Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimk.A

Ślub z muzułmaninem?

Polecane posty

Gość Dziewczyna Ratownika:):)
odezwala sie sama pomaranczowa Właśnie Autorka ma faceta Araba, jakbyś przeczytała jej wpis to byś to zapewne wiedziała:)

Gość MadmasellePompidur
hI hI NO własnie o tym pisaliśmy. Dla przeciętnego Polaka każdy muzułmanin to arab. No i jak można dyskutować z takimi osobami?;)

Gość _____________ÓÓ_______________
...czytajtase o syryjskich mężczyznach jak handlują swymi samicami... ..góópie dÓÓpy...... .....http://konflikty.wp.pl/kat,1020223,title,Poga rsza-sie-sytuacja-Syryjek-na-uchodzstwie-Padaja-ofiarami-sut enerow-i-handlarzy-ludzmi,wid,15465881,wiadomosc.htm

Gość MadmasellePompidur
A ten óó to chyba caly dzień i noc na kafe siedzi, bo na każdym wątku o muzułmanach zawsze musi zostawić jakiś debilny komentarz:D

Gość Queen88
Droga Autorko! Rzeczywiście Arabowie ciapaci wcale nie są, ale chciałabym zwrócić uwagę że mimo iż to szlachetna rasa, to jednak są to bezwzględni ludzie. Proszę zastanów się jeszcze, nad ślubem z nim, może wstrzymaj się do narodzin dziecka? Zobaczysz jak sprawuje się jako ojciec i dopiero wtedy zdecydujesz, czy chcesz zostać jego żoną. Rdzenni Arabowie są różni: jedni jak Król Jordanii wielbią swoją żonę, a inni są bezwzględni i wymagają całkowitego posłuszeństwa. Proszę zastanów się jeszcze nad decyzją, żebyś tylko nie żałow

Gość Elżbieta.76
A dajcie już spokój! Anonimka Twój facet jest człowiekiem jak każdy inny, ocenianie go pod względem wiary to nie fair. Jeśli się kochacie, szanujecie i spodziewacie się dziecka, to nie rozumiem co stoi na przeszkodzie żeby zawrzeć związek małżeński? wy już zawsze będziecie ze sobą połączeni, będziecie mieli dziecko. A to dużo zmienia. P.S Nie przejmuj się chamskimi komentarzami:)

Gość Rozbawiona do lez
Ha ha ha no nie mogę! Widzisz Autorko, wszyscy Ci odradzają slub i związek z pół Arabem a zobacz na to forum. Przejrzyj tematy i zobaczysz jak to ci wspaniali polscy mężczyźni rycersko traktują swoje kobiety:) Istnie szarmancko, :D A oto kilka tematów z tego forum "Czemu znowu mnie zranił" :Jestem wciąż sama- boje się że zostanę starą panną" "Mąż-ALKOHOLIK" "Jutro biorę ślub a mój facet mnie uderzył" "Facet traktuje mnie jak szmate" "Mąż mnie zdradza" I to tylko kilka tematów z tego jednego forum!!! Także droga Koleżanko, chyba juz sama odpowiedziałaś sobie na pytanie i sama widzisz jacy są ci polscy i szarmanccy mężczyźni:D. Widzisz sama jak Cie potraktowali tutaj na forum, mimo że jestes dla nich zupełnie obcą osobą.

Gość polczynka/szkaradynkaaa
hehe http://youtu.be/1PQ670sfFXU http://pokazywarka.pl/g5blci/ http://www.msfera.pl/gdzie-wypoczywa-twoja-zona.html Darling.I Lowe.Ju... http://youtu.be/Ah8dhqQvZ8E . Obca / Die Fremde (2010) http://youtu.be/WPzYmxz6Ga0 "Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. "exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym"???

Gość Rozbawiona do lez
Facet spieprzaj z tymi swoimi wklejkami bo nikt nie ogląda tych twoich filmików, które wklejasz pod każdym tematem z muzułmanami. HEH:D

"nikt"rozumiem ze piszesz o sobie i o swoich podobiznach :D bo jakos wyswietlenia rosna :D buhaha

tak,ciapackie zlewy na malpia sperme,jestescie "nikim"ale swiat musi widziec jak wygladacie szkarady i jacy to ciapaci sa przystojni.buhaha hehe http://youtu.be/1PQ670sfFXU http://pokazywarka.pl/g5blci/ http://www.msfera.pl/gdzie-wypoczywa-twoja-zona.html Darling.I Lowe.Ju... http://youtu.be/Ah8dhqQvZ8E . Obca / Die Fremde (2010) http://youtu.be/WPzYmxz6Ga0 "Jezdza do Turcji szkaradne Polki Przezyc milosna przygode z ksiazki. Prosza "klam mi" jak Eurythmics I dostaja niedrogo farmazon szybki. "exodus na wyspy moze jestem niekumaty dlaczego Polki tam daja d**y tym ciapatym"

