Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stara a głupia

RAK SZYJKI?

Polecane posty

Gość stara a głupia

Cześć dziewczyny.. Słuchajcie: jestem kompletną idiotką/debilką,wariatką. Nieodpowiedzialną małpą. Rok temu ( w kwietniu) poszłam na cytologię do ginekologa ( oczywiście prywatnie). Po 2 tygodniach idę po odbiór wyników okazuje się, że mam III grupę cytologii. MASAKRA. Kompletna załamka. Niby ginekolog mnie uspokajała, niby przepisała Macmirror500 aby wyleczyć ewentualne stany zapalne i miałam zrobić powtórną cytologię po przeleczeniu( ok.14dni). NIE POSZŁAM. I tak bezczelnie i bestialsko upłynął ROK- PIERNICZONY ROK !!!! Do dziś - dziś z żalem ibólem mówię : pójdę, zrobię cytologię, co będzie to będzie. Wiecie, że rok temu bałam się ponownie ją wykonać ? i zwlekałam z tym rok?! Wiem, jestem beznadziejna.... W sumie (tak na rozgrzeszenie) nie miałam jak wcześniej wykonać powtórnego badania. Najpierw w czerwcu zachorowała moja mama ( notabene wycięli jej wszystkie narządy rodne - CIN3) i musiałam wyjechać na miesiąc się nią opiekować. Później jak wróciłam i zapisałam się na cytologię to 2 dni przed wizytą dostałam telefon, że pani doktor na lipcowy urlop jedzie. We wrześniu zowu miałam operację usunięcia żylaków i długo do siebie dochodziłam. Zawsze było coś. Ale nie ma co się rozgrzeszać, nawaliłam ja sama. Teraz za to zapłacę. Tak, zapłacę, bo sądzę że mam raka, że umrę, że sama na ten los zapracowałam swoją głupotą. Dziś poszłam do ginekologa pokazać wyniki sprzed roku, ale na dzień dobry dowiedziałam się od położnej środowiskowej, że lekarza dziś nie będzie bo wczoraj spadł ze schodów i będzie za 3 tygodnie...Dobre,co? Położna powiedziała, że powinna za te poprzedie wyniki mnie kijem przegonić.. Zapisała mnie na 22 kwietnia.. W sumie nie wiem co mi było, co mi jest. Niestety liczę się z najgorszym... I muszę do 22.04 przetrwać a później 14 dni czekać na wyniki...Ponad miesiąc strachu, a przecież rok żyłam i jakoś się nie bałam.. Wyniki sprzed roku : Grupa według Papanicolaou : III GRUPA Ogólna ocena rozmazu: -zmiany zapalne i odczynowe -zmiany w komórkach nabłonkowych Zmiany infekcyjne i odczynowe: -infekcja -niespecyficzna flora bakteryjna -odczynowe zmiany komórkowe wywołane regeneracją Zmiany w komórkach nabłonka płaskiego: - nietypowe komórki nabłonka płaskiego o nieokreślonym znaczeniu ( odczynowe? CIN1?) ASC-H Zalecenia: powtórne badanie cytologiczne po leczeniu przeciwzapalnym MASAKRA dziewczyny. Do tego mam skierowanie na biopsję guzka w piersi

Gość wzrok..
Nie martw sie tez mialam III potem powtorzylam i mialam II. Zrobisz cytologie bedziesz znala wynik to bedziesz wiedziala czy sie martwic czy nie, nie pisz sobie czarnego scenariusza, Guza piersi mialam wycinanego we wrześniu wszystko poszlo ok

Gość wzrok..
A ty tam masz tylko jednego lekarza? Gdybym miala takie obawy gina znalazlabym w 5 min:)

Gość stara a głupia
nie mam dwóch lekarzy, ale ja się po prostu bałam rok temu powtórzyć te badania albo wychodziło coś nagle: jak nie operacja mamy, to moja, jak nie urlop lekarki to dziś ginekolog ze schodów spadł. :(((( Wiem,jestem beznadziejna.

Gość wzrok..
Tak czasami bywa beznadziejna nie jestes:) nie martw sie i zrob badanie najpierw zanim zaczniesz sie zamartwiac

Gość stara a głupia
Wzrok tej położnej nie było za wesoły.. :( Wiem, że muszę jakoś funkcjonować przez ten miesiąc, ale martwię się, że to już się pogorszyło.. Rok temu była grupa III to jaka musi być TERAZ? :(

Gość wzrok..
A bralas te leki ktore ci przepisal? No akurat jestem w stanie wyobrazic sobie spojrzenie położnej...zobaczyla przed soba osobe bie dbajaca o zdrowie...

Gość stara a głupia
Tak wzielam cale opakowanie Macmirroru. Teraz znowu mam zapalenie ( z reszta mam tak ze 2 razy do roku) . Wczesniej chodzialmm do ginekologa co pol roku ale po tej cytologii przestraszylam sie ze umrę, i chciałam umrzeć w niewiedzy. Nie wiem co sie ze mna stalo:( Nie poznaje swoich gówniarskich zachowań. Mam 28 lat, rodzinę, córcię.. Oddałabym za nich wszystko a sama najprawdopodobniej wpycham się do piachu na wlasne zyczenie i przez swoja glupote.

Gość musztardowka
Czy to jakas akcja propagandowa? Czy takie debilki naprwde istnieja? Uswiadomcie mnie.

Gość wzrok..
Rozne sa sytuacje w zyciu czlowieka i nie zawsze robi sie to co by sie chcialo zrobic i powinno to zrobic...

Gość cholera ja już dawno
miałam iść zrobic powtórną cytologię ale się bałam, a teraz boję się jeszcze bardziej :o

Gość stara a głupia
musztardówka, życzę samych jaknajlepszych wyborów w życiu.

Gość stara a głupia
Dziewczyny badajcie się kontrolnie, nie zaniedbujcie siebie , bo mamy dla kogo żyć.

Gość stara a głupia
dziewczyny..boję się... Kto miał podobne wyniki do moich i może coś powiedzieć o tych wynikach? Co przede mną? Jakie są objawy tego paskudztwa??????