Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edfcsdfcedfcg

czy śmietana kremówka bez fixa się ubije?

Polecane posty

Gość edfcsdfcedfcg

Mam smietanę 30% mam ją ubić i dodac do masy, więc nie dodałam fixa (zawsze daję) i po bardzo długim czasie ubijania ledwo się ubiła, w misce nie stoi, trochę pływa czy tak ma być bez fixa, czy smietana lipna? Pomocy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mama dwóch dziewczynek
nie powinna pływać, ja zwykle robię bez fixa i jest sztywna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Czym ubijałaś? Oczywiście
że kremówka ubija się bez fixa, nigdy nie dodaję tego chemicznego świństwa :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yuvhvvuu
Może ciepłą biłaś?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jjaaaaa
Oczywiście , jeżeli ubijasz do zjedzenia czy to do gofra to będzie idealna . Jeżeli jednak do ciasta to zalecam dodanie wspomagacza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jjaaaaa
Możesz dać fix ale ja polecam dodać Sniezke - jeżeli do ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lista pięknych kobiet
dodaj cukier :) to takie oczywiste przeciez cukier to usztywniacz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lista pięknych kobiet
nigdy nie dosypuje fiksa ani tym podobne ubijam smietanke na najwyzszych obrotach i dodaje tak jak napisalam cukier :) smietanka nie opada i zachowuje ksztalt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Weronika z m
cukier zelujący daj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość edfcsdfcedfcg
no to widzę, że smietana lipna moja pierwsza w zyciu, zawsze wychodziło, ale zawsze robiłam z fixem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lista pięknych kobiet
doczytalam, ze 30 proponuje na pszyszlosc zakupic 36 30 moze rzeczywiscie nie ubic sie do oczekiwanej konsystencji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śmietana musi być
schłodzona i może być 30%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dxvxdrvgdegv
ubijam z 2 śmietany i to samo cukier nie pomaga nie mogłam go dać dożo bo już krem jest słodki chyba muszę iść do sklepu po fixa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
zbyt długie ubijanie powoduje, że śmietana podchodzi wodą .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zasaada najwazniejsza
30%kremówka ubije się ale musi się chodzić coanjmniej z 6h q lodówcwe ja przyspieszam i do zamrażalnika wkładam ale pilnuje by nie zamarzła za bardzo ubija się na sztywno bez fixa ale ja cukru to dodaje z 1płaska łyzkę tylko,jesli w ogóle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trollooo
ludzie myślcie i przeczytajcie sobie skład tegoż fixa - skrobia modyfikowana, czyli można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i będzie dokładnie ten sam efekt. No, ale reklama czyni cuda i ludzie wierzą w jakieś cudowne moce fixów. A śmietana (DOBRA ŚMIETANA - czytajcie skład) 30% ubije się równie dobrze jak 36. Ba, można ubić też 18, ale dobrej jakości i odpowiednio dłużej ją ubijając. A jeżeli komuś śmietana w trakcie ubijania podchodzi wodą, to świadczy tylko o tym, że jest to wyrób śmietnaopodobny z wody zagęszczony mączką chleba świętojańskiego, gumy guar, czy bóg wie czym innym. CZYTAJCIE ETYKIETY i kupujcie świadomie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani co ciasto dobre robi
poszłam po tego fixa i ubiłam w końcu, ale mam inny problem, ale to na innym temacie.... jeszcze dużo się muszę nauczyć, dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani co ciasto dobre robi
Problematyczne sobie ciasto wybrałam, nie ma co :-P będę robić do skutku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pani co ciasto dobre robi
trollo szkoda, że nie napisałes wczesniej bo maki ziemniaczanej mam 1 kg :-P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja napisze
niestety, od dluzszego czasu rowniez dla mnie nie udaje sie ubic śmietany 30-36% (laciata) bez polepszaczy przedtem nigdy nie bylo z tym problemu a teraz? masakra już ktorys raz z rzedu, mimo fest schlodzenia śmietany laciatej, jest to niemozliwe jednym slowem smietana zeszla na psy:o x wyprobowalam raz smietane z lowicza i nie bylo zadnego problemu wyszla gesta jak prawdziwe maslo nozem mozna bylo na chleb smarowac :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ta z Łowicza
ma inny posmak:O wolę Łaciatą choć się przyznam ze z biedronki kupuję tez 30stkę i się ok ubija,ma polepszacze ale rzadko która nie ma po smietan fixie-mam problemy gastryczne,więc nie dodaje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×