Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewierzaca_23

Nie wierze w Boga

Polecane posty

Gość niewierzaca_23

Dlaczego ludzie wierzą w Boga? Każda kultura, religia ma swojego boga i uważa że ich bóg jest prawdziwy i niepowtarzalny. Poza tym nie ma żadnych dowodów, na to że Bóg jest czymś więcej niż wymyśloną postacią jak Zeus, Posejdon i inni. Czy wy naprawdę wierzycie w Boga, czy po prostu nie zastanawiacie się nad tą kwestią i jesteście wierzący i chodzicie do kościoła "bo tak wszyscy robią" i "żeby nie odstawać od reszty".

Gość ..kosmita..
wierzą, bo są indoktrynowani od małego. Poza tym są badania im bardziej ktoś ograniczony i sztywny w swoich przekonaniach i ma małe IQ tym bardziej wierzący... Ludzie... tylko jeden człowiek na ziemi (Jezus) był prawdziwym cudotwórcą i dotąd drugiego takiego nie ma? Przez te wszystkie lata? TYLKO JEDEN CZŁOWIEK NA ŚWIECIE????

Gość sanguszkowa
Ameryki nie odkryles,a temat wieje nuda

Gość ..kosmita..
i zazwyczaj ateiści, agnostycy są indywidualistami i istotami myślacymi, za to ci "szczerze wierzący" to niekumaty plebs, który wierzy we wszystko co im się wciśnie,NIGDY nie zastanawiając się czy to rzeczywiście prawda.

Gość a ja wierzę w Boga
Jest wiele religii, ale Bóg jest jeden. Dowodów nie ma, bo WIERZYĆ to znaczy uznawać istnienie czegoś bez dowodów. Jeśli coś jest udowodnione, to WIEMY że coś jest. Ja wierzę, chociaż czasami wątpię, ale myślę, że są jakieś siły wyższe i życie po śmierci. Przekonują mnie też niektóre cuda i "dowody" w postaci osób mocno wierzących, będących autorytetami nawet dla niewierzących, np. Jan Paweł II. I tak dopiero po śmierci dowiemy się jak to jest naprawdę :) Swoją drogą to na kafeterii jest wielu ateistów.

Gość Franczeska93
nuda wieje az churagan się zrobił,nie wierz sobie i wez idż zrobic kupe to ci moze wiara wróci

Gość niewierzaca_23
"a temat wieje nuda" a no tak, powinnam gadać o kształcie cipki albo o tym, że facet mnie pobił i wykorzystał i chce żebym była jego zoną i czy powinnam się zgodzić, wtedy mnóstwo "mądrych kafeterianek" udzieliłoby mi rady. Coś co wykracza poza urodę, modę, facetów i seks wieje nudą. brawo :o

Gość sanguszkowa
cokolwiek zrobisz,czego dokonasz na tym swiecie to bedzie Twoje i postaraj sie o to,zeby nastepne pokolenie wspominalo Cie z duma(o ile dozyjeszP)

Gość ..kosmita..
"nuda wieje az churagan się zrobił,nie wierz sobie i wez idż zrobic kupe to ci moze wiara wróci" właśnie tyle przeciętna, głupia kafeterianka ma do powiedzenia w tej sprawie.

Gość ..kosmita..
do: a ja wierze w Boga Jehowa/Jahwe jest jedynie jednym z bogów, choćby: "Iz 55:7 "Niech niegodziwiec porzuci swą drogę, a krzywdziciel swe myśli; i niech się nawróci do Jehowy, który się nad nim zmiłuje, oraz do naszego Boga, gdyż hojnie przebaczy." Jak, więc widać mamy tu zarówno Jehowę, jak i Boga. Pewnie nigdy nie czytałeś Starego testamentu ani nowego ani tym bardziej ksiąg innych religii. Sa pełne niejasności i wzajemnie sobie przeczą. Doda mogła mieć rację mówiąc że pisał to ktoś kto jarał zielsko. Każdy kto się interesował tym tematem wie, że jest MNÓSTWO sprzeczności w księgach m.in chrześcijańskich, żydowskich

Gość ..kosmita..
dla mnie jesteście głupimi kurwami i koniec tematu

Gość ludzie chodzą do kościoła
przynajmniej 2 razy w roku bo tak wypada. Zastanawiające, że religia szczególnie katolicka jawnie dyskryminuje kobiety, a kobiety i tak są bardziej wierzące od mężczyzn. Niech któraś mi wyjaśni dlaczego???

Gość sanguszkowa
nie wierze w kosmitow

Gość klifklafkloff
"Coś co wykracza poza urodę, modę, facetów i seks wieje nudą." dobrze powiedziane, na kafe 90% kobiet jest tak głupich że na inny temat nie potrafią rozmawiać.

