Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalia-maryna

slabe tetno plodu ktos to mial 9 tyg ciazy prosze

Polecane posty

witam jestem w początku 9 tygodnia ciąży dzisiaj byłam u lekarza zbadać czynność serca malucha z początku nie mógł dojrzeć czynności ale po chwili zauważył je powiedział ze nie wie czy wszystko jest ok ze czynno0sc jest słaba. Jestem załamana już raz straciłam dziecko. Czy mam już się powoli przygotowywać na najgorsze? co mam myśleć niektórzy mówią ze to nieraz tak jest i ze będzie dobrze a drudzy ze to nie za dobrze co ja mam myśleć?

lekarz powiedział ze trochę za małe dziecko jest kazał się zgłosić za tydz to wszystko się wyjaśni. A tak wszystko w normie jest

Gość zxzx
A możliwe jest opóźnienie owulacji? chyba po prostu musisz czekać ten tydzień. Ewentualnie zrób 2 razy beta hcg w odstępie 48godz.

no jest to możliwe raz myślałam ze mam dni płodne a okazało się ze miałam parę dni później. Boje sie ze przez ten tydzień możne stać się najgorsze:( najgorzej jest czekać jedynie co mnie pociesza ze widziałam mala kropeczkę która sie porusza lekarz stwierdził ze to te słabe tętno

Gość upp
A jaki wiek zarodka wyszedł lekarzowi z usg? Czy duża wyszła różnica między OM a usg?

Gość nic nie bój
najważniejsze jest abyś była spokojna, bo taki stres może własnie zaszkodzic. myśle,że tak po prostu mogło sie zdarzyć,ale bądz dobrej myśli a na pewno wszystko bedzie dobrze;) i nie mysl przede wszystkim o najgorszym. wszystko się unormuje zobaczysz. trzymam kciuki. pozdrawiam.

Gość hjk hjk hjk
Spokojnie. Słabe tętno czyli jakie? Jeśli jeszcze nie słyszał wyraźnie to może być zwyczajnie za wcześnie. Jeśli tętno było słyszalne,ale było zbyt niskie to może oznaczać (chociaż nie musi), że ciąża jest słaba i mogą być problemy z jej utrzymaniem. Byłam właśnie w takiej sytuacji - praca serca była, słychać było wyraźnie i wyraźnie lekarz stwierdził, że jest za niskie, że niskie tętno może świadczyć o źle rozwijającej się ciąży i dostałam duphaston. Niestety ciąża obumarła. Ale czytając wtedy różne fora spotykałam różne przypadki - były dziewczyny, które spokojnie donosiły ciążę, a tętno na początku było słabe, a były i takie, które niestety podzieliły mój los.

Gość widziały gały co brały
I właśnie dlatego uwielbiam swojego lekarza- nie sieje paniki i pewnych badać do 12tc po prostu nie wykonuje :o

Gość widziały gały co brały
*badań

Gość podobna sytuacja
I ciaza tetno super juz w 7 tyg niestety obumarla , II ciaza dostalam krwawienia szybko prywatnie, bylam w 6 tyg, tetno bardzo slabe. to tetno ma teraz 2 latka :)

bo je się lekarz nie mówił ile te tętno wynosi było tylko widać jak w dziecku się coś porusza twierdził ze to te słabe tętno a ja byłam przerażona i z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać tylko jak usłyszałam ze coś nie tak jest to przestałam normalnie myśleć

Gość gość
Dziewczyny wiem ze to juz stary post ale jeszcze w listopadzie ja sama to czytalam i sie zamartwialam wiec pisze dla tych ktore teraz to przezywaja. Niskie tetno plodu jest normalne na poczatku, w tak wczesnej ciazy. Serduszko dopiero zaczyna prace i moze tak byc ze wolniej bije. Ja tez bylam nastraszona ze pecherzyk jakis plaski, tetno za wolne (90) ale teraz zaczynam 9 miesiac bez zadnych komplikacji. Mam nadzieje ze urodze szczesliwie. Nie zalamujcie sie.

Gość gość
Dziekuje za ten ostatni wpis. Moze u mnie tez jeszcze nic straconego. Wczoraj na usg 6 tydzień a tętno 60 /min :( muszę teraz czekac tydzień żeby sprawdzić czy będzie lepiej ale podobno mam sie nie nastawiać

Gość gość
Pierwsza ciaza obumarła w 7 tyg i dopiero dowiedziałam sie na kontrolnej wizycie w 8 tyg, chociaż czułam juz wcześniej, ze cos jest nie tak, przez dziwne bóle i samopoczucie, jakbym nie była w ciąży. Teraz po 6 miesiącach udało mi sie znowu zajść w ciąże, ale niestety ostatnia wizyta pokazała bardzo słabe tętno. Lekarz nawet nie chcial mówić jakie, tylko powtarzał bardzo słabe, idzie ku poronieniu. Gdy sie upieralam, zeby mi powiedział jakie to tętno, to mówił, ze ok 30 w 6 tyg. Dlatego tez nie mam złudzeń. Kazał przyjść za tydzień, ale nie wiem czy jest sens czekać aż tyle. Młodości tez sie zmniejszyły i znowu czuje sie "normalnie"... natura sama decyduje niestety...