Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość życiowa porażka

Możliwe jest studiować 3 lub 4 kierunki?

Polecane posty

Gość życiowa porażka

Oto jak myślałam: 1.Aktorstwo,Reżyseria, Dziennikarstwo,Kulturoznawstwo 2.Administracja,Pawo,Ekonomia, Rachunkowość 3.Psychologia,Praca socjalna, Resocjalizacja 1 pkt, przydałby mi się do pracy w telewizji, redakcji(prasie) oraz teatrze. 2. pkt przydałby mi się do pracy w biurze podatkowym, do pracy w urzędzie skarbowym, do pracy w zusie 3. pkt przydałby mi się do pracy w miejskim ośrodku pomocy społecznej. Przynajmniej jakbym się dostała do pracy w takim miejscu w swoim mieście to wiedziałabym co u niektórych ludzi słychać, jaką mają tam biede i problemy.

jest mozliwe 1 można sudiować 3-4 kierunki jednocześnie, pracować na cały etat jeszcze jest czas na pisanie na kafeteria.pl 26/24 i na interesujące, bogate, życie towarzyskie teatry/kina/kluby/znajomi także z palcem w dupie możesz zaczynać działać start :D

Pkt 1 to jest troche egzotyka imho. Generalnie rozstrzal miedzy tymi kierunkami jest tak duzy, ze nie bardzo to widze.

Gość nieogarnięty
potraktuj studia jako dodatek do życia,a nie jako najważniejszy cel.

Moim zdaniem, bez sensu, bo: 1.Aktorstwo,Reżyseria, Dziennikarstwo,Kulturoznawstwo - na kulturoznawstwie się wynudzisz, niepotrzebne to nikomu do niczego (taka "socjologia" albo "marketing" - nic po tym nie ma), a studiowanie i aktorstwa i reżyserii i dziennikarstwa jest chyba bez sensu, bo są to za mocne dyscypliny, by być w każdej dobrym, na czymś musisz się skupić i ostatecznie resztę i tak odrzucisz bo nie dasz rady. 2.Administracja,Prawo,Ekonomia, Rachunkowość - jak prawo to po co administracja? to jest w gruncie rzeczy podobne. Ekonomia i rachunkowość też są zbyt pokrewne, wynudzisz się ucząc się w kółko tego samego. 3.Psychologia,Praca socjalna, Resocjalizacja - trochę lepiej w tym zestawie, ale musisz naprawdę lubić uczenie się teorii i psychologii.

ale da się studiować tyle kierunków :) w ogóle studiowanie jest fajne :)

Gość życiowa porażka
Takie są czasy że im więcej ma się kierunków w podobnej dziedzinie to łatwiej dostanie się prace. Ja muszę iść na takie studia które pomogą mnie i mojej rodzinie. Rodzice oszczędzali każdy grosz na moją edukacje, teraz są bezrobotni a na moja studia odłożyli jak pracowali ze swoich marnych wypłat ponad 50 tys. złotych.

i w pierwszym punkcie wpisałaś aktorstwo i reżyserię? :D o ile nie nazywasz się Dowbor, Cugowska czy Tyszkiewicz, to raczej nie uznawałabym, że to będą studia, po których łatwo znajdziesz pracę w tym kraju...

Gość życiowa porażka
Ale pieniądze które rodzice odłożyli należy na coś przeznaczyć. Znajoma kiedyś powiedziała mi bym studiowała tylko jeden kierunek zaocznie i starała się np. o staż w urzędzie pracy urzędzie skarbowym zusie urzędzie miasta starostwie Ja jej mówię że żeby tam ubiegać się o staż to należy mieć wykształcenie wyższe. Ona mi wytłumaczyła że na sam staż oni nie potrzebują wykształcenia wyższego, biorą nawet osoby z wykształceniem średnim.

Gość może poszukaj se pracy
i sama zapłać za studia a rodzice za to pieniądze co odłożyli niech otworzą jakiś interes?