Gość klifklafkloff
nie wyjaśnią ci dlaczego sa wierzące mimo tego że kościoł traktuje je jedynie jako inkubator i tą, która usługuje mężowi bo sa za głupie. pewnie nie wiedzą że w starym testamencie wskazane było by ojciec współżył z córką i nie było z tego afery... dlatego najgorsze patologie zdarzają się w bardzo wierzących rodzinach a nie ateistycznych.

Gość ..kosmita..
"nie wierze w kosmitow" bardzo dobrze, ale w Boga wierzysz mimo że robił większe cuda niż kosmici? czy rozmnażanie chleba, zmartwychwstanie jest bardziej prawdopodobne od bycia zielonym?

Gość Franczeska93
ja tam we wszystko wierzę,nawet w garbate aniołki

Gość jcbvhbvfuibughnhio
ludzie muszą w cos wierzyć bo inaczej czuja wewnętrzną pustkę. poza tym przeciez musi ktoś być kto to wymyślił :D a Bóg w Starym Testamencie tak naprawdę jest nietolerancyjnym despotą. nawet w kościele na święta słyszeliście o tym jak kazano facetowi zabić swojego syna by sprawdzić czy posłucha sie Boga, uważacie że to miło z jego strony? Uważacie że jest miłosierny? a to co robił z niewierzącymi tez jest na pewno oznaką miłosierdzia?

Gość gdyby był powód nie było
by sensu wiary, ani niewiary. to, że w Boga MOŻNA wierzyć, gwarantuje byt ateistom i teistom.

Gość czyli T-MOBILE.
jest tylko jedna religia ktura jest przesladoqwana i wysmiewana to katolicyzm jest tylko jeden bóg ktury sie objawia jezus czy ktos słyszał zeby ine Bogowie objawiali w dzisiejszych czasach i Jest wiele religii, ale Bóg jest jeden. chciałas powiedziec jest wiele religi i wiele bogów ale tylko jezus jest bogiem reszta jest fałszywa

Gość kobiety mają niższe IQ od
facetów i rzadziej myślą o poważnych rzeczach i w ogóle ich zainteresowania nie wykraczają poza modę, seriale, imprezy, facetów itp.:D dlatego są bardziej wierzące. pewnie nigdy nie zastanawiały się czy bóg istnieje, bo im mamuusia powiedziała że istnieje więc istnieje przecież :D :D

Jest tyle dowodów na istnienie Boga, choćby cudowne uzdrowienia z poważnych chorób które są niewytłumaczalne medycznie

Gość ..kosmita..
Anna Golędzinowska - Ocalona z piekła o tak, bardzo jej wierzę. nie wiem czy wiesz, ale większość ludzi którzy sobie uroili że ocaleli z piekła czy widywali jezusa to przypadki zaburzeń psychicznych albo neurologicznych.

Gość ja.cie.krece
"Jest tyle dowodów na istnienie Boga, choćby cudowne uzdrowienia z poważnych chorób które są niewytłumaczalne medycznie" Tak, to dlaczego nigdy nikomu nie odrosła amputowana kończyna?

No widzisz synku to podobnie jak z toba , tatus ci powiedzial ze kobiety sa mniej inteligentne ibteresuja sie tylko ciuchami , imprezami i serialami i ty w to wierzysz i myslisz ze tak jest

nie oglądam egzorcyzmów, boję się po jednej z sytuacji. Z jakiś ponad miesiąc temu zaczełam oglądać egzorcyzmy i czytać o tym. W nocy obudziłam się równo o 3 i tak strasznie się bałam czegoś, miałam wrażenie ze coś jest blisko. Trwało to z 20 minut, nie mogłam wgl zasnąć tak się bałam przeraźliwie. Przeżegnałm się i powiedziałm żeby maryja mną się opiekowała i po prostu nie wiem jakoś zasnełm spokojnie

Christopher Hitchens idiota przypadki zaburzeń psychicznych albo neurologicznych. najlepiej to sobie wytłumaczyc chorobami psychicznimi myslisz ze nie była badana psychiatrycznie tak samo jak te dzieci były badana przez 4 komisje lekazy psychiatrów i stwierdzili ze sa zdrowe psychicznie niestety psychiatra wysiada przy egzo0rcyzmach obejzyj sobie film rytóał jest na faktach

nie wiem czemu nie odrosła ale zamias zadawać takie pytania to poczytaj bądź obejrzyj coś na temat tych uzdrowień. Do tego potrzebna jest głęboka wiara i modlitwa