Gość Rozbawiona do lez
Kretynie ten temat nie jest o Turkach ani tym podobnych , ale o Francuzie, który ma arabskie pochodzenie. Jak na typowego kretyna przystało nawet nie przeczytałeś tematu, tylko zobaczyłeś słowo w tytule "muzułmanin" i zacząłeś wklejać ten sam tekst, który umieszczasz w każdym temacie o muzułmanach:D Co za Palant z ciebie:D

francuz arabskiego pochodzenia :D ale sie usmialam

Gość Rozbawiona do lez
Ponieważ twój ograniczony mózg nie rozumie, że można mieć np. pochodzenie np. rosyjskie a być polakiem. Można mieć pochodzenie Polsko-Ormiańskie i również być i urodzić się Polakiem. Ale oczywiście taki oszołom jak ty, nawet nie przeczytał wątku tylko jak typowy debil wkleja jak robot ten sam tekst w każdym temacie:D

Gość kerri el farri
moj maz tez jest muzulmaninem, jestesmy prawie 9 lat po slubie i mamy dzieci...tez na poczatku tez mialam problem z jego religia, ale tak na prawde trzeba sie zastanowic czy jest sie religijnym... malzenstwo wymaga od nas wielu kompromisu, a jezeli jest zawarte z osobnikiem o innej religi to juz wogole sztuka kompromisu...

Gość MadmasellePompidur
kerri el farri A mogłabyś napisać coś więcej? jak on Cie traktuje? Jakiej jest narodowości?

ciapackiem.ciap to ciap. umarlo kiedys dziecko murzyna(pakola,araba itp)poszlo do nieba i bog dal mu skrzydelka,murzynek zapytal boga?wiec,teraz bede aniolkiem?nie!kurwa!!! nietoperzem i spierdalaj!!! francuz arabskiego pochodzenia.dobre :D

Gość kerri el farri
urodzony i wychowany w egipcie...poznalismy sie w niemczech...jak mnie traktuje?..nie narzekam, gdyby mi zle bylo, to bym odeszla, nie jestem typem kobiety, ktora za wszelka cenne chce cos utrzymac, czego nie ma...dobrze gotuje, do obowiazkow domowych musilam go troche przyzwyczaic, bo jako posiadacz siostr, nie byl przyzwyczajony do robienia sobie sam herbaty i sprzatania ;) w egicpcie byla z nim i sama, nikt mnie nie porywal i nic nie zabranial..odnosnie wiary napisze, ze nie jest bardzo religijny...czasem wyjmie ten swoj dywan i jak przystalo na prawdziwego mulumanina uczyni uklony w stronne allaha;) znam wiele malzenstw polsko-arabskich czy niemiecko-arabskich...i jest roznie, niektore kobiety sa tak zakochane, nic nie przeszkadza, maja rozowe okulary, dopiero po jakim czasie zauwazaja jaki ich lover w rzeczywistosci jest...a tak poza tym to trzeba dobrze trafic i duzo rozmawiac, aby przekonac sie jaki ktos inny jest...

Gość Ola.28.
Autorko wychowanie dzieci to jedyny problem, chyba że oboje nie jesteście praktykujący i macie to w głębokim poważaniu. A generalnie nie jestem zwolenniczką pokazywania związków z muzułmanami wyłącznie w czarnych barwach. Moja kuzynka ma bogatego męża muzułmanina i jest wszystko ok, mieszkają w Katarze.

Gość Ola.28.
Egipcjanie to nie Arabowie, jak ktoś powyżej zauważył.

Gość Ola.28.
Jeżeli jego ojciec jest Arabem, a mama Francuzką i urodził się we Francji, to jest Francuzem o arabskim pochodzeniu. Nie wiem, co w tym śmiesznego i dziwnego?

Gość ProxyFox
u, o Dżizas. To tak samo jakby się miało ojca Polaka i matkę Francuzkę, a urodziłbyś się we Francji to byłbyś Francuzem o polskim pochodzeniu/polskich korzeniach. Co w tym zabawnego????

