Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiek288888888888888

Czy akademik zajmuje się formalnościami odnośnie zameldowania studenta?

Polecane posty

czy może osoba zamieszkująca w akademiku sama jest zobowiązana do dokonania tego obowiązku?

Gość Ewa Drzazga
nie wiem cz kazdy...moj akademik w kraowie autmatycznie sam to załatwia-czekalo sie 2 tygodnie:)...zameldowanie jest na pobyt czasowy na okres 5 lat.:) zapytaj sie w dziekanacie.tak trudni zapytac studenta z akademika ,babe na portierni czy keirowniczkę??? nie powidomili cie jak sie zameldowywalas w akademiku???

Tam gdzie ja mieszkałem to student musiał to załatwić. Też Kraków. Po zakwaterowaniu dostawało się jakiś kwitek stwierdzający, że jestes mieszkańcem DS, z tym trzeba było iśc do UM i później z potwierdzeniem zameldowania wrócić do administracji DS.

Sprawa wygląda tak, ze nie mam juz statusu studenta, a do akademika przyszłam "z ulicy" bo były wolne miejsca. Z uczelnią pod która podlega akademik nie mam nic wspólnego. Z kolei administracja akademika nie mam praktycznie styczności bo z uwagi na pracę całymi dniami jestem poza akademikiem, a nie podejrzewałam, ze pan portier może być zorientowany w takich kwestiach. Dzięki za inf:) A w akademiku, której krakowskiej uczelni mieszkasz??

ja jestem w akademiku UR na Jabłonowskich

Gość leopold wielki
tzn

Gość Ewa Drzazga
mylisz sie...portier/portierki pracuje tam X lat...jest niemal na rowni z kierowniczką...(ta tępa krowa wlasnie podobno jest sprzataczką po awansie)....Portierki tam siedzą po 12 godzin dziennie od 10 lat... i napewno wiedza takie rzeczy...One nie tylko podja klucze ale na bank sa twajemniczone co zalatwc,jak alatwic,gdzie itp. Do akademika przyszlas z ulicy ....JAKOS KTOS KTO NEI JEST STUDENTEM...?!?!I CHCESZ TAM LEGALNIE MEISZKAC...???:D A TO DA SIE TAK???????????LEGALNIE.? za moich czasow to kazdy student ktory byl skreslony z listy (bylo kilku chlopakow,ktorz podjeli prace )musial sie niezle natrudzic zeby tam waletowac.Chowanie sie przed kierowniczką,uciekanie po korytarzach,czmychanie przed portierem,falszywa przepustka itp. Nie wydaje mi sie zebys mogla meiszkac w adaemiku jako NIESTUDENTKA. MOZE NA ZASADZIE HOSTELU?...ALE TO TYLKO W LATO JAK SA WOLNE POKOJE.

Gość gość
Właśnie - za TWOICH czasów. Czytałaś kiedykolwiek regulamin żeby wysuwać takie wnioski?