Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 20lattotakdużo

Mam 20 lat i zwyrodnienie kręgosłupa, nie dam rady chodzić!

Polecane posty

Gość gość
Jarosław Poleszczuk. Bardzo cenie sobie pomoc tego lekarza. Dzięki niemu wyszedłem z poważnych kłopotów.

Gość gość
Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.

Gość gość
są jacyś cudotwórcy, którzy są w stanie coś takiego wyleczyć, a klasyczną medycynę nie za bardzo wierzę. poza tym ten temat jest z 2013 roku, autorka pewnie już nie zyje lub jest warzywem lub co optymistyczne wyszła z tego.

Gość gośc madzia
mam straszne bole kregoslupa ledzwiowego niedawno urodzilam dziecko nie moge go brac na rece czuje sie jak kaleka mam dopiero 30 lat wczesniej tez mialam problem nie moge smarowac mascia bengay bo strasznie smierdzi w calym pokoju nie chce zatruc dziecka

Gość gość
Nie wierzę że ktoś odświeżał mój temat! Dziwne to uczucie wejść na kafe i zobaczyć swój temat sprzed do lat na pierwszej stronie. Jej.

Gość gość
podstawa przy problemach z kręgosłupem to rehabilitacja, może dać niesamowity efekt, mój kręgosłup odmieniła na lepsze rehabilitacja u http://kurpias.pl/

Gość gość
Mi zalecili debilne cwiczenia, nic poza tym , a czy ktos z was przyjmuje jakies suplementy wspomagajace tkanke kostna, jakies mascie przeciwzapalne i przeciwbolowe ?

Gość gość
gość 2016.10.26 Jak tam Twoj kregoslup Autorko ?

Gość gość
gość dziś Debilne ćwiczenia? Ćwiczenia to podstawa.

Gość gość
gość 2016.11.01 [22:36 lekarz mi powiedzial ze potrzebny jest rezonans, krioterapia, jonofreza, elektroterapia itd... a nie tylko glowke na bok, do gory i do dolu i przeciwbolowki, smiechu warte!

Gość sebastian1994
Czesc wszystkim , mam bardzo podobny problem jak autorka , zwyrodnienia kręgosłupa w odcinku lędźwiowym i szyjnym. Moge się z Toba skontaktować?

Słuchaj cie mnie Panie no i panowie mam 23 lata i chce pojechać do sanatorium gdzie leczą też osoby chorych na cukrzyce typu 1 i 2. Chciałbym też poznać tam piękną, miłą sympatyczną, uśmiechniętą dużo by tu gadać dziewczynę, która też się tam będzie kurowała. Wiem jakie to bolesne mieć takie schorzenia w tym wieku, ale tak to bywa. Jakie kurorty czy uzdrowiska mi polecicie dla młodych 20 latków i więcej lat.

Gość gość
Kiedy szukacie specjalisty to moge osobiście polecić miejsce, które sama odwiedzam z problemami z kregosłupem szyjnym http://www.naszaklinika.com.pl/oferta DLa mnie naprawdę to świetne miejsce i wiem że z każdą wizytą jest coraz lepiej.

Gość gość
Polecam to miejsce /www.naszaklinika.com.pl Długo szukałam odpowiedniego specjalisty i bardzo się cieszę ze trafiłam własnie tutaj. Świetni specjaliści.

Gość gość
Jestem w podeszłym wieku. Bóle stawów i kręgosłupa utrudniały mi wykonywanie podstawowych czynności. Wymagałam terapii wielonarządowej. Niedawno przeprowadziłam się do córki do Wrocławia i tu znalazłam ratunek u www.ctkregoslupa.pl. Leczono mnie przy pomocy proloterapii, a na zakończenie nowoczesną komorą hiperbaryczną. Czuję się o 20 lat młodsza. O bólach już zapomniałam.

Gość Motylkowaa
Z kręgosłupem nie ma zartów. Trzeba o niego dbać. Ja bez wahania na rehabilitację z bratem wybrałam się do Boramed https://www.boramed.pl/272_rehabilitacja_osteopatia Mają profesjonalny sprzęt, doświadczonych rehabilitantów no i świetne podejście do pacjenta.

