Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marina901

dziecko nie opróżnia piersi podczas karmienia co robić.

Polecane posty

Gość marina901

Drogie mamy właśnie urodziłam dziecko ma dwie doby ale mam problem z karmieniem piersią. Maluch niby je ale ciężko mu jest złapać za brodąwke i otoczke. Ciągnie za samego sutka. Piersi mam bardzo nabrzmiale. I bolesne. Czy którąś z was miała podobny problem. Proszę o posady.

Gość zxzx
Czyli nieprawidłowo łapie brodawkę -bo powinno złapać brodawkę wraz z otoczką. Do nabrzmiałej piersi ciężko się dziecku dossać prawidłowo więc warto w takiej sytuacji trochę odciągnąć mleka aby piersi zmiękły . Tu masz filmik o przystawianiu do piersi: http://www.youtube.com/watch?v=tsR68DQlKjE

Gość ja mialam i mam
Mimo,ze maly ma juz praiwe 4 tyg. Jest leniuszek,woli sobie sutko wciagnac do buzki jak makaron. Ale walczymy. Trzeba delikatnie wsunac maly palec w kacik ust dziecka,wyjac sutek,potem trzymajac jedna reka glowke dziecka a druga piers polaskotac buzie dziecka brodawka i jak szeroko otworzy to nasadzic glowke na piers,a nie odwrotnie. Nie jest to proste,my wciaz sie uczymy. Jest co raz lepeij. Pomaga odciagniecie na pocztku pokarmu laktatorem.mi sie tego nie chce,wiec jak brodawka jest nabrzmiala to ciezko mu zlapac.dlatego jak juz zmieknie na popczatku,to przystawiam jeszcze raz. Wiem ze to nieprawidlowo i przedluzam swoje cierpienie.