Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HELPHELPHELP

jaki powód do cesarki bez wskazań

Polecane posty

Gość HELPHELPHELP

Witam,Jestem w trzecim trymestrze i moj stan zdrowia fizycznego oraz polozenie dziecka nie obligują mnie do cesarskiego cięcia.Niestety duzo gorzej jest z psychika-panicznie boje sie porodu do tego stopnia,że budzę się w nocy zlana potem. Nie ukrywam,ze chcę rodzić cesarskim cięciem i może wiele kobiet to zneguje,ale prosze o nieodwolywanie się do mojego sumienia a pomoc-co mogę zrobić,aby uzyskac zaswiadczenie do cc w szpitalu publicznym tak,aby nie zostalo ono podważone? Czy np. jesli okulista wystawi mi zaświadczenie o złym stanie wzroku to ginekolog może je podważyć i wezwać kogoś,zeby to sprawdził? Na cesarkę w prywatnej klinice nie mam pieniędzy...

Gość maria assunta
to straszne ze w tym kraju, sesarka nie jest na zadanie jak np we Włoszech...tam włąsciwie od razu robia cesarke, chybaze ma sie specjalne zyczenie urodzic narutalnie :)mamy 21 wiek, jak mozna rodzic naturalnie?ja tego nie rozumie??Przeciez nie ejstesmy zwierzetami?mamy mozliwosci zeby rodzic troche w mniejszych bolach to po co na sile prosic sie o ten bol???i na dodatek potem powiekszona pochwa...fuuuuu

Gość juhuhuhuh
kobieta powinna miec wybor,chyba ze sie prosi o naturalne a nie moze ze względu na złe ułożenie,przodująca macice itd.-w innych przypadkach powinna sama móc zadecydowac czy chce cc czy porod naturalny.W prywatnych klinkach mozna robic cesarke bez wskazan lekarskich a z NFZ-tu juz nie,zaslaniaja sie dobrem dziecka a tak naprawde chodzi o KASE. Cesarka jest drozsza a na pewno wiele kobiet zglosiloby sie na nia jak w USA(polowa porordow).Porod naturlny?A gdzie jest dobro kobiety?Zszyta pochwa lub popękania,wszystko na wierzchu,pomarszczenia,szwy,wypadajaca obnizona macica,luzy w srodku. Ale to nie wazne,ze kafeterianki bronią naturalnego i twierdzą,że cud nastal i przy porodzie wszystkie maja wezsze szparki niz wczesniej,mezowie tez nie czuja roznicy lub im jeszcze ciasniej. ha ha ha.A te,ktore chca sie ratowac nazywaja takie glupimi-a same są glupie,bo negują cesarke Z ZAZDROSCI,e same czasu nie moga cofnac i zaslaniaja sie,ze one dla dziecka oddaly wszystko co mialy-nawet wlasna kobiecosc na zawsze

Gość Lux de Lux
ginekolog nie podważy wskazań okulistycznych, wskazanie od psychiatry również jest honorrowane, tak na parwde z jakim wskazaniem na cc sieudasz takie będzie honorowane i nikt już nie ma prawa go podważać jeśli jest wskazaniem od lek. specjalisty.