Gość gość
Dzien dobry Panstwu, chcialbym sie podzielic i udostepnic kazdej cierpiacej osobie nasze doswiadczenie i wiedze na temat pozbycia sie choroby kregoslupa. Wiedze i doswiadczenie zdobylismy z koniecznosci, poniewaz jeszcze nie tak dawno temu moja Zona byla osoba bardzo cierpiaca majac problemy z chorym kregoslupem a dokladnie ucisk na nerw tzw. zespol korzeniowy lędzwiowy. Wielomiesieczne konsultacje lekarskie i terapeutyczne nie przynosily poprawy, a wrecz przeciwnie. Wydalismy mnostwo pieniedzy, bo chcac bez kolejek trzeba bylo za wszystko placic. Celem uzupelnienie i zrozumienia, dlaczego „udalo” nam sie przez przypadek znalezc pozytywne rozwiazanie i pomoc, musze dodac, ze przez 39 lat mieszkalismy w Niemczech i dopiero od niedawna w Polsce. W naszej domowej bibiotece znajdowala sie ksiazka, ktora zmienila wszystko. Zapomnielismy o tej ksiazke, kupionej przed laty. Teraz okazala sie bardzo przydatna. Autor ksiazki, znany na swiecie niemiecki specjalista w dziedzinie leczenia ukladu kostnego a przede wszystkiem schorzen kregoslupa, opisuje sprawdzona i jedyna w swoim rodzaju metode, stosowana w Jego Klinikach w Niemczech, ktora juz pomogla tysiacom ludzi oraz moje Zonie rowniez. Nie musze dodawac, ze metoda ta nie jest stosowana w Polsce. Nawiazalismy kontakt z Klinika w Niemczech. Termin konsultacji wyznaczono za trzy dni. Zaraz po konsultacji otrzymalismy dwa pierwsze terminy zabiegow w krotkich odstepach czasowych. Zabieg trwal okolo 15 minut i jest praktycznie bezbolesny. Po zabiegu 20 minutowa obserwacja pacjenta i do domu. W zaleznosci od stopnia doleglowosci, przewidywane sa 4 do 8 zabiegow. W przypadku moje Zony juz po pierwszym zabiegu nastapila poprawa do tego stopnia, ze nie musiala przyjmowac od dlugiego czasu zadnych lekartw przeciwbolowych,bez ktorych wczesniej po prostu „nie funkcjonowala”. Szukalismy mozliwosci leczenia na terenie Polski, lecz wszystkie nasze zapytania do wyspecjalizowanych klinik jak i konsultacje lekarskie sprowadzaly sie do operacji kregoslupa, ktore: - sa metodami bardzo inwazyjnymi z negatywnymi skutkami ubocznymi - nie gwarantuja calkowitego wyleczenia - zwiazane z duzymi kosztami - zwiazane z bardzo dlugim okresem wyczekiwania na termin operacji - dlugotrwalym, zmudnym i kosztownym okresie rekonwalescencji Dlatego wybralismy inna droge, ktora okazala sie byc w kazdym punkcie lepsza. Na koniec jeszcze mala dygresja: calkowity koszt leczenia w Niemczech sfinansowany zostal przez Narodowy Fundusz Zdrowia (NFZ) na podstawie dokumentacji oraz zlozonego wniosku. Zainteresowanym, chorym i cierpiacym ze wzgl. na problemy z kregoslupem, chetnie wskaze droge, ktora wyzej opisalem.

Gość Bun

Witam, również cierpiałem na przepukline kręgosłupa. Po latach ciężkiej pracy na wsi ,W wieku 18lat byłem w takim stanie ze leżałem jedynie na łóżku. Nie mozna było spać .nie można było siedzieć,nie mozna było chodzić ( był ucisk nerwu na jedna nogę). Dodatkowo rwa kulszowa . Nic kompletnie nie pomagało żadne lasery , wizyty u drogich znachorów. Tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto i dodatkowe nerwy. Nie chce teraz zachęcać do tego co zrobiłem żeby sie wyleczyć bo jest to bardzo ryzykowny sposób ale pozwolił mi przynajmniej stanac na nogi i wykonywać lekkie prace. ( nie zachęcam do naśladowania, trzeba sie skonsultować z lekarzem .kazdy ma inny przypadek) . Wykonywalem kilka scisle określonych ćwiczeń codziennie po godzinie lub półtorej . do tego momentu wykonywalem cwiczenia az zaczęło boleć.wtedy odpuszczalem i gdy jutro znowu mogłem to znów do tego momentu. Efekty były dopiero po roku czasu. Ćwiczenia mialy na celu wypracować mięśnie kręgosłupa ledzwiowego do takiego stanu ze podczas dotyku było czuc ze tam jest stal. Teraz normalnie cwicze wszystkie cwiczenia pompki brzuszki i wiele wiele innych.Czuje sie owiele lepiej niz wtedy . Ból jednak pojawia sie podczas ciężkiego wysiłku , stania np godzine czasu w jednej pozycji .czy siedzeniu kilku godzinnym.Trzeba poprostu unikac takiej sytuacji.I moge na koniec doradzic wam , ze nie warto gonic za pieniędzmi i doprowadzic sie do takiego stanu rzeczy, poniewaz potem ciężko za te pieniądze kupić zdrowie. Pozdrawiam

Gość Pelas

https://docs.google.com/forms/d/16sYDaIRJn8_Xyvcaso52NSurOFGYQYV3_7AL58nW14c/edit?usp=drivesdk&chromeless=1

Proszę o wypełnienie ankiety do pracy magisterskiej.

Gość 34iniewiemcodalej
Dnia 7.04.2013 o 21:35, Gość zwyrodnienia kręgosłupa napisał:

po dwudziestce ma prawie każdy, więc przestań się nad sobą tak użalać 🙂 Na to się nie umiera 🙂 Jeden ma na odcinku szyjnym, inny na lędźwiowym da się z tym żyć. Pewnie na wf nie chodziłaś i szybciej cię to dopadło niż koleżanki

że taki ... jak ty przyszedł na świat, to się dziwie.  Nie masz pojęcia jak taka choroba może człowieka dołować, nie można normalnie funkcjonować. Ja juz nawet marzeń nie mam... moze poza tym jednym żeby ciebie też spotkał taki problem i zobaczymy czy ty chodziłeś na wf '' ...ku

Gość 34iniewiemcodalej
2 minuty temu, Gość 34iniewiemcodalej napisał:

że taki .z.jebe.k. jak ty przyszedł na świat, to się dziwie.  Nie masz pojęcia jak taka choroba może człowieka dołować, nie można normalnie funkcjonować. Ja juz nawet marzeń nie mam... moze poza tym jednym żeby ciebie też spotkał taki problem i zobaczymy czy ty chodziłeś na wf '' ....zje. b  .ku