Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iza_19_02

na ile wystarcza 12GB internetu.

Polecane posty

Witam, Mam taki problem. jak w temacie mam abonament w iplusie i 12 GB do wykorzystania. do tego miesiąca nie było problemu a teraz już 2 raz musiałam powiększyć limit wydatków. korzystam jak zawsze czyli od czasu do czasu film czy muzyka, rozmowy na skype , gg,poczta e-mail, strona banku i kafeteria. nigdy nie przekroczyłam wydatków ponad abonament a teraz pierwszy raz skończyło mi się po ok 11 dniach nowego okresu rozliczeniowego, ten dodatkowy wykupiłam za 25 zł wystarczyło na 4 dni. co mi tak zjada GB? wie ktoś co to może być?? a i korzystam z routera ale mieszkam w domku jednorodzinnym.

Gość xelebrieta
12 gb to śmiesznie malo ja ściągam wiecej tygodniowo

właśnie tylko ja nie ściągam filmów. raczej tylko od czasu do czasu oglądam na youtobe jakieś filmiki czy słucham muzyki. oglądam teledyski. a czy rozmowy przez skype mogły zjeść tyle GB? rozmawiam dużo bo mąż jest w pracy za granicą i z bratem który mieszka w Szkocji. ostatnio podłączyłam młodemu konsolę do usługi xboxlive i pobraliśmy kilka gier. ale po tym jak mi zjadło ten pierwszy transfer konsola została rozłączona z netem i odłączona od zasilania. i co mi zjadło nowy transfer? nie mam pojęcia. myślałam że ktoś korzysta z mojego netu. ale najbliżsi sąsiedzi to starsi ludzie.

Gość fgdgdg
haha kilka gier?:D jedna gra to moze zajmowac nawet i z 5 giga

tylko że pewnie wymagały podpięcia do netu aby w nie grać. zainstaluj sobie na kompie program netmeter to zobaczysz ile ci komp pobiera ps. ja w tym tygodniu pobrałem 23 giga.

ok już wiem. ten pierwszy limit zjadły mi gry które pobierałam. a teraz za 25 zł dokupiłam 1,25GB czyli śmiesznie mało. cóż człowiek uczy się na błędach.

Gość dunbergia
za 1,25 każą sobie płacić 25zł? to straszne skurwysyństwo

Gość sshhsshsh
sciagnij sobie licznik pobierania to bedziesz wiedziec ile pobralas. youtube i skype duzo zjadaja.

Gość nie zyje nam smolens
a nie zapomnij o reklamach dobry program adfender i antufiruje ktury terz pobiera dane a ile programów pobiera w tle np aktualizacje windows

Levviatan niestety nie ma u mnie takiej możliwości. pozostaje taki net jak mam. poza tym umowę mamy chyba jeszcze no ok rok.

niestety skurwysyństwo. a jak dzwoniłam do biura obsługi to zapomniałam zapytać a nikt też nic mi nie powiedział. kupię sobie po prostu internet na kartę bez umowy i jakiś modem. na przyszłość nie będę pobierać gier :D:D

Gość ulvdenhinn
Też mam 12 GB i wystarcza mi na cały miesiąc. Oglądam filmy na youtube, ciągle słucham muzyki, ściągam różne piosenki przez strony int. lub programy.. rozmowy na skype raz w tygodniu - lub dwa.. po kilka godzin. Ciągle nk, interia i wyszukiwanie różnych informacji. Mam internet z Playa i nie narzekam. Na iplusie się przejechałam ;) Znam ludzi, którzy korzystali z internetu od znajomych - router poprzez nielegalne połączenie. Może masz jakiegoś chamskiego sąsiada?

pierwszy raz mi się tak zdarzyło a tego neta mamy już ok 3 lat najpierw 2 lata 5GB i też wystarczało. a w tym miesiącu moja wina rozszalałam się z grami dla syna. hehe moi sąsiedzi to z jednej strony starsi ludzie, z drugiej 2 puste domki, naprzeciwko cmentarz. a raczej router nie ma takiego zasięgu aby sąsiedzi mieszkający 300-400 m ode mnie mogli mi z neta korzystać. po za tym mam zabezpieczony hasłem a wczoraj zmieniłam dla pewności.

a doradźcie mi jeszcze jaki modem na usb najlepiej kupić. idę za 2 tyg do szpitala więc i tak się przyda.

Gość gość
kompletnie sie na tym nie znam niewiem czy to duzo czy malo i na co moge sobie pozwolic?

Gość gość
u mnie na pół dnia by nie starczyło :D Mam nielimitowany 20mb/s