Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skodarapid1x

Ile Wg Was trzeba mieć na koncie, by zostac rentierem ...

Polecane posty

Gość skodarapid1x

i zupełnie przestac pracowac? Ile odsetek miesięcznie należałoby miec z tego zgromadzonego kapitału?

Gość piąte koło w mieszkaniu
100zł:D

Policz sobie... za 100 000 ile możesz mieć procent rocznie? 5-6%? Nie wiem jakie jest teraz oprocentowanie. To daje 5-6 tysięcy. Na co? Na waciki?

Gość skodarapid1x
To chyba oczywiste, ze od 100 000 to nie będzie specjalnie dużo odsetek, nie uważasz? Zadając pytanie miałam na myśli sumy hmmm..nieco wyższe.

Gość Ja mam w SKOKu
Ja mam w SKOKu podpisaną umowe na 10lat, ale dzięki temu mam gwarantowane stałe wysokie oprocentowanie 10% rocznie. Odsetki mam wypłacane na konto co 3mce, można tez miec co miesiąc ale wtedy ma sie troche nizsze oprocentowanie. Tak czy siak trzeba odjąć podatek, więc na czysto mam 8.1% rocznie. Mam tam ulokowane 400tys, rocznie mam z tego 32400 wypłacane w 4 ratach co 3 mce. Wiec taka jedna 3miesieczna renta odsetkowa to 8100zł na ręke. I to musi mi na 3mce starczyć, więc można powiedziec ze na miesiąc mam 2700zł z tejże inwestycji. Mam umowe na 10lat, minęły 3, więc jeszcze porentieruje troche, a potem sie zobaczy :)

Gość skodarapid1x
W SKOKu? Hmm.. :)

Gość Ajjsjjjsjs
Przy obecnych stopach procentowych ciężko. Obecnie ciężko znaleźć lokatę na więcej niż 5%, co realnie da 4%. z miliona byłby to jakieś 3,3k netto na miesiąc. Tyle, że należy pamiętać, że wydając odsetki na życie nasz kapitał (1M) z każdym miesiącem maleje w ujęciu realnym, na skutek inflacji. Jakby ktoś miał taką kasę to wydaje mi się, że lepiej kupić 2-3 mieszkania w dużych miastach pod wynajem, bo wtedy inflacja nam nie grozi, gdyż cenę wynajmu podnosimy co jakiś czas, a i samo mieszkanie miże kiedyś zyskać na wartości.

Gość Ja mam w SKOKu
Słuchaj, ja wole mieć niby 'tylko' 2700/mc niż jebać za najniższą krajową jak robi pół narodu...

Gość salomonnn
Ja na ten moment mojego zycia uważam, że od 2 baniek w górę.