Gość Kili&Fili
Postanowiłam sprawdzić te "herezje" , które niektórzy tutaj głoszą w wiarygodnym źródle. I tak, w Encyklopedii Geog. Świata wydanej przez międzynarodowy inst. Mamy: Libijczycy: Libijscy Arabowie i Berberowie Egipt: Egipcjanie Turcja: Turcy Tunezja: Tunezyjczycy Afganistan: Afgańczycy Albania: Albańczycy Azerbejdżan: Azerowie i Ormianie Arabia Saudyjska: Arabowie Irak: Irakijczycy Iran: Persowie Bahrajn: Arabowie Zjednoczone Emiraty Arabskie: Arabowie Uzbekistan :Uzbecy Katar: Arabowie Bahrajn: Arabowie Oman: Arabowie Omańscy Czyli wychodzi na to, że Arabów rzeczywiście w Europie nie ma, a większość ludzi nazywa każdego Arabem, który wyznaje Islam:)

Gość serdtfgyhujkil
fgvhbjnmk Muzułmanie są różni, i dobrzy i źli, ale wiele cech mają wspólnych. Na pewno jednak: JEŚLI MUZUŁMANIN MÓWI, ŻE JEGO ŻONA MUSI BYĆ/ZOSTAĆ MUZUŁMANKĄ, TO KŁAMIE. Muzułmanin może mieć kobietę innej wiary, jeśli chce się trzymać zasad islamu, to może wybrać na żonę, kobietę religii księgi, tj. muzułmankę, chrześcijankę lub żydówkę. Teoretycznie, kobiety innej wiary/religii lub ateistki, nie powinien poślubić. Ale to zależy od poglądów lub prawa w danym kraju. Są kraje, gdzie zdecydowana większość mieszkańców to muzułmanie, ale prawo jest laickie i nieraz nawet niezgodne z zasadami islamu. Np. w Turcji, muzułmanka może poślubić niemuzułmanina i na odwrót, muzułmanin może poślubić kobietę jakiejkolwiek wiary lub niewierzącą. JEŚLI MUZUŁMANIN MÓWI, ŻE JEGO DZIECI MUSZĄ BYĆ WYCHOWYWANE W ISLAMIE, TO TEŻ KŁAMIE. Bo tak naprawdę nie muszą, tylko on tak chce. Owszem, w wielu krajach prawo państwowe jest oparte na prawach szariatu, a kraj jest krajem wyznaniowym, i teoretycznie dzieci muzułmanów powinny być muzułmańskie. Ale teoria teorią a praktyka może być różna. Są przypadki, gdzie muzułmanin poślubia chrześcijankę, mają dziecko/dzieci, mieszkają w kraju wyznaniowym, gdzie panuje islam i wychowują dzieci w 2 wiarach, albo wręcz tylko matka, na chrześcijan. Jak się chce, to można. Ogólnie jest to ZALECENIE, MORALNY/religijny obowiązek, a nie bezwzględny nakaz. Równie dobrze można powiedzieć, że chrześcijanie, czy ludzie jakiejkolwiek wiary/religii, mają taki sam obowiązek>>> własne dzieci, wychowywać w tej samej wierze. Poza tym są też muzułmanie, którzy nie mają nic przeciwko wychowywaniu dzieci na tylko chrześcijan, wychowują w 2 wiarach i dają prawo wyboru dziecku, w dorosłym życiu, lub godzą się na niewychowywanie w żadnej religii, dzieci. Z CAŁĄ PEWNOŚCIĄ TEŻ, ZDECYDOWANA WIĘKSZOŚĆ KOBIET - KONWERTYTEK Z CHRZEŚCIJAŃSTWA NA ISLAM, JEST OBŁUDNA. Islam sam w sobie nie jest zły, podobnie jak konwersja może być dobrym wyborem życiowym. Bo są różne drogi do Boga. Ale zdecydowana większość kobiet, która przechodzi na islam, nie robi tego tak naprawdę, z własnej wewnętrznej potrzeby, tylko z innych pobudek, takich jak: chęć przypodobania się mężczyźnie i/lub jego rodzinie, uleganie presji/nakazom/oczekiwaniom mężczyzny,strach, fascynacja inną religią/kulturą/światem lub pobudki ekonomiczne, np. aby dziedziczyć po mężu, mieszkając w kraju gdzie panuje islam itd. itp. Wiele takich kobiet, jest chrześcijankami bardziej w teorii niż w praktyce, bo mają w głębokim poważaniu zarówno Boga, jak i swoją religię. A potem, po poznaniu muzułmanina, wcześniej lub później, wiele stwierdza, że chce lub 'musi' przejść na islam. I jaka to wspaniała religia. I oczywiście, wiele zapewnia, że to nie dla faceta, ALE DLA SIEBIE, bo np. zanim poznała faceta już się islamem interesowała, a jak ten facet już jest, to ona już jest pewna, że to jedyna słuszna, dla niej, religia. Taaaaaaaaaaaak, jasne. A prawda jest taka, że prawie wszystkie takie kobiety, gdyby nie zakochały się w muzułmaninie, tylko np. w mężczyźnie swojej wiary, nigdy by im do głowy nie przyszło przejść na islam. Tylko właśnie, kobiety uwielbiają być uległe. Oczywiście można poznać naprawdę dobrego i porządnego muzułmanina i stworzyć z nim, super związek mieszany narodowo i religijnie, ale o to ciężko. Jeśli muzułmanin, to tylko mądry, wykształcony, pracowity, niekonserwatywny w poglądach i otwarty na inność. Jeśli kobiet niemuzułmańska dla niego, to tylko mądra życiowo i naukowo, inteligentna, wykształcona, o silnym charakterze, znająca swoją wartość, mające własne zdanie i umiejąca walczyć o swoje. W innych przypadkach to nie ma racji bytu...

