Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anonimk.A

Ślub z muzułmaninem?

Polecane posty

Gość Dziadek Zaplutek
Środowisko ma zdecydowanie dominujący wpływ na poziom inteligencji, bo potencjał mamy z grubsza taki sam, różnice wynikają z kultury, rodziny, rówieśników. Afryka i równikowa Ameryka Południowa to miejsca gdzie do życia niewiele potrzeba, nie ma więc potrzeby tworzenia cywilizacji, a to cywilizacja stymuluje rozwój inteligencji. Dlatego czarni w Afryce mają statystycznie niższe IQ, a między czarnymi i białymi z amerykańskiej klasy średniej nie ma żadnych statystycznych różnic. Dlatego jeśli już forsujesz pomysł jakiejś superrasy to niestety podcinasz gałąź na której siedzisz, chyba, że jesteś Żydem albo Japończykiem;)

Gość Dziadek Zaplutek
"który był znacznie inteligentniejszy i łagodny, dlatego też dziś Europejczyk nie jest tak agresywny jak ci z Afryki" BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH w szczególności widać to po twoich wypowiedziach, skierowanych do kobiet. Kończę dyskusję z tobą. gadaj facet sam ze sobą:)

Dziadek Zaplutek- Zgadzam się z tobą, że środowisko naturlane nie wymuszało na Afrykanach czy innych podlidziach myślenia, dlatego też ewolucja nie wytworzyła pełnego gatunku ludzkiego z tych ludzi. Myśmy żyli w skrajnych, ciężkich warunkach klimatycznych i dlatego ewolucja doprowadziła nas niemal do perfekcji. Musieliśmy być inteligentni, bo jednostki słabe, zarówno słabe fizycznie jak i psychicznie to zwyczajnie wymierały bo natura jest bezwzgledna, w naszym klimacie tylko najśilniejszy mógł przetrwać, co doprowadziło do stworzyenia silnej rasy ludzkiej, zwanej rasą Aryjską

Gość jak szczypiorek na wiosne
Anonimk.A z calym szacunkiem twoj dylemat to troche musztarda po obiedzie, bo jestes juz w ciazy. Twojemu dziecku nalezy sie fajna rodzina i kochajacy rodzice, preferencyjnie razem i pod jednym dachem. Twoj chlopak to pol muzulmanin, ale pol Francuz wiec juz troche lepiej. Najwazniejsze jest jak sie wam uklada i jak on cie traktuje. Nie za bardzo rozumiem o co sie klocicie z tymi religiami i ? Brzmisz jak fajna i rozgarnieta osoba wiec na pewno wszystko ci sie ulozy jak trzeba. Nie przejmuj sie durnymi komentarzami dyzurnych prostakow z kafeterii.

Gość Dziadek Zaplutek
Na koniec: do Oberschil coś tam- jedź do Dubaju. Byłem tam przez miesiąc. ŻADNE państwo Europejskie nie umywa się do tego państwa, zbudowanego przezi Arabów:D. Dlatego twoja teoria o wyższości aryjczyków nad arabami jest z dupy, bo żaden biały czlowiek nie stworzył takiej krainy mlekiem i miodem płynącej jaką jest Dubaj. Dubaj, Katar to nie sa kraje XXI wieku, tylko XXII. Czy przyłożyłeś się jakoś do dominacji cywilizacji białego człowieka, odbiłeś największe piętno na innych kulturach, odkryłeś coś wynalazłeś? ,czy Ślązacy utrzymują najwyższy poziom wydajności pracy i mogą się pochwalić najwyższym produktem krajowym na łebka? Nieszczególnie. Też oceniasz po owocach czy zaserwujesz nam jakieś hipokrytyckie wyjaśnienie dlaczego załapujesz się do elitarnej cywilizacji białego człowieka? Porównaj sobie życie przeciętnego Europejczyka do jakości życia "podludzi" jak to ich nazywasz w Dubaju. Tyle na koniec.

