Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość haiu89

co można jeć w pierwszych dniach po urodzeniu podczas karmienia piersią?

Polecane posty

Gość haiu89

jak w temacie. może krótki opisik by ktos dał. czy można smażone,jakie warzywa itp.

Gość ja byłam po cesarce
to pierwszego dnia dostałam kisiel(3 razy)drugiego dnia cienką zupkę a trzeciego normalne jedzenie: pasztet, marmolada, chleb, jakis gulasz na obiad. jak wróciłam do domu to zjadłam babkę gotowaną, kanapki z pasztetem(pieczonym domowej roboty) i niewielką ilośćią keczupu. gotowałam sobie krupnik na miesie, ryż z jabłkami itp. Ale jadłam też powoli produkty "tabu". dziś prawie 2,5 tyg po porodzie nie jem tylko surowych warzyw i owoców, bo jakos nie mam odwagi, podobno mocno fermentują w jelitach i powodują wzdęcia) ale tradycyjna sałatkę warzywną jadłam, tam jest surowe jabłko. Jadłam też ogórki konserwowe, pieczone udka, czekoladę, keks. Bacznie obserwuję tylkko czy nie występuje jakaś alergia.

Gość ja byłam po cesarce
a pierwszą zupą jaką ugotowałam była pomidorówka. Jak zjadłam jajecznicę na maślę to kupa mojego noworodka bardzo intensywnie "pachniała" :P

Gość szatyyyyyynka27
ja zaczełam od gotowanego,miesa stopniowo przeszłam na smazone ale nie na wiór.z warzyw wszystko oprócz kapusty.zdrowe są buraki i zielona pietruszka w okresie karmienia.jadłam nabiał ale na poczatku delikatnie jak zjadłam na kolacje to nie na sniadanie.owoce z wyjatkiem cytrusów.pilam duzo wody i sok jablkowy.powoli powoli mozna wszystko z glowa wiadomo nie kebaby ani grochówka. a tak w ogóle polozna mi zabronila nabiału,tylko buraki,pietruszke,biale mieso,szynke drobiowa,wode i jablka smieszne padłabym po tyg:) z kolei w szpitalu radzili wlasnie wszystko z głowa

Gość iustaa
mi lekarka przez 3 miesiące zabroniła jeść mleko/jogurty itp, kakao, czekoladę. Unikać smażonych i wzdymających.