Gość co mysle o was
Dziś, jak oglądamy na stronach internetowych obrazy ataków na chrześcijan to słyszymy komentarze, że dokonała tego grupa jakiś ekstremistów, fundamentalistów, islamistów. Mówi się wtedy nie o islamie ale o islamizmie. Ale islam jest jeden i opiera się on na jednym źródle - Koranie. Islam to dżihad . Nie można mówić, że są muzułmanie, którzy popierają dżihad i muzułmanie, którzy za nim nie są. Islam to dżihad. Islam to święta wojna. Islam przeciwstawia się wszystkim, którzy go nie wyznają, a w szczególności chrześcijanom wierzącym w Boga Trójjedynego! Muzułmanie podczas swych modłów wewnętrznie przygotowują się do walki. Są w stanie ekscytacji wewnętrznej i to od najmłodszych lat. W zrozumieniu islamu istotne jest by wiedzieć, że muzułmanin nie musi być dobry, by być zbawionym. Wypełnianie pięciu filarów islamu nie jest konieczne, żeby pójść do raju. Muzułmanin, żeby być zbawionym musi odmawiać shahada - Nie ma innego Boga niż Allah! - wy chrześcijanie mówicie, że tak nie jest, że jest Jeden Bóg w Trzech osobach. Jesteście politeistami, musimy więc was zabić, ponieważ nie ma innego Boga niż Allah podaje Koran. Oto rzeczywistość islamu, oto natura islamu, oto niebezpieczeństwo islamu. Muzułmanin opiera swoją wiarę, swoje życie duchowe i psychologiczne na negacji! Islam jest walką religijną przeciwko wszystkim, którzy mówią, że istnieje inny Bóg niż Allah, islam jest ciągłą obroną Allaha! http://www.fronda.pl/a/jean-alcader-islam-nie-jest-nowa-religia,5029.html

Gość _____________ÓÓ_______________
....założyciel i tworca islamÓÓ...niejaki machomet mając 53 lata a więc w owym czasie ,w Ówczesnych warunkach socjslnych był zgrzybiałym staruchem...tenRZe poślubił Aiszę która miała 6 słownie sześć lat...w swym miłosierdziu poczekał aż dziewczynka/dziecko płci żeńskiej osiągnie 9 lat i skonsumował związek...czyli po ludzku ....stary pedofil za zgodą jej matki która miała gÓÓwno do gadania ,ojca i krewnych...wepchnął swego Obrzezanego chÓÓja w narząd płciowy dziecka i wykonując ruchy frykcyjne doprowadził do defloracji....ciekawe czy dziecko było szczęśliwe...pewnie jej krzyki lub ciszę uznał za wyraz jej zachwytu.... ..wniosek...islam został stworzony przez pedofila któremu de fakto w cywilizowanym świecie należało by się dożywocie w kamieniołomach.... .....miłośierny mÓÓzÓÓł....francuz arabski.......

Gość Chusteczkaa
niestety, ale według Islamu dziecko musi przejąć religię ojca. A ty oszołomie powyżej naucz się pisać po Polsku, bo nie da się czytać tych dziwadeł.

Gość Anna:):
Autorko skoro masz wątpliwości [a jak sama piszesz - masz] to wstrzymałabym się ze ślubem. Zwłaszcza, że wbrew temu co piszesz wcale nie jedynym powodem konfliktów jest religia - piszesz też np. że jest zazdrosny i gwałtowny, a do tego jednak [mimo, że jest z Francji] odmienność kullturowa... Na twoim miejscu chyba bym nie zaryzykowała ślubu

Gość kerri el farri
a czy wy lubicie jak sie za waszymi facetami ogladaja laski?...moj maz tez jest przystojny i bardzo mily...kobiety czesto sie za nim ogladaja, jestem tez zazdrosna...wprawdzie staram mu sie tego nie olazywac, ale to uczucie nie jest mi obce, chociaz wiem, ze bardzo mnie i dzieci kocha...

Gość Anna:):
Chyba tak tylko Ci sie wydaje Keri Feri, ze jest przystojny.