Gość Mechanik2131
Zapoznałem się z ciekawości z tematem i dokładnie go przeczytałem. Droga koleżanko też jestem Inżynierem Mechanikiem, nie chcę generalizować, ale prawda jest taka, że Arabowie nie są zbyt wysoce intelektualnymi ludźmi.. Pracowałem w wielu krajach poprzez amerykańską dużą korporację jeźdźąc po rejonach dotkniętych większą niedostępności technologii, lub gdzie ta technologia jest, ale nikt "nie potrafi się nią zająć", w tym momencie mówię właśnie o krajach arabskich, a mianowicie Katar. Ktoś pisał, że państwo to jest najbogatsze na świecie lub, że Arabowie wybudowali takie piękne, miasto, którego technologia i bogactwo opiewa zachwytem. Owszem, ale drodzy ludzie przez europejsko-amerykańskie kompanie. Specjalnie z Europy i Stanów sprowadzają inżynierów, ponieważ sami, mają inżynierów poniżej poziomu afrykańskiego. Pieniądze na takie budynki itp. są osiągane ze sprzedaży ropy naftowej, gazu etc. i uwaga na dobrą sprawę niczego. Gdzie uwaga kolejna ironiczna sytuacja, Technologie wydobycia posiadają ze Stanów, a 90% pracowników na ważnych stołkach pochodzi z Europy i Ameryki, także Japonii. Przykra i smutna sprawa, ale gdyby nie ich złoża naturalne to bogaci Arabowie żyliby na poziomie afrykańskim lub gorzej, nie wspominając o przewyższającej ilości biedoty występującej w tamtych krajach. Moja żona jest Latyno-Amerykanką, pochodzi z Hondurasu, kraju biednego, ale mimo wszystko moim zdaniem kraje takie przewyższają "Arabie" pod każdym względem, poza tym wspólna religia:katolicyzm, amerykański styl życia, europejskie samochody, to wszystko " ponieważ jest tam 10 lub 20 razy biedniej jak w Europie, ale nie ma tej nienawiści do rasy białej jak w krajach typu "Arabia", kobiety choodzą swobodnie po ulicach, spotykają się z kim chcą!(Latyno-Amerykanin. Europejczyk, Azjata) i nikt im problemów nie robi, gdzie kolega w Iraku poznał dziewczynę, która na jego oczach została zabrana przez Arabów i wychłostana, za spotykanie się z kimś kto nie czyta koranu.. Ironia jest taka, że mężczyźnie mogą, a kobiety siedzą pozamykane w domach na 4 kłódki.. W Katarze tego nie widać i innych bogatych arabskich rejonach gdze wystąpił bogaty "napływ i wpływ" europejsko-amerykański. Nie wiem co te nasze polskie kobiety widzą w arabach, ale ich pseudo-inżynierowie mimo, że udaje im się załapać do uczelnii na wysokim poziomie, to są w przyszłości tak zwanymi pseudo- pracowanikami, którym trzeba wsszystko tłumaczyć, po 15 razy i tak nie rozumieją.. To ja musiałem pracować z takim jednym po wysoko klasyfikowanej londyńskiej uczelnii, gościu nie potrafił po dwóch tygodniach zrozumieć, że agregat może pracować na paliwie ciężkim i lekkim, gdzie zasada działania nie wchodziła nawet w rachubę.. Nie miałem zamiaru nikogo obrazić, urazić tym artykułem, ale moje spotkania na żywo z ich światem nie uważam za najlepsze, a raczej najgorsze spośród wszystkich rejonów świata w jakich byłem, a trochę ich było. Pozdrawiam Serdecznie

Gość brawo mechanik
takie sa realia ale nie przetlumaczysz, szczegolnie zakochanej w polczarnym, jednego nie rozumiem, mieszkac w Europie a zajsc w ciaze z arabem, ja jak chce sie z murzynem bzyknac to pojade do afryki ;)

