jezeli naprawde uwazasz ze zycie jest do dupy to szczerze ci powiem ze masz racje ale niestety musimy w nim trwac dalej bo taka jest kolej zycia ludzkiego. pomysl co wczesniej cie cieszylo,pogadaj z kims o tym, z najblizsza ci osoba i nawet z chlopakiem. w sumie sam on powinien byc twoja podpora i on takze powinien cie wspierac w trunych dla ciebie chwilach. tylko sie na nowo nie głodz bo to i tak nic nie zmieni a jeszcze pogorszy sprawe. badz poprostu soba taka jaka bylas kiedys i czulas sie w swoim ciele bardzo dobrze i wygodnie.

Gość alabasterrrr...
przytyłam 2 kg.. ktore musze zrzucic zeby sie czuc w miare ok.. co do stazu to rezygnacja bylaby glupoyta, raz ze brak kasy a po drugie co potem ? tak chociaz te 3 miesiace mam jakies finanse a po za tym chcialabym pracowac w tym zawodzie ale nie wiem czy mi sie to po skonczeniu stazu uda. kiedys cieszzyly mnie nawet gwiazdy na niebie, a teraz juz tak nie jest wiec to nie takie proste

Gość jedzenie_ma_znaczenie
teraz co druga osoba źle się czuje, ponieważ brakuje nam słońca