Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Macimd

Brak seksu z powodu większej wagi.

Polecane posty

Gość Macimd

Jestem facetem i potrzebuje rady kobiet, bo nie wiem o co chodzi. Moja żona jest piękna, ale ostatnio przytyła, wcześniej bardzo chuda była. I od czasu kiedy przytyla ma kompleksy. Nie chce się kochać. Dla mnie jej większa waga nie zmienia faktu że dalej tak samo ją kocham. Mówię jej, że dla mnie jest tak samo piękna jak wcześniej, a ona nie chce mnie słuchać uważa że jest gruba i brzydka. Co dziennie siłownia, diety itp. Co mam zrobić?

Gość Macimd
Żona waży 73 kg przy wzroście 170 cm

to jest psychika, mi się w ciąży zrobiły rozstępy i mam to samo co Twoja żona, a po porodzie mąż nie miał prawa mnie dotknąć. Fajnie, że ją wspierasz rób tak dalej :]

Gość Macimd
Cały czas jest płacz. Ja juź powoli tego nie wytrzymuje.

Gość Macimd
Ile można słuchać że tego nie może tamtego nie może, że brzuch...

Gość ewelinka super malinka
powiedz jej wprost, że histeryzuje. Że jeśli martwi się o to, że spowodu kilku dodatkowych kg, nie mów jej że jest grubsza, nie podoba ci się, to powiedz jej że Ty nie zauważasz różnicy w jej wyglądzie i jest pociągająca tak samo jak była kiedyś

Gość ty0u0ty
Też tak miałam po ciąży. Spokojnie wróci do swojej wagi to będzie ok.

Gość utyzcvnm,l
Niestety my kobiety tak już mamy. Mi moje ciało przestało się podobać kiedy przytułam 5 kg przez siedzący tryb pracy, nadmiar obowiązków, zmęczenie, obiady dopiero po powrocie z pracy czyli o 18.00 i już nie miałam siły ani chęci na ćwiczenia. Mimo że mój mężczyzna nadal uważałam mnie za atrakcyjną to ja się sobie nie podobałam i źle się czułam z naprogramowymi kilogramami, dodatkowo jeszcze brak ruchu spowodował że na nic nie miałam energii. Dopiero zmiana pracy, bieganie codziennie sprawiło że odżyłam. Aktualnie ważę 49 kg przy wzroście 163 cm. Większość życia ważyłam 50 kg, czasem maksymalnie 52 kg nie więcej a tu nagle w ciagu dość krótkiego czasu waga w górę. Na taki niski wzrostu to było sporo. Tak naprawdę żeby kobieta dobrze czuła się sama ze sobą wbrew pozorom nie wystarczą tylko komplementy partnera choć z pewnością nie zaszkodzą :) ale przede wszystkim chodzi o to aby ona sama tak myślała. Akurat w przypadku Twojej kobiety sport jest dobrym rozwiązaniem bo dzięki temu ciało jest w formie i człowiek się zawsze lepiej po tym czuje, dieta jeśli sie nie przesadza i zbytnio nie ogranicza też jest wskazana. Powspieraj ją jeszcze, może wraz z pierwszymi efektami, uwierzy bardziej w siebie, w swoją atrakcyjność i znów bedziecie się kochać. Poza tym ja od kiedy biegam mam większą ochotę.

Gość utyzcvnm,l
A dużo przytyła? W jakim czasie i czym to było spowodowane?

Gość Macimd
ewelinka tłumacze jej to, ale ona ma swoją filozofię. Moja żona od zawsze jest aktywna. Bez prostu nie wyobraża sobie życia.

Gość Macimd
6 kg. Właściwie to sam nie wiem. Przypuszczam że efekt jo-jo. Miała wycinany t wyrostek. A co za tym idzie dieta. Przez 3 msc. Nie mogła chodzic na siłownię. A przez miesiąc nie pracowała.

Gość Macimd
Dla mnie to ona dalej jest seksi

Gość szatyyyyyynka27
brawo dla takiego męża

Gość utyzcvnm,l
W takim razie myślę że nie masz się o co martwić. 6 kg to nie dużo i powinno jej łatwo pójść tymbardziej że lubi sport a uwierz mi że u kobiet to jest najwiekszym problemem właśnie. Większość woli sobie iluś dniowe albo i dłuższe głodówki urządzać niż się trochę ruszyć. Poza tym dla kobiety która normalnie ma wyćwiczone ciała ciężko znieść dodatkowe kilogramy bo wcześniej musiała włożyć trochę wysiłku w utrzymanie sylwetki a tu 3 miesiące postoju i wszystko zniweczone. Mam koleżankę która dużo ćwiczy nawet 2 godziny dziennie (dla mnie to trochę przeginka) i taki bezruch spowodowany jakimiś innymi czynnikami, niezaleznymi od niej jest katorgą.

Gość kobieta gruba
Ja waże 72 przy wzroście 165.

Gość kobieta gruba
Czasami się czuje źle ale zaakceptowała siebie.