Gość Dziadek Zaplutek
Mechanik- również byłem na kontrakcie w Dubaju:) Prace umysłowe wykonują tam przede wszystkim lokalni Arabowie (mieszkańcy Zjednoczonych Emiratów Arabskich) i Europejczycy. Wszystkimi pracami fizycznymi zajmują się Hindusi, Pakistańczycy, Filipińczycy, Nepalczycy. Taki „rozdział ról sprawia, że Polak bez wąskiej specjalizacji nie ma co liczyć na dobre pieniądze w Dubaju. I nie bardzo rozumiem co masz na myśli, pisząc o inżynierach - arbach? Na Politechnikach w Polsce, jest mnóstwo dosłownie mnóstwo studentów, którzy nie wiedzą co to jest logarytm po ukończeniu studiów, nie potrafią wykonać prostego rysunku technicznego. Rozmawiałem z jednym mgr. inżynierem Energetykiem, który nie wiedział co to jest i do czego służy zwężka Venturiego. Także nie generalizowałbym na Twoim miejscu. To również Arabowie stworzyli podwaliny ówczesnej cywilizacji. Wymyślili: szczepionki, wiatrak, mydło, destylację, liczby, torpedy, czeki itp. Byli twórcami obecnej matematyki, astronomii i fizyki. To oni odkryli pierwszą kamerę otworkową, metody rozwiązywania równań, cyfry, rozwinięcie algebry, całkowanie potęg,rachunek całkowy, indukcja matematyczna, geometria analityczna i nieeuklidesowa, itp. Pracowałem z inżynierami arabskimi i w żaden sposób nie odbiegali od nas. Wręcz przeciwnie, powiedzmy sobie szczerze - Politechniki Polskie, to nie są jedne z lepszych Uczelni. Najlepsze szkoły biznesu i uniwersytety oferujące programy MBA, MSc i magisterskie oraz kursy menedżerskie znajdują się w Katarze. A w jaki sposób Polacy przyłożyli się do budowania ówczesnej cywilizacji? Czy odbili w jakikolwiek sposób piętno na innych kulturach i narodach? Coś wniesli do nauki? Czy są odpowiedzialni za większą część odkryć i wynalazków?, utrzymują najwyższy poziom wydajności pracy? Nie bardzo. Uważasz, że dominacja cywilizacji białego człowieka bierze się tylko z tego, że jesteśmy rasy białej i wynikających z tego nieistotnych predyspozycji, a nie dodatkowo, czy wręcz głównie, ze splotu historycznych wydarzeń i predyspozycji kulturowych

Gość Dziadek Zaplutek
I osobiście nie wieżę, że byłeś na kontrakcie w Dubaju, bo przecież na miły Bóg większość wyższych stanowisk zajmują tam Arabowie. Jesli chodzi o Katar. To właśnie,za panowania Brytyjczyków- Katar był biednym protektoratem. Dopiero po przejęciu władzy przez aktualnego emira Hamad Ibn Chalifa As-Saniego, Katar jest najbogatszym państwem świata. Także, nie piszesz do końca prawdy. I żeby nie było jestem Polakiem i Katolikiem. Szczęść Boże!

Dziadek Zaplutek- Europa to nie tylko Polska, to przede wszystkim kraje Germańskie, jak Niemcy, Skandynawia czy Anglia. USA czy Australia były stworzone przez rasy Germańskie, wiec rozwój cywilizacyjny jest bezsprzeczny. Araby żyją tylko dlatego, żeśmy im pozwolili żyć, gdybyśmy chcieli to byli by naszymi niewolnikami. Przykład żydów pokazuje że nie stawili najmniejszego oporu do zniewolenia ich i eksterminacji, podobnie jak murzyny w USA. Człowiek który nie broni się, nie stawia oporu, nie walczy, ale daje się eksterminować i zniewolić jak zwierzę bez walki, to tym samym trudno uważać go za równego sobie.

Gość Mechanik2131
Nie kolego nie uważam tak, może troszeczkę za bardzo generalizowałem w tej wypowiedzi, ale powiedzmy sobie szczerze, że Arabowie, a zwróć uwagę w szczególności na te kraje w których jest najwięcej ropy; Zjednoczone Emiraty Arabskie są bogatym krajem, ale gdyby nie ropa to ich poziom życia opierałby się ba epoce kamienia łupanego. Każdy naród, każda rasa ma swoje wynalazki, ma swoje osiągnięcia. Krytykuje tutaj ich głównie i w głównej mierze ze względu na ich fakt podejścia do drugiego człowieka np. innej wiary Europejczyka, któremu zawdzięczają na dobrą sprawę w znacznej mierze np. Dubaj, a jednocześnie w tak bezwzględny sposób podchodzą do ludzi innej wiary. Niech mi nikt nie pisze, ze ich wiara tak dyktuje, bo w koranie nigdzie nie ma czegoś takiego napisanego, żeby wywoływać świętą wojnę przeciw niewiernym.. Teraz dla porównania Brazylia, rozwija się w tak bagatelnym tempie gospodarczym, bez po prostu jakiegoś swojego szczęścia posiadania złóż naturalnych, a przynajmniej w takich ilościach. Teraz odpowiedz sobie na pytanie np. jak by wyglądała np. Szwajcaria posiadając dodatkowo złoża naturalne takich ilości?? Chodzi o to, że wszystko im wychodzi na tak mimo, że nic nie muszą robić. Owszem wielu Arabów jest wykształconych w tych bogatszych krajach, ale porównaj sobie ich stosunek do Europejczyków na tych samych poziomach u nich lub powiedzmy w Norwegii stosunek wykształconych Arabów do Norwegów. Poza tym sam kiedyś Arab mi przyznał, ze jak im się skończy ropa to będzie albo dżichad, albo "koniec świata" Mam nadzieję, że zrozumiałeś moje niechętne nastawienie do tamtych "rewirów światowych". Dobranoc:))

