Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina 123456

antykoncepcja po porodzie !

Polecane posty

Gość paulina 123456

Mam pytanie jaka polecacie antykoncepcje po porodzie i kiedy mozna sie zaczac zabezpieczac

Wypada zacząć w momencie kiedy zaczynasz współżycie- chyba że chcesz powtórkę ;) no a wnioskując z pytania to pewnie nie chcesz. Możesz zabezpieczać się prezerwatywą, tabletkami

Gość szatyyyyyynka27
jesli karmisz piersią to sa jedne tabletki cerazette(działaja od pierwszego dnia ale lepiej byc ostroznym)

Gość paulina 123456
chodzi mi raczej o antykoncepcje typu tabletki czy tez w formie szczepien slyszalam nie ze nie od razu mozna sie zabezpieczac jest jakis okres kiedy trzeba odczekac i chcialam sie dowiedziec glownie co polecacie i ile mniej wiecej kosztuje jaka forma zabezpieczenia (pomijajac prezerwatywe)

Gość paulina 123456
no wlasnie o to chodzilo jeszcze nie wiem czy bede karmic bo jestem w 32 tyg ciazy ale mysle o niekoniecznie najdrozszej a skutecznej antykoncepcji a ile te tabletki kosztuja o ktorych piszesz szatyyyyyynka27

ja dostałam tabletki już na pierwszej kontroli u ginekologa czyli jakieś 6-7 tygodni po porodzie. Tylko jak karmisz piersią to nie możesz brać wszystkich

6 tygodni po porodzie. czyli po skonczonym pologu. po pierwszym porodzie brałam cerazette. skonczyłam karmic to yasminelle, potem gumki teraz... najchętniej wyciełabym sobie macicę :P chyba spiralke założę... na wieki wieków... tzn na 5 lat :P

Gość paulina 123456
gumki odpadaja u mnie bo mam takie uczulenie ze pozniej 2 tygodnie czuje sie jakbym zamiast pochwy miala balon;/

Gość paulina 123456
40 zl nie jest zle za 40 zl miesiecznie dziecka nie wyzywie jedno mi starczy puki co ;D

Gość szatyyyyyynka27
placilam ok 3o paru zlotych nie pamietam dokladnie bo juz 7mcy nie karmie.mi je lekarz przepisal na pierwszej wizycie po pologu i mowil,ze to jedyne dla mam karmiacych

Gość lubieJapka
ja mam spiralkę na parę lat i jest super!

Gość szatyyyyyynka27
lubiejapka jak jest z ta spirala jesli kiedys bym chciala miec drugie dziecko i cena?

Gość lubieJapka
wyjmujesz ją kiedy chcesz i zachodzisz w ciąże.Ja mam zwykłą miedziankę,koszt założenia prywatnie razem ze spiralą(ma ją lekarz)to 400 zł.Uważam,że to super sprawa.Ja mam zero dolegliwości ale różnie kobiety piszą,nie każdej służy,mnie tak.Jajuż dzieci nie chcę więc mi wszystko jedno czy coś ona"mi dokona negatywnego".

Gość szatyyyyyynka27
jak przeliczyc tabletki czy gumki to sie zwroci ta spiralka

Dziewczyny jeśli jestescie zainteresowane mam do sprzedania dwa opakowaniatabletek azalia, są to tabletki antykoncepcyjne dla kobiet karmiących, nie wpływają na laktację i nie przenikają do pokarmu. Tabletki są ważne do 10/2013, cena za opakowanie to 20zl. Zainteresowane proszę o kontakt.

Gość zonaKraka
Ja brałam Azalię dla matek karmiących, zakładając że będziesz karmić, koszt nieznacznie większy niż przy innych tabletkach, 25-27 zł. bodajże w sieciowej aptece. Brałam od wizyty u lekarza, takiej kontrolnej po 6. t.c., przez tydzień jeszcze miałam uważać, nie czeka się na okres bo przy karmieniu może go długo nie być. Trzeba tylko pilnować dokładnie godziny, bo to tabletki jednoskładnikowe.

Pytanie do mam nie karmiących, czy z tabletkami czekałyście na okres, czy brałyście od razu-bo przecież dni płodne mogą wystąpić przed karmieniem??

Gość napisze tak
w dniu okresu zażywasz pierwszą tabletkę.

to w takim razie muszę uj wie ile czekać na okres i wychodzi na to, że nawet przez 3 mce zrezygnować ze współżycia??

Gość napisze tak
Ewentualnie gumki

Gość paulina 123456
ta spirala dobra sprawa ja slyszalam ze kosztuje okolo 800zl a 400 to naparwde niewiele a komfort jest

Gość ajajajajajajaaj
ja mam spiralę miedzianą - 300zł prywatnie z założeniem, czuję sie bosko - tzn nic nie czuję:) Dla mnie bomba - zabezpieczenie jest a jakby go nie było, zero skutków ubocznych i trucia się hormonami

Gość szatyyyyyynka27
właśnie mamy karmiące moga długo nie miec okresu a cerazette poprostu sie bierze nie czekajac na miesiaczke z tego co pamietam

Gość paulina 123456
w takim razie pewnie zostana mi jedynie te tabletki a pozniej zdecyduje sie na spirale miedziana