Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herbatka-mmmm

JAK NAUCZYĆ SIĘ JĘZYKA DUŃSKIEGO-umie ktoś? porady dla laika...

Polecane posty

Gość herbatka-mmmm

muszę nauczyć się tego języka. nie mam absolutnie żadnego pojęcia. niestety nie stać mnie na prywatną naukę, jestem zdana na siebie. będę wdzięczna za wszystkie rady, opinie, komentarze (normalne;)))) ) przy okazji, napiszcie opinie o tym kraju-start, jak nauczyliście się języka, wasz start z pracą lub nauką itd....

Gość ijiujmiu
Mieszkasz w danii? Od razu ci mowie, ze w polsce sie nie nauczysz, chyba ze znajdziesz dunczyka z krwi i kosci, ale to tez za duzo nie da. Wymowa dunska jest nie do przejscia dla Polaka, nasze aparaty mowy nie potrafia wymawiac dunskich samoglosek i spolglosek. Nawet polacy mieszkajacy parte lat w danii strasznie kalecza wymowe dunska.

Gość japisze
Powiem tak... Jestem dopiero na etapie nauki umiem niewiele, próbuje szwedzkiego i norweskiego (bo sa podobne) jakoś podoba mi sie melodyjność tego jezyka i kraj sam w sobie też. Fajnie mają wszystko zorganizowane. Możesz zacząc od filmików na yt, teksty piosenek, bezpłatne kursy też można sobie znalezc w sieci. Ćwiczyć i ćwiczyć ;D Porad można poszukać mnóstwo : http://jezykizpasja.wordpress.com/2012/01/05/10-najlepszych-sposobow-na-nauke-jezykow-obcych/ Proszę ;) tu takich pare sposobów jest, dobre pomysły

Gość herbatka-mmmm
ijiujmiu-> nie mieszkam, ale gdyby udalo mi sie nauczyc, to z checia bym tam zamieszkala (mam powody) slyszalam o tej ich dziwnej wymowie.... ale ze nigdy nie da sie nauczyc???? moze jednak... po czasie? czyli w polsce lipa sie samej uczyc?

Gość up..........
poddnosic