Gość Dziadek Zaplutek
Pisałem Ci już: pod brytyjskimi rządami- Katar był biednym, zacofanym protektoratem. Dopiero po obaleniu rządów Emira w 1995roku przez Hamad Ibn Chalifa As-Sania, Katar rozwinął się z protektoratu do potęgi gospodarczej. Oczywiście, Katar i Dubaj to kraje które swój dochód czerpią przede wszystkim z wydobycia ropy naftowej i gazu ziemnego. Ale trzeba umieć też dysponować pieniędzmi, czego świetnym przykładem jest Emir rządzący w Katarze w latach 80 i 90- który trwonił dochody z ropy naft. Zwróć uwagę, że to muzułmańskie kraje mogą pochwalić się najlepszą kadrą lekarzy - specjalistów.Zresztą to oni wynaleźli okulary. To również muzułmańscy lekarze wykonali operację rozdzielenia polskich bliźniaczek syjamskich z Wejherowa, za co zapłacił Książę Abdullah Ibn Abdul Aziz Al Saud, oferując również swoją pomoc przy rehabilitacji dzieci. To ten "zły" i "niedouczony" Emir Kuwejtu zasponsorował remont i sprzęt w łódzkim szpitalu dziecięcym. Moje osobiste relacje z muzułmanami były bardzo pozytywne. Jako student mieszkałem w Londynie, moim sąsiadem był Imam, który niejednokrotnie mi pomógł. Jest wielu funadmentalistów wśród muzułmanów i ludzi pogardliwie odnoszących się do inych wyznań. Ale takie patologiczne zachowania można spotkać w każdym kraju, tym bardziej w Polsce. Czego przykładem jest to forum. Dobranoc:)

Gość Anonimk.A
No tak, nie to co nasi polscy pseudo- inżynierowie, którzy od 20lat nie sa w stanie zaprojektować prawidłowo jednej linii metra, zwykłej hali sportowej, stadionu, czy terminalu na lotnisku. Skoro jesteś inżynierem, to doskonale zdajesz sobie sprawę, że poziom nauczania fizyki budowli na polskich politechnikach jest bardzo niski. Polscy inżynierowie nie potrafią dopracować swoich projektów pod względem konkretnych wartości dotyczących parametrów cieplnych i akustycznych budynków. Na wielu Uczelniach w Polsce w ogóle nie ma fizyki budowli na budownictwie i architekturze. W rezultacie projektanci - architekci, konstruktorzy i branżowcy - nie znają podstawowych norm projektowania. Polscy konstruktorzy nie są w stanie sobie poradzić z tak banalnymi rzeczami jak zastosowanie odpowiedniego styropianu akustycznego czy odpowiednie zamocowanie węzłów sanitarnych. I własnie przez tych niedouczonych polskich techników, inżynierów, doktorów i projektantów, dochodzi do takich tragedii jak błędy konstrukcyjne i projektowe hali MTK, sypiąca się obwodnica czy Stadion za 400 milionów funtów niezdatny do użycia. Napomknę nieśmiało, że zanim ktoś wpadł na pomysł wydłubania polskiego architekta, wystrugania polskiego inżyniera, czy też wykucia polskiego technika, to przez marnych kilka tysięcy lat w innych częściach świata budowano obiekty, które w znakomitej liczbie stoją do dnia dzisiejszego, na większości kontynentach. Dlaczego w Polsce jest tyle katastrof w obiektach wspaniałych, z żelbetu, ze stali i szkła? Czyżby to murarze to zaprojektowali? Może technicy? Nie , to polscy pseudo- inżynierowie, których wiedza niewiele różni się od wiedzy przeciętnego 19latka po Technikum.

