Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaCóreczki

Działanie inhalatora

Polecane posty

Gość MamaCóreczki

Mam pytanie. Od niedawna inhaluję córkę inhalatorem microlife neb 100. Zastanawia mnie jego działanie, nie znam się, wcześniej nie miałam z tym do czynienia. Otóż inhalator ma dozownik do leku, na to nakłada się nakładkę z otorkiem i na to ustnik i maseczkę. Otworek jest pod maseczką po przeciwnej stronie... I włączając inhalator para idzie tym otorkiem właśnie, a w maseczce mam wrażenie, że nic nie ma.... Czy to normalne? :/ Babka w aptece mówiła, żeby tego otworu nie zasłaniać ręką itp.... To jest taki inhalator: https://www.google.pl/search?q=inhalator+microlife+neb+100&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=-bBeUfbPIMG2Pa-hgdgG&biw=1280&bih=628&sei=_LBeUZ78G8SOO_KjgagL#imgrc=91PmS5C_QHjA3M%3A%3BtHbu6yIrcT4IiM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zakatekzdrowia.com.pl%252Fimages%252Fneb_100_400.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.zakatekzdrowia.com.pl%252Fmicrolife-microlife-inhalator-p-7224.html%3B400%3B323 I widać na zdjęciu ten otwór...

Gość od jakiego czasu inhalujesz
córkę?? inhalator mam inny, ale części do niego takie same. ostatnio rozmawialam z serwisem tej firmy i powiedzieli mi ze raz na 100 inhalacji trzeba wymieniać nebilizator (ten pojemniczek na lek) bo do inhalacji używa ise soli fizjologicznej, z której wydziela się sól i ona wyciera ten maly wiatraczek, ktory jest w srodku, przez co gorzej działa, lub wczale. wymieniłam nebulizator i jest ok. ale fakt, ze tego otworu nie można zasłanmiać ręką, bo mgiełka się nie wytwarza. i to nie jest para, a mgiełka

Gość MamaCóreczki
Od 3 dni, 2x dziennie tylko pulmicortem, bez dodatków. Czyli to, że ta mgiełka wylatuje tym otworem jest ok? Tak ma być? Bo mam wrażenie, że w maseczce nic nie ma poza oddechem córki...

Gość mam inny ale tak samo dziala
tak tak, w masce jest dostateczna ilosc leku :))

Gość MamaCóreczki
Nie. Źle działa. Zadzwoniłam do serwisu . Wyślą nową część.

Gość mamazosia
Moja córka korzysta z Diagnostic Nano i jesteśmy bardzo zadowoleni. :)

Gość matkapolkakrakow
NIe ma nic lepszego niż inhalator - my całą rodziną się nim leczymy. Mamy ten Diagnostic nano - z wymiennymi końcówkami, więc i my z mężem się nim kurujemy (głównie gardło u nas szwankuje) i dzieciaki (alergia). Polecam serdecznie!

Gość elaszeredy16
No ogolnie taki inhalator oczyszcza górne drogi oddechowe - bardzo fajna sprawa. Ja odkąd dostałam od męża inhalator taki od DIAGNOSTIC, to mam dużo mniejsze problemy z gardłem i z zatokami, a wcześniej, to było to nie do zniesienia...

Gość mamuśkamamuśka
No pomaga na górne drogi oddechowe, moje dzieciaki są alergikami sobie sotsują taki nasz inhalator od Diagnostic i pomaga im zdecydowanie.

Gość gość
tak natrętnej reklamy to jeszcze nie widziałam, ale dziękuję- przynajmniej wiem już którego nie kupię

Gość gość
Popieram. Też nie kupię, że też ktoś komuś płaci za robienie takiej PSEUDOreklamy...