Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość why not??????

Dlaczego single i rozwodnicy żyją krócej ?

Polecane posty

Gość why not??????

a ci w malzenstwach i tzw luznych zwiazkach dluzej ? chodzi o seks? ze duzo ruchają to dluzej zyją ?

Gość wredniucha101
nie - chodzi o to, że mają taką frajerkę, która się wszystkim zajmie - wyprane, posprzątane, zdrowo ugotowane, dentysta dopilnowany, apteczka z lekami zaopatrzona, miejsce na kanapie wyściełane jak królewicz wróci z pracy, żeby sobie poleżał i nic nie robił, no bo przecież z pracy wrócił - regularność i wygoda podstawą długiego życia!

Człowiek jest istotą społeczną. W zdrowym, kochającym się związku jest szczęśliwszy i spokojniejszy. Wydziela się więcej endorfin które chronią przed chorobami i złym samopoczuciem. Obniża to ciśnienie, zmniejsza stres, poprawia pracę serca, przeciwdziała depresjom. Dobrze jest mieć się na kim oprzeć.

Gość jkhkhljh
lja wybiore zwiazki bez zobowiazan

Gość aj tam gadacie
istota społeczna gówno prawda. kobiety są społeczne bo nie potrafią samodzielnie myśleć, faceci to samotne wilki chyba, że się zakochają. Jak ktoś całe życie jest sam to uniezależnił się od innych i sam sobie daje rade bo wie, że jak upadnie to nikt mu nie pomorze.

Gość 21210001s
Facet poradzi sobie w samotnosci, prawdziwy mezczyzna wlasnie jest samotnikiem, działa sam, w pojedynke, nie liczy na innych. To kobieta nie potrafi zyc bez innych, zaraz pojawia sie alkohol, narkotyki i depresja. Widac to po forach w necie, babki ryczą ze nie maja kolezanke, chlają regularnie. Facet po prostu moze narzekac i byc czasami smutny. To wszystko. Tylko ciota załamuje sie nerwowo

Gość jaityle
To prawda, kobiety nie potrafią sobie dać rady żyjąc w pojedynkę. Płacze, depresje, dragi. Są strasznie słabe psychicznie. Beznadziejne kompletnie. Zobacz sobie jak wyglądają stare panny - rozbite, brzydkie, zaniedbane, ciągle w depresji, wszystko je boli. Dlaczego? Bo nie mają faceta, dzieciaka i muszą żyć samotnie. A facet jest z natury samotnikiem - nie potrzebuje mieć ani żony, ani stada dzieciaków aby być szczęśliwym.

Gość Słownik frazeologiczny
Tak, tak, tylko jakoś żyją dłużej od kawalerów :D wmawiajcie sobie dalej, jak to super być 50-letnim samotnym prawikiem.

Czy ja wiem? wydaje mi się, że jest raczej na odwrót. Chińska szkoła medyczna, głosi coś zupełnie innego. Zgodnie z nią, ci którzy ruchają szybciej się zużywają i szybciej się starzeją. Może chodzić o funkcjonowanie na płaszczyźnie czysto emocjonalnej. Ponadto spotkałem się z teorią, że mężczyźni żyjący w celibacie, są bardziej narażeni na raka prostaty. Z drugiej strony, ci z przeciwnej strony barykady są bardziej narażeni na HIV-a i choroby weneryczne. Nie jestem medykiem, żeby się tu za bardzo produkować. Wiem jedno. Mi celibat raczej nie przeszkadza. Mam niskie libido, bo jestem Ariem...

Ponadto chciałem przypomnieć, o takiej jednej zasadzie: "Żyj szybko, umrzyj młodo". Chodzi o to, żeby się nie rozwodzić nad długością życia...