Gość Anonimk.A
Mechanik2131 I jeszcze jedno: Słowianie mają jedną wspólną cechę - wywyższania się, ponad inne narody i rasy. A tak miedzy Bogiem a prawdą. Co polscy specjaliści osiągneli w dziedzinie inżynierii, projektów, architektury, medycyny? Kierunki techniczne w Polsce przedstawia się jako niezwykle prestiżowe. Absolwenci nauczyli się dużo żądać, wywyższać się. Tymczasem okazuje się, że kandydaci mają niewiele do zaoferowania. Szybko okazuje się, że kompletnie nic nie potrafią. Niektórzy "specjaliści" nie posiadają podstawowej wiedzy dotyczącej obróbki metali czy konstrukcji maszyn. Legenda o "wielkich Polskich inżynierach" to MIT. Czas zejść na ziemię, polski inżynier jest nic nie wart, bo większość z nich nie dość że nie posiada dostatecznej wiedzy ksiązkowej, to i również praktycznej. Jestem inzynierem po cole Polytechnique. Studiowałam za granicą i dostrzegam ogromną różnicę, miedzy kompetencją zagranicznych absolwentów a polskich. Także nie pisz mi o pseudo- inżynierach, bo do tej kategorii zaliczają się polscy inżynierowie, którzy mają problemy z takimi banałami: jak odczytanie rysunku technicznego. To po prostu śmiech na sali.

Gość Anonimk.A
I jeszcze ostatnie zdanie do Mechanik 2131:) "Moja żona jest Latyno-Amerykanką, pochodzi z Hondurasu, kraju biednego, ale mimo wszystko moim zdaniem kraje takie przewyższają "Arabie" pod każdym względem, poza tym wspólna religia:katolicyzm, amerykański styl życia, europejskie samochody, " Chyba sobie kpisz. Honduras - amerykański styl życia, kraj przewyższający Arabie? W Hondurasie ponad połowa młodych ludzi żyje w skrajnym ubóstwie. Handel kokainą, wymuszenia, gwałty, porwania i mafijne egzekucje są w w tym kraju na porządku dziennym. W tym małym kraiku dochodzi do 20 zabójstw dziennie, o jakim Ty stylu życia mówisz? Honduras to główny punkt przerzutowy kokainy i kolebka gangów,napastujących tamtejszą ludność. Ściąganie haraczy od taksówkarzy, kierowców autobusów i sklepikarzy to chleb powszedni Hondurasu. Chcesz żyć, musisz płacić. Ponad połowa mundurowych siedzi w kieszeniach mafii w Hondurasie, ostatnio było głośno, że na terenie Uczelni w Hondurasie znaleziono dwa ciała postrzelonych studentów. W dodatku ten kraj jest regularnie nawiedzany przez huragany i nie posiada żadnych bogactw naturalnych. Honduras jest jednym z biedniejszych krajów półkuli zachodniej, w którym ludzie żyją w strachu i nędzy. W dodatku kilka lat temu był tam zamach stanu i zginęło mnóstwo ludzi. Ty masz żonę z Hondurasu:) już to widzę. Chyba w snach o Metysach.

Gość kÓgelfoncfancisz
...Jestem za stosowaniem EUGENIKI......

Gość kÓgelfoncfancisz
...ciekawe jaki kształt czaszki mają przodkowie autorki....

Gość kÓgelfoncfancisz
Anonim ..bełkoczesz jak nawiedzony neofita...

Gość Pseudonim/
Anonik.A Fajnie piszesz i widać że jesteś osobą inteligentną i wykształconą:) Nprawdę celne uwagi odnośnie polskich absolwentów szkół wyższych:) Wracając do tematu: jak napisała "jak szypiorek na wiosnę", Twój dylemat to trochę musztarda po obiedzie bo jesteś już w ciąży. Mogłabyś napisać o co się konkretnie kłócicie ze swoimi religiami?

Gość Papaj
Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisała Autorka o polskich pseudo - specjalistach. Nietylko inż. w Polsce są nieukami, ale również lekarze. Mój ojciec był chory na nowotwór, a lekarz twierdził że ma reomatyzm!!!! Kiedyś ukąsiła mnie żmija w nogę, myślałem że stracę przytomność - lekarz przepisał mi maść na uczulenia!! O matko! Wielki Pan konstruktor tak zaprojektował moim rodzicom dom, że fundamenty są źle położone, przez co budynek dosłownie pęka i osiada!!! Czasmi niektórzy kolesie po zawodówce mają większą wiedzę od inżynierów polskich. Żenujące.

