Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

studenciak

Ktoś spytał się mnie "dlaczego dziewictwo to wstyd". O to co odpowiedziałem:

Polecane posty

Dziewictwo to wstyd, ponieważ jeśli kobieta jest dziewicą i ma na przykład 20 lat to oznacza, że coś z nią jest nie tak pod względem urody lub osobowości, że nikogo jeszcze nie potrafiła sobą zainteresować. Młodzi ludzie a w szczególności kobiety powinni o siebie dbać i starać się być atrakcyjnym, ale nawet nieatrakcyjne kobiety bez trudu mogą stracić dziewictwo, dlatego trzeba być naprawdę nieudolną, aby być dziewicą w wieku 20+. Druga sprawa to światopogląd i ideologia, które nakazują kobiecie czekać, czekać i czekać... nawet całe życie. Jak dla mnie to głupota i kobieta, która czeka i czeka i ma iluzję, że jej dziewictwo to jakiś skarb, który da jej szczęście tylko wtedy, gdy przeżyje swój pierwszy raz z tym jedynym musi być naprawdę naiwna, głupia a wręcz tępa, że wierzy w takie bzdury. Moim zdaniem to wstyd wiedzieć o życiu tak mało i wierzyć w księcia z bajki, idealną miłość itd.

Gość gdegegefgt
studenciak , nie zartuj ze studiujesz?? nie wuierze by taki prymityw dal rade na studiach. Kompletny brak logiki

coś ci powiem dzieciaku. Cała afera z dziewictwem , oparta jest na dziwnym trendzie - jesteś dziewica to znaczy że jesteś paszczurem. Młode laski ulegają tej modzie - bo Asia Kasia i Zosia mają to juz za sobą , sa takie dorosłe. Po latach się okazuje , ze można by było poczekać .

Gość szklany klosz
Czy aby w domu wszyscy zdrowi?:(

Gość tralalilalila
A jeśli po prostu nie poznało się odpowiedniej osoby? Nie było nigdy w związku? Bo jest się tak seksowną, że każdy facet na pierwszej randce chce od razu seksu? To co?

Gość trutuutuututu
"ale nawet nieatrakcyjne kobiety bez trudu mogą stracić dziewictwo, dlatego trzeba być naprawdę nieudolną, aby być dziewicą w wieku 20+" A co Ty uważasz, że utrata dziewictwa to przykry obowiązek, któremu jak najszybciej trzeba uczynić zadość? Gratuluję światłego umysłu

tralalilalila - To powinnaś iść do łózka z 1szym lepszym, żeby nie być uznanym za paszczura :) (wg. autora). Ale Studenciak, ty tylko tak prowokujesz, co nie?

Gość AmbiwalentGirl
O to - chyba się pisze oto niepoprawna formą jest "spytał się mnie" - tak mówią dzieci w podstawówce wstyd to nie umieć pisać poprawnie czemu irytują cię dziewice? pewnie taki prawik jak ty chciałby mieć już doświadczoną? albo może dostałeś kosza od jakiejś fajnej dupy i masz urażone ego ... z doświadczenia wiem że fajni faceci nie siedzą na babskim forum,tylko same nieporadne prawiki typu Levviatan, albo sfrustrowani popaprańcy jak przemek 22 lata... a więc z tobą zapewne też jest coś nie tak, inaczej wyrywał byś teraz laski w klubie!

Gość Ewa Drzazga
a ciekawe kto ciebie popycha i czy jest ktoś taki tepy jak ty...:) masz chujowy tok rozumowania...i twoje argumenty wogole nie sa przekonujace...ale kazdy ma praw meic wlasne zdanie. insynuujesz ze zadna nie powinna czekac z dziewictwem na tego jedynego....i powinny si epuszczac na prawo i lewo... jak jakies zdziry czy kroliki...tak? a wlasnie to nas rozni od zwierzat ze potrafimy sie powstrzymac z seksem.MY-DZIEWICE...MY- DZIEWICE Z WYBORU. WSZSYTko widzisz tylko biale albo czarne...Wiec dziwie sie co to z studia robisz.,pewnie na jakiejs wiosce???:O ja to was chlopy nie rozumeiem...POLOWA SIE SMIEJE Z DZIWIC A POLOWA TYLKO TAKICH CHCE...ILE FACETOW TYLE OPINI,to tak jak wolisz zupę z ryzem czy kluseczkami.:) osobiscie gardze takimi typami jak ty....ktorzy patrzą na seks jak na mechanizm...ale DZIEKI BOGU ZNAM WARTOSIOWYCH FACETOW,Z KALSĄ I NA POZIIOMIE...KTORZY MNIE SZANUJĄ..I PODZIWIAJĄ. PS.PRACUJE JAKO MODELKA,WIEC NIE MAM KOMPLEKSOW...ALE GARDZE TYPMI KTORZY LECĄ TYLKO NA MOJ WYGLAD...A NIE POSIADAJĄ MOZGU-TO JEST COS TAKEGO JAK TY.:)

a ja jestem dziewicą z żadnych powodów o ktorych napisales post, nie uwazam cnoty za niewiadomo co, nie mam zrytego swiatopogladu i nie czekam na ksiecia z bajki tylko na wartosciowego faceta a to roznica...sam pewnie jestes prawiczkiem:P

