Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taksemysle.......

Czy to dużo?

Polecane posty

Gość taksemysle.......

Niech ktoś obiektywnie oceni czy to dużo bo już sama nie wiem: 2 małe banany, duża miska zupy z warzyw, talerz ziemniaków z surówką, 3 kanapki z serem majonezem, keczupem, pomidorem, rzodkiewką; z napojów: kawa z mlekiem, 2 szklanki soku marchwiowego, herbata. Czy dużo dziś zjadłam? Ile powinnam ważyć przy takiej diecie?

Gość wedlug mnie okej
i zdrowo, bez przegiec w zadna strone:)

Gość taksemysle.......
dzięki za opinie ;)

Gość lkjhguuiu
2 małe banany,- bardzo duzo kcal i cukru! duża miska zupy z warzyw, - jesli bez smietany,zasmażki etc to ok talerz ziemniaków z surówką, -ziemniaki odrzuc,zamien na ryż, 3 kanapki z serem majonezem, -bardzo dużo kcal-majonez niezdrowy i bardzo tuczący, ser to samo (żółty) 3 kanapki bialego chleba to bardzo duzo keczupem, ok pomidorem, rzodkiewką; ok z napojów: kawa z mlekiem, -mleko tuczace 2 szklanki soku marchwiowego, ok herbata. ok Czy dużo dziś zjadłam? Ile powinnam ważyć przy takiej diecie? Zjadłaś dużo i dużo tuczących i niezdrowych rzeczy.

Gość lkjhguuiu
nie wiem ile powinnaś ważyc,ale jeśli nie ćwiczysz bardzo intensywnie np. siłownia+bieganie minimum 4 razy w tygodniu to na pewno nie schudniesz.Waga bedzie satc w miejscu, chyba że jadłaś więcej, to chwilowo spadnie, a potem się zatrzyma.

Gość taksemysle.......
dzieki za opinie. a zupa niestety byla z zasmażką.

Gość taksemysle.......
bardzo mi pomoglo to ci napisalas, musze skonczyc z majonezem :( choc bardzo go lubie.

Gość lkjhguuiu
Na moje oko ok. 2000 kcal, czyli tyle ile masz prawdopodobnie zapotrzebowania,ale bardzo niedrowo. Cellulit gwarantowny:)

Gość lkjhguuiu
ja bym zrobila tak: I śniadanie: kromka razowego chleba z maleńką ilością masła (a najlepiej bez)+ warzywa jakie lubisz, pomidor, ogórek, rzodkiewka II śniadanie jeśli już tak bardzo chcesz to 1 banan (jabłko lepsze) obiad może być ta zupa warzywna, ale bez zasmażki, ewentualnie delikatnie zabielona chudym mleczkiem, podwieczorek - jogurt naturalny + mała łyżka rodzynków + cynamon kolacja - kromka razowca z czym chcesz, albo 1/2 serka ziarnistego np. z rzodkiewą Jest jedna fajna zasada- warzyw ile chcesz :)

Gość lkjhguuiu
i na obiad najlepiej do tej zupy dodać chude mięso np. pierś z kurczaka Musi być białko w diecie.

Gość lkjhguuiu
ja też bardzo lubię majonez ;)

Gość taksemysle.......
Ok dzięki :) masz racje z tym cellulitem bo wlasnie zrobil mi sie ostatnio, a kiedys nie mialam.

lkjhguuiu - nie mogę jeść pieczywa razowego/grahama - tylko naturalne masło (żadne mixy, masmixy i inne flory) - nie mogę jeść owoców za wyjątkiem bananów i winogron (jabłka odpadają na wstępie) - nabiał odpada, rodzynki również - z warzyw jedynie pomidor i ziemniaki xxx Dzięki twojej poradzie trafiłabym po pierwszym śniadaniu do szpitala na ostry dyżur. NIE DORADZAJ, zanim nie dowiesz się o problemach zdrowotnych danej osoby.

Gość lkjhguuiu
damascenka- napisalam to autorce na podstawie jej wpisu,Inteligentna osoba wyczyta z tego co napisala, co może jeść. Nie dodałam nic więcej, a to co sugerowałam napisałam w nawiasie np. jabłko, a autorka sama najlpeiej wie, czy może, czy nie. Skoro je majonez i go bardzo lubi, znaczy, że nie ma uczulenia na białko i jajka, oraz pije kawę z mlekiem jasne? :D

Gość lkjhguuiu
skoro je ketchup to nie ma uczulenia na pomidory, sama wpisała rzodkiewkę zupe warzywną i banany.Wszystkie (poza rodzynkami) składniki pochodziły od autorki (albo podobne typu jogurt, jogurt/mleko/serek ziarnisty). Ale to trzeba być trochę inteligentnym by to zrozumieć i wyczytać między wierszami.A tobie tego brakuje,wieć się nie wtrącaj!!

Gość taksemysle.......
lkjhguuiu- jeszcze raz dzieki i pozdrawiam Cię :)

"ja bym zrobila tak:" xxx To twoje słowa, słoneczko :) A najpierw POWINNAŚ zapytać, czy może dane rzeczy jeść :) xxx Kurcze, coraz łatwiej was na Kaffe prowokować :)

Gość lkjhguuiu
autorka głupią osobą nie jest i sama wie na co jest uczulona i co może jeść.Nie obchodzi mnie co mogą jeść chorzy na nerki,a czego nie mogą,bo w tej chwili odnosiłam sie do wpisu autorki,a nie chorych na nerki. Ona sama wie najlepiej dlaczego nie ma w diecie mięsa. Może jest wegatarianką? To sama wie najlepiej, ze mięsa nie tknie.Ale białko powinno być.Poczytaj sobie czego budulcem jest białko to przestaniesz szczekać.A potem wzystkie narzakają na rozstępy itp.Idę stąd. Autorko powodzenia:)

Gość solemiomio
A co jest takiego wielce "niezdrowego" w tym jadłospisie?? Juz nie przesadzajcie. Ja myślę ze jest ok, nawet bardzo ok. Tak trzymaj.

solemiomio xxx Jadłospis bardzo dobry, pod warunkiem, ze dana osoba może jeść takie rzeczy. Mi na przykład nie wolno jeść żadnych owoców, prócz bananów i winogron. A, ze nie przepadam za bananami, to jadam od czasu do czasu winogrona. xxx lkjhguuiu xxx Porządni ludzie umierają... Cóż, lekarz też daje mi kilka lat :D Miło, ze tak dobrze o mnie myślisz :) Dzięki :)