Gość ku kułka
Dołączam się pod pytanie szczypiorka i pseudonima:). O co się konkretnie kłócicie w zakresie religii? Czy on naciska na zmianę wyznania?

Gość Mechanik ale żeś
dojebał z ty Hondurasem:D. Na liście krajów pod względem ilości zabójstw Honduras zajmuje pierwszee miejsce:). Przy Hondurasie, Somalia i inne kraje Afrykańskie to oazy spokoju.:D

Zgadzam się że polacy to dno, także inżynierzy są na poziomie arabów. Wiec Anonimk.A, jesteś polką i dobrze że się przyznałaś że jesteś głupia, tak samo jak twoi rodacy. Ja jestem Niemcem, a co do tego że Niemcy to najlepsi naukowcy na świecie i najlepsi inżynierowie, to nikt wątpliwości nie ma. Zgadzam się z tobą że polacy to pseudo inżynierowie, cieszy mnie to, że ty jako polka też zauważyłaś że jesteś głupia, tak samo jak głupia jest twoja matka i twój ojciec, bo są polakami, inni polacy też zauważyli że są gówno warci i dobrze że umieją się do tego przyznać. Wy polki macie jedną fajną dla nas Niemców, cechę, otóż lubicie się puszczać z obcokrajowacami, lubię polskie studentki, takie jak ty po pupci poklepać, za piersi złapać, bo zawsze się uśmiechają, udaję że nie umiem po polsku i zawsze mówię do nich po Niemiecku, założę się że ciebie też bym sobie po pupci poklepał, uśmiechnął się do ciebie i coś po niemiecku powiedział, to byś usmiech odwzajemniła i pewnie zaproponowała byś hotel. No ale cóż, nie twoja wina że jesteś polką, czyli narodem gówno wartym, dlatego musisz być workiem na spermę dla ochłapów społecznych, takich jak araby, takie życie.

Gość Mechanik ale żeś
Oberch ..coś ta, to wypierdalaj z Polski :) ty nie jestes niemcem tylko zwykłym volksdeutchem, czyli gównem z kompleksami, które nie jest zbyt "czyste" dla niemców. Ja bym ślżzaka nawet kijaem obsranym nie tknęła:) Już wolałabym Cygana:)

Gość Mechanik ale żeś
I nie piszę się inżynierzy tylko inżynierowie, "Ęteligencie":)

Mechanik ale żeś-Gdybym nie był Niemcem, to nie miał bym baranie obywatelstwa Niemieckiego, nie tylko paszport Niemiecki ale także dowód osobisty mam już Niemiecki.

Mechanik ale żeś- Po za tym ja tylko potwierdzam to co mówią sami polacy. To twoja rodaczka i nicku Anonimk.A, sama powiedziała że jest głupia tak jak jej rodacy, bo polacy sa na niskim poziomie, inni polacy to potwierdzili że są idiotami, bo polacy to idioci, wiec skoro twoja rodaczka, polka o nicku Anonimk.A, twierdzi że jest głupia tak samo jak inni polacy, w tym także ona sama i jej rodzina, to czemu uważasz że kłamie? Twoim zdaniem ona źle zna polaków? Przecież sama jest polką, to chyba bardzo dobrze zna siebie i swoją rodzinę i pewnie na tej podstawie mówi że polacy są na niskim poziomie inteligencji i są ogólnie dnem, wiec czemu jej nie wierzyć?

Gość kÓgelfoncfanciszObersraka
Ober-sraka - zapomniałeś że to polscy inżynierowie i naukowcy rOzjEEbali genialny wynalazek niemiecki jakim była maszyna szyfrująca ENIGMA...fiucie dęty....ciekawe jaki masz kształt czaszki i czy jesteś progeniturą z familoka...wiesz co to familok..?

Gość kÓgelfoncfanciszObersraka
..wiesz co to progenitura czy mam ci objaśnić ?.....

Gość Mechanik ale żeś
Tiiiaaa jasne:D Weź człowieku się nie ośmieszaj. Jesteś inżynierem,? skonstruowałeś coś? Zrobiłeś coś dobrego, wniosłeś coś do społeczeństwa? Niesądze. A propos Niemców- to ich wspólną cechą jest brzydota, nie mówiąc o Niemieckich kobietach które wyglądają jak troglodytki. Fuj.