Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SuperJ

Wyjazd za granice a praca w PL

Polecane posty

Gość SuperJ

Witam, prosze o rade.. Planuje w przyszłym miesiącu wyjazd do pracy za granicę, chce przy tym znaleźć jakieś lokum i w dłuższej perspektywie ułożyć sobie tam życie... Sęk w tym że mam w PL pracę w której pracuje 5 lat przez co okres wypowiedzenia miałbym 3 miesięczny ( na zgodę zakładu na moje wcześniejsze odejście nie mam szans..) Co w takiej sytuacji zrobić bo nie chce zwalniać się od razu bo różnie może być i może coś pójść nie tak za granicą i musiałbym wrócić więc nie chce rezygnować bez spróbowania jak tam jest.. Z drugiej strony myślałem wziąć urlop np. 3 tygodnie i wyjechać jeśli wszystko było by dobrze wróciłbym tu i rozstał się z pracą - tylko tu znów pojawia się ten problem - 3 miesięczny okres wypowiedzenia więc raczej nikt z pracą nie będzie za granicą na mnie czekał te 3 miesiące.. eh.. Czy ktoś miał podobny dylemat może wie jak wyjść z tej sytuacji?

Gość wylewanie dziecka z kąpielą
weż urlop bezpłatny? :classic_cool:

Gość SuperJ
Niestety nie chcą dać bezpłatnego.. W sumie to też chyba nie rozwiązuje do końca problemu bo prędzej czy później musiałbym tu wrócić na te 3 miesiące i tą umowe rozwiązać :/

Gość salachal
Namiar na wideokosnulatcje z psychologiem może okazać się bardzo pomocy. Za granicą niestety bywa różnie. Tutaj https://psychomedic.online jest namiar na klinikę Psychomedic, która to oferuje tego typu rozwiązania.