Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dlaczego jestem biedna ?

Jak przeżyć na 8000zł na miesiąc? Już nie daje rady ;(

Polecane posty

Jak patrze na tych gnoi co zarabiają po kilkadziesiąt tysięcy to mi sie żyć odechciewa. Czemu oni mogą sobie godnie żyć a ja nie moge? Ja też chce sobie pozwolić na odrobine luksusu, zasługuje na to. Ja nie będe żarła jakiegoś zwykłego twarogu, chce Almette, nie będe żarła jakiegoś majonezu gównianego z biedronki, chce Helmansa albo Heinz'a i tak mogłabym wymieniać. Brzydze się takim słabym żarciem i niskiej jakosci produktami. Chce jeść zdrowo i godnie ale mi nie starcza ;( Do tego utrzymanie auta też kosztuje bo pali jak diabli, ale cenie sobie komfort podróżowania więc z tego nie zrezygnuje. Lubie wyjść do dobrej restauracji, kina, teatru... baseny, siłowania, aerobik itp. też kosztuje. Do tego utrzymanie domu, sam internet i telefony to 400-500zł/mc. Uwielbiam chodzic na zakupy, chyba jak każda kobieta zresztą ;) Lubie nosić markowe ubrania, uwielbiam chodzic w sukieneczkach, mam ich pełno i do tego zawsze nowe buty aby pasowały do sukienki. Nie nawidzie pokazywac się dwa razy w tym samym, wtedy każdy myśli że cały czas w tym łaże i pewnie mam przepocone, obdarte już, zużyte itp i myślą że jestem biedna bo łaże w tym samym. Zakładam raz, ewentualnie za jakis czas drugi, potem kiedys tam trzeci i tyle, a tak lubie mieć nowe i nowe. Nie mam skąd już brać, a nie chce dziadować, bo strace całą pozycje i szacunek otoczenia. Już mi nie starcza na wszystko co bym chciała, ta wizja biedy mnie przeraża! Co robic? pomóżcie ludzie

Gość apudlina
e 8000 tys to nieźle masz

Gość Xenomorph
A próbowałaś pójść po rozum do głowy?

Gość Azazel Pazuzu
0/10 no dobra 1/10 za podjęcie próby...

Gość Stęskniony za smakiem
Spróbuj przeżyć za 1200 to się dowiesz co masz zrobić. Ja tyle zarabiam tak jak większość osób w moim mieście. Reszta nie ma pracy albo zarabia jeszcze mniej.. Może mi coś doradzisz, ale sensownie a nie głupio?

Gość lolusia1505
ja razem z corka zyje za 1500 miesiecznie....w tym 500 zl za przedszkole płace...wiec prosze cie nie grzesz i nie narzekaj...

Gość dfgdfgfgh,
Jestes biedna bo glupia , ze jestes niezaradna zyciowo i pracujesz za grosze . Tyle to ja w jeden weekend przepieprzam .

Gość leming z warszawy
doskonale cie rozumiem, mam tak samo. dyszka miesięcznie ledwo starcza na ratę, benzynę i podstawowe wydatki :o jak żyć premierze :o:o

Po pierwsze stuknij sie w glowe mowiac, ze jetes biedna, bo 8 tys to bardzo duzo pieniedzy. A post jest albo skutkie glupoty, albo desperacji, bo zarabiasz np 2 tys. Co za idiotyzm. Myslisz, ze wszyscy beda Ci sie pytac co robisz i gdzie pracujesz? Sa tu tez ludzie, ktorzy zarabiaja takie pieniadze.

Gość leming z warszawy
>>bo 8 tys to bardzo duzo pieniedzy. zależy jak dla kogo i jakie masz wydatki oraz gdzie mieszkasz. na warszawe to są przeciętne pieniądze

Gość fiuubzdziuu
a co robisz z tymi ciuchami, skoro zakładasz daną rzecz max 3 razy to musisz miec ich od groma....masz jakąś przechowalnie czy co?

Wyrzucam a co mam zrobić? Heloł! Myślisz troszeczke? Mam sobie w domu zrobić składowisko odpadów lub inną rupieciarnie? Tak nisko jeszcze nie upadłam! Noł łej!

Gość df554
nie podniecajcie się tak, przecież to prowo

Gość abstrakcyjny owoc
tępa kurwo, najpierw zainwestuj w słownik ortograficzny. "Nienawidzę" - tak się pisze. A nie, tępy kurwiszonie, tak jak ty napisałaś "nie nawidzę". co to za słowo "nawidzę" ? wyjaśnij mi debilu bez szkoły. nie dziwię się, że nie możesz przezyć . Ale nie za 8000 bo do tylu nie potrafisz nawet zliczyć jebany tłuku.

Leming, mieszkam w najlepszeh dzielnicy w Poznaniu, za samo mieszkanie olace prawie 3 tys z rachunkami. Do Tego zycie i ciuchy i rzeczywiscie robi sie sporo wydatkow, ale sa ludzie muszacy przezyc za 2 tys. Jesli kogos sac to moze wydawac i nawet 10 moze byc malo. Ja osatnio w 2 miesiace stacilam prawie 40 tys, kupilam co prawda meble, laptopa nowego itp, ale sama nie wiem gdzie kasa sie rozplynela. Ale to juz jest tez przesada, ze kto pisze, ze Jest biedny, bo ma 8000 miesiecznie...

Abstrakcyjny - akurat nie nawidze pisze sie oddzielnie jak wszystkie "nie" z czasownikami :D

No wybacz ale ja z plebsem nie chce mieć nic wspólnego i żadna łamaga nie będzie chodziła w moim odzieniu! Noł łej, już prędzej wole spalić

Gość fiuubzdziuu
dzieki za uswiadomienie mi tego ;(

mnie tam ortografia nie obchodzi, nie jest mi to do życia potrzebne... Choćbys był najmądrzejszy na świecie, choćbyś wszystkie rozumy pozjadał to i tak nigdy nie będziesz lepszy ode mnie, bo jesteś zwykłą biedotą, a ciul z tego że wykształconą...

Gość abstrakcyjny owoc
autorko, możesz mi kapelusz opierdolić. Przestań się wywyższać. poza tym skończe tę marną, mizerną prowokację.