Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrzesznaCzyNieGrzeszna

Problem z protokołem przedślubnym

Polecane posty

Witam mam pytanie otóż niedługo nasz ślub i bedzie trzeba spisać protokół ślubny i wtedy wyjdzie na jaw że mieszkam razem z moim ukochanym . Mieszkamy bo taka wyszla sytuacje ze moja macocha wyrzuciła mnie z domu i musialam żyć na własny rachunek było by mi ciężko samej oplacić mieszkanie wiec razem z moim zamieszkalismy razem. NIe wiem co zrobic gdy ksiadz zacznie mowic ze to grzech itd itp. mam mu wyjasnic sytuacje? strasznie sie obawiam jakies ogromnej krytyki a najbardziej ze odmowi nam slubu !

Gość ssssiiii
ale masz problem, 90% par mieszka razem przed slubem i jakos bez problemu daje im ślub....

Gość sonninkkka
Przynajmniej nie bedziecie musieli dawac w roznych kosciolach na zapowiedzi :) Tez przez to przechodzilam i to zaden problem.

no tak bo mamy na dowodzie ten sam adres i czy wtedy nie bedzie ze popelniamy grzech czy cos takiego i moze nam powiedziec ze nie udzieli nam slubu?

Gość ssssiiii
jakby nie dawal slubu za mieszkanie razem czy seks przedmalzenski to w ogole by nie dawal. Spokojnie dostaniesz slub

Gość Eonka
Jak czytam takie tematy, to cieszę się, że mam z KK tyle wspólnego co z zeszłorocznym śniegiem w Monglolii. My bierzemy ślub cywilny i mamy gdzieś co powie ksiądz.

Gość nie wiemmmmmmmmmmmm
przecież to dobrze, że chcecie wziąć ślub i tym samym przestać żyć w grzechu. I to właśnie powiedzcie księdzu

Gość Zanim spisze sie
protokół to przeciez wcześniej załatwiasz z ks.date slubu i godzine i wtedy ks.zapisuje sobie dane narzeczonych łącznie z adresem,więc nie masz co sie martwic na zapas.U nas też były dwa różne adresy i ks.wogóle tego nie komentował...

Gość ajjajajajaaajjajajajajajajaaaj
Nie przyznawaj się że mieszkacie razem. Tak będzie najlepiej bo unikniesz niepotrzebnych niemiłych rozmów a może być bardzo nieprzyjemnie jak powiesz prawdę że mieszkacie razem i współżyjecie

Gość kobieta cafeee
u mnie w parafii to nie jest problem, wiem że w tym samym dniu kiedy my braliśmy ślub brała go też para, która miała już ślub cywilny i jakoś to nie był problem, przecież sporo jest takich par, które najpierw biorą ślub cywilny a potem kościelny więc na "papierze" mają że mieszkają razem przed ślubem kościelnym

Gość kobieta cafeee
ajjajajajaaajjajajajajajajaaaj ale autorka napisała przecież że mają taki sam adres w dowodzie a ksiądz przecież prosi o podanie adresu więc jak ma się nie przyznać że mieszkają razem

Gość 12.00
Kurwa, co za debile. Ruchasz sie przed slubem, a teraz srasz w gacie.

Gość komornik25687
Zróbcie dwie sypialnie w domu i zróbcie postanowienie, że wstrzymacie się z seksem do nocy poślubnej (ale to będzie smaczne!). Powiedzcie księdzu, że nie współżyjecie, a sytuacja życiowa zmusiła Was do wspólnego mieszkania. Wspólne mieszkanie wcale nie jest grzechem. Grzechem jest wspólne mieszkanie "jak małżeństwo" czyli z seksem.