Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łóżeczko kontra tapczanik

czy roczne dziecko może spać w takim łóżku?

Polecane posty

Wkrótce na świat przyjdzie drugie dziecko. Kupować kolejne łóżeczko czy może starszemu zamienić na taki tapczanik? I jeśli tapczanik to jak myślicie do ilu lat dziecko może w takim spać. Zależy mi na tym by kupować jak najmniej łóżek:)

Gość eferfe
O, wg mnie to się nadaje wspaniale dla rocznego i starszego dziecka!

Gość princessaofpersia
Roczne-chyba za wczesnie Ja mam podobne i corka zaczelka spac w nim majac skonczone dwa latka:)

ale czy roczne dziecko może w nim spać? Trochę się boję... 1,5 roczne to juz na pewno. Troche bez sensu drugie łóżeczko kupować, ale bezpieczeństwo jest ważniejsze.

Gość zonaKraka
Pewnie że może- jedyny minus to taki że będzie samo wychodzić, ale przy noworodku pewnie i tak będziecie czujni. Zresztą, mój z niemowlęcego też szybko wychodził i niedługo po roczku miał już właśnie taką barierkę. Wymiary ma fajne, przedszkolak i mały uczeń jeszcze spokojnie w takim pośpi, niewiele mniejsze od "dorosłego". Fajne jest.

Gość kasiulanr2
ja właśnie na roczek i 3 miesiące kupiłam coś na podobe tego http://allegro.pl/tapczan-dla-dzieci-tapczan-maja-sofa-gratis-i3134734942.html w tej chwili obie córki śpią na nim razem, służy nam już 5 lat ten tapczan a za jakieś rok może dwa planujemy większy remont i wtedy dziewczyny chcą piętrowe. ten tapczan po rozłożeniu jest w miarę niski więc roczniak bez problemu schodził z niego(nigdy nie spadła)

no właśnie "chyba" za wcześnie... jejku nie wiem co robić. Dziecko będzie miało 13,5 miesiąca.

Gość zimoea mama
Spoko,fajne. Powinno byc ok.

Gość zonaKraka
U mnie jedynym problemem było to że nie słyszałam go rano jak wstawał, ale był mąż, a jak mąż wyjechał na trochę to coś wymyślałam. A jak pisałam- samo dziecko nie wypadnie, wyjść już chyba potrafi- tzn. tyłem zejść z łóżka.

trochę mnie pocieszyłyście, bo łóżko jest fajne a ile mozna ich kupować...

Gość agentka69
moim zdaniem może, no bo czego się w zasadzie boisz? nie jest to wysokie łóżeczko, więc nie spadnie z wysokości, ma barierkę ochronną i dziecko już samo może sobie z niego wyjść- chyba, że tego się właśnie boisz... że np. w nocy będzie samo mogło wyjść i zawędrować np. do kuchni. Ja bym chyba kupiła. To zależy jeszcze od tego jaki temperament ma Twoje dziecko, Ty je znasz najlepiej. No i czy masz resztę domu zabezpieczoną przed jakimiś wypadkami w razie wyjścia małego z łóżeczka

a mój ma 1,5 roku i tak się w nocy przemieszcza po łóżeczku że na 100% by wypadł

Według mnie bardzo fajne łóżko i roczne dziecko jak najbardziej może w takim spać. Oczywiście wyjdzie z niego jeśli będzie chciało, ale zapewne w normalnym łóżeczku i tak wyjęłabyś szczeble by mogło samo wychodzić, zawsze to bezpieczniejsze niż miałoby skakać na główkę z łóżeczka. Jeżeli aż tak bardzo się boisz to dostaw jednym bokiem łózko do ściany a przy drugim boku możesz zrobić tymczasowe wyższe zabezpieczenie, myślę że mąż by sobie z tym poradził.

moja jak skonczyla 1,5 roku spala na normalnym rozkladanym fotelu. Nigdy nei spadla, a wczesniej w lozeczku krecila sie w kolko, wiec na poczatku pod fotelem lezaly rozlozone materace ;) takie lozeczko z linka jest jak najbardziej ok, no poza tym, ze dziecko bedzie sobie uciekac ;)

Gość U mnie córka w wieku
rok i 4 miesiące własnie zaczeła spac na nowym domu w takim łózku ale w wielkości 160x90 szersze o 10 cm od Twojego. Łóżko pokochała od pierwszej nocy, nigdy nie lubiła łózeczka ze strzebelkami.

Gość jagoda co to są łóżeczki
ha ha :D