Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makalaka333

Mam do zapłąty 1zł w urzędzie skaarbowym z PIT-37

Polecane posty

Gość Makalaka333

Witam. Wyszło mi w picie, że mam zapłacić 1 zł. Mam pytanie, czy najpierw muszę w okienku złożyć sam pit-37 i później udać się do kasy w urzędzie skarbowym czy najpierw iść do kasy zapłacić 1 zł i później złożyć Pit-37???? W ogóle trzeba jakieś polecenie zapłaty tego 1 zł wypisywać? Czy po prostu idzie się do kasy i się płaci?

Gość dorotka z kokotka
najpierw placisz w kasie..

Gość Makalaka23
Dzięki a trzeba wypełniać jakiś kwitek zapłaty czy coś?

Gość sprawdź sobie dokładnie
jak złotówkę, to się nie płaci, dowiedz się raz jeszcze, bo ja też tak miałam i mi kazali zapłacić, a potem się dowiedziałam, ze do kwoty 1zł sie nie płaci.

Gość Najpierw oddajesz
PIT-a żeby mieć pewność, że dobrze rozliczony...

Gość Każdą kwote się płaci.
Wypełnia się druczek taki jak na poczcie.

Gość oddajesz PITa
a do końca kwietnia placi się niedopłate, jednak w przypadku 1 zł chyba sie nie płaci.

Gość Podatek zawsze
wychodzi w okrągłej kwocie. Pisze w rubryce zaokrąglij do pełnych zł. Jak wy to wypełniacie?

Gość Martioaaaaaa222
To jak to w końcu jest??? Najpierw idziemy do a kasy zapłacić i później złożyć PIT-37. Czy najpierw złożyć,a potem zapłacić???

Gość Marilolaaa22
To aż tyle z tym zachodu jest???? A nie można od razu tego zapłacić w kasie urzędu skarbowego???? Kiedyś tak miałam to płaciłam w Urzędzie skarbowym jak składałam. Tylko nie pamiętam co było pierwsze czy najpierw do kasy czy najpierw złożyć PIT37 Kit z was ostatnio nie składał pita i nie płacił ???

Gość ahahahahhaha
nie rob dziewcznie wody z mozgu :D najpierw placisz a potem skladasz pita, wsio

Gość mauatjgma
każdy inaczej pisze,to jak to w koncu jest?

Gość Ewkkkaa4454
Też mama taki problem, tzn. pierwszy raz będę składać deklarację i mam zapłacić 10zł do Urzędu Skarbowego. Czy może ktoś napisać jak to w końcu jest???? Najpierw mam iść do kasy w Urzędzie Skarbowym zapłacić i dopiero później złożyć deklarację czy odwrotnie????

Gość Ewkkkaa4454
Proszę się pode mnie nie podszywać!!!!!! Halo czy wie ktoś co z tym pitem??? Najpierw kasa w urzędzie skarbowym czy najpierw okienko aby złożyć?? Nie chcę na darmo stać w kolejce, proszę napiszcie...

Gość hcshcs
najpierw składasz pita, urzędnik sprawdzi, czy jest dobrze wypełniony, przyjmie go i ewentualnie da ci na kopii pieczątkę (zalecam;-) potem idziesz do kasy i tam na druku wpłaty (taki czerwony) dokonujesz tejże wpłaty, a kopię dowodu wpłaty podpinasz sobie do kopii pita pozdrawiam

Gość Ewkkkaa4454
A nie można po prostu w kasie zapłacić tej złotówki bez wypełniania żadnych kwitów????

Gość Ewkkkaa4454
Analizując odpowiedzi w temacie 50 % uważa, że najpierw trzeba iść do kasy a potem złożyć PIT37 a drugie 50 % , że najpierw złożyć a potem do kasy...

Gość hcshcs
najpierw pit, bo jeżeli źle coś wypełniłaś, to ewentualnie na miejcu poprawisz, zaparafujesz i będzie ok na podstawie tego pita robisz wpłatę jak coś nakręcisz w picie, wpłacisz złą kwotę w kasie i potem wyjdzie to przy sprawdzaniu pita, to co? będziesz dopłacać? będą ci zwracać?

Gość 9fhvfhv8hv89hg98gh
Też tak miałam dwa lata temu. Złotówkę zapłaciłam normalnie w banku na druku wpłaty. Złożyłam PIT. Baba powiedziała mi że dowód wpłaty mam trzymać w razie kontroli i tyle.

Gość eugeniusz przezacny
bez zaświadczenia od wójta gminy i karteczki ze spowiedzi wielkanocnej ani rusz :(

Gość wysyłaszpita pocztą
robisz przelew na 1 zł , potwierdzenie wysłania pita i zrobienia przelewu zatrzymujesz,chowasz-finito

Gość grehjytyk
"to co? będziesz dopłacać? będą ci zwracać?" A co to za problem? To nie ma znaczenia co się najpierw zrobi. Ważne, żeby do końca kwietnia zrobić i jedno i drugie.

Gość Nastia Janowa
PIT składałam przez internet. Należny podatek (1zł) zapłaciłam przelewem (konto internetowe). Należny podatek musisz zapłacić. Jeśli nie zapłacisz teraz to mogą ściągnąć z kolejnego roku jeśli będziesz mieć nadpłatę. Niektórzy myślą, że to tylko 1 zł, ale pomnóżcie sobie 1zł razy 38mln Polaków

Gość a po choy płacisz?
Przyjdzie komornik i zamiast 1 zł zapłacisz 3,5 zł :D ale bez tej bieganiny po US :classic_cool:

Gość żę tak powiem
Dokładnie tak. Moj mąż też miał raz 1 zł do zapłaty. Najpierw składasz pita a potem płacisz tą złotówę. Najlepiej w kasie urzędu albo przelewem. Nie bagatelizuj tego bo narosną odsetki. Ja raz miałam w banku 0,30 gr do zapłaty po likwidacji konta i też przyszło mi upomnienie listem poleconym za 3,50. Jak poszłam do banku żeby wyjaśnić sprawę to się zapytałam czy opłacało im się wysyłać upomnienie za 3,50, to mi powiedzieli że przez te 30 groszy mogę być wpisana na listę dłużników i np kredytu nie dostanę

Gość Zenon Śmietana
Traktują cię jak złodzieja za 1zł. Gdyby nie można tego normalnie. Rozumiem, że tych 1zł może być i milion ale traktowanie chamskie. Dlatego też staram się zostawiać im jk najmniej kasy, odliczenia, przekazuje 1% itp itd

Gość Debudajew
Jejku tyle zachodu o 1 ZŁ! W jakim My państwie żyjemy! I pamiętajmy o przekazywaniu tego 1% bo jesli nie My pomożemy to państwo na pewno nie pomoże ludziom, szczególnie dzieciom które tej pomocy potrzebują