Gość najoszczędniej byłoby
to jest indywidualna potrzeba, prostaczku, i przychodzi u każdego w innym czasie + nie chodzi o czekanie na księcia, a na osobę, do której się to poczuję +zaufanie itd. pozdrawiam, dziewica 20+:)

dziewica jeszcze- a tobie nie znudziło się być tą dziewicą? :D Moim zdaniem gadania młodym ludzie o trzymaniu cnoty i kłamanie, że dziewictwo to skarb sprawia tylko, że tacy później nie potrafią cieszyć się seksem, korzystać z życia, bo moją wtedy iluzję, że tracą wyimaginowaną wartość a w rzeczywistości tracą coś znacznie bardziej cennego, mianowicie młodość, przeżycia i wspomnienia :(

Gość Hania wwwww
ja uważam tak że jeśli nie ma mięty to nie wolno na siłę do czegoś się zmuszać. To chore założenie " Jeśli koleżanki w moim wieku już to robiły to ja też muszę! I ulegam przypadkowemu chłopakowi do którego nie mam w ogóle pociągu sexualnego" To chore ! Lepiej zrobić to z kimś kogo się kocha , albo czuje się zauroczenie. Z kimś kogo się lubi

Gość abcdefghkobieta
haha studenciak co za bzdury nie trzymające się kupy ;) napisałeś to tak jakby dziewice to były co najmniej trędowate i tylko seks (z bylekim) je z tego uleczy... dziewictwo to absolutnie nie wstyd a już na pewno nie j 20-letniej gówniary. oczywiście nie można popadać ze skrajności w skrajnośc, bo trzymanie do ślubu to też przesada, ale seks powinien być dopełnieniem związku a nie "wypadem na kawę" z kimkolwiek...

Gość jauujajao
PRZECIEŻ STUDENCIAK TO JAKAŚ LASKA KTÓRA POZWOLIŁA SIĘ ZDEFLOROWAĆ W BARDZO MŁODYM WIEKU I USIŁUJE TERAZ PROPAGOWAĆ TAKIE A NIE INNE POGLĄDY!

Gość patita
a ja sie z tobą zgadzam :)

Gość DDDDDddeeeD
Dzisiaj jest niedziela. W klubie byłem wczoraj, lubię czasem na kacu posiedzieć na kafe -- AHAAA jasne, męska cip.ko, słaba odpowiedź wali ściemą

studenciak->no widzisz w tym problem, ze poki co nie widzę odpowiedniego kandydata na pojscie z nim na calosc a byle komu i byle gdzie nie dam, jak seks to tylko z kulturalnym facetem i na poziomie...

dziewica jeszcze- kiedyś pisałaś, że byłaś w związkach i to kilka miesięcy mając wtedy 20+ lat. Na co ty wtedy jeszcze chciałaś czekać? Przecież większość z was- dziewice 20+- nie potraficie stworzyć z nikim związku przez to, że nie potraficie się seksualnie otworzyć. To nie jest tak, że nie ma wartościowych ludzi, bo jest ich sporo. Problem leży w was- waszej seksualność i przesadnie przywiązywanej wagi to tego "pierwszego razu", który tak samo jak seks jest przereklamowany :classic_cool:

Gość najoszczędniej byłoby
"Jeśli koleżanki w moim wieku już to robiły to ja też muszę! I ulegam przypadkowemu chłopakowi do którego nie mam w ogóle pociągu sexualnego" " my mówimy o 14-15-latkach czy o dorosłych kobietach, no ludzie:D

Gość skoro seks jest dla Ciebie
przereklamowany, to dlaczego kładziesz na to aż taki nacisk, Twoje zeznania nie trzymają się kupy, KOMPLETNIE:O

Skoro studenciak nadal sądzi, że to nie glupie prowo, to mam pytanie. Pytanie jest serio. Co powinna zrobić kobieta dziewica, która jest w zwiazku z chłopakiem (on prawiczek), są po 20stce więc mają te np. 20 i pół, albo 21 lat i to jej facet chce jeszcze poczekać z sexem, a nie ona? Czekam Studenciak.

abcdefghkobieta A masz jakiś kodeks, który mówi o tym, że seks powinien być tylko dopełnieniem związku a czym nie powinien być? Seks jest częścią naszego życia a nie tylko związku. Żeby iść z kimś do łóżka wystarczy czuć chemię i pożądanie :classic_cool:

skoro seks jest dla Ciebie Napisałem, że seks jest przereklamowany równie jak pierwszy raz :D Ale jeśli chodzi o seks to to, że jest przereklamowany wcale nie świadczy o tym, że nie jest przyjemny oraz potrzeby każdemu zdrowemu człowiekowi. Zbieram Ślimaki Najlepiej powinni udać się razem do seksuologa, który znalazłby problem i odblokował chłopaka :classic_cool: