Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama z hpv

BRODAWCZAK W CIĄŻY

Polecane posty

Gość Mama z hpv

Jestem w ciazy. Moj maz nie wiedzial nigdy ze ma brodawcaka ja tez nie wiedzialam. Wyszlo wczoraj przypadkowo u dermatologa. 23 tydzien, ciaza roziwja sie prawidlowo, gdyby nie to ze wiem ze mam brodawczaka nie marwtilabym sie kompletnie przebiegiem ciazy ale jak to nasza swiadomosc plata nam figle z chwila gdy sie dowidziaalm spadlo to na mnie jak wyrok. Czy virus hpv moze negatywnie wplynac na przebieg ciazy ? Czy powinnam sie martwic? Jutro ide na usg wiec poinformuje lekarza o tym Dermatolog powiedziala by sie niczym nie marwtic tylko ginekologa poinformowac. Czy ktoras z Was drogie mamy miala brodawczaka a urodzila zdrwoe dziecko ?

Gość karrambba
no to ci maz skurwil....gratuluje!!!

Gość Mama z hpv
??????????????????????????????????

Gość Mama z hpv
dzieki za pomoc...

Gość kaskawariaska
OJ, z tym to teraz nie wygrasz. Jak juz zalapalas wirusa, to sie go niepozbedziesz....

Gość Mama z hpv
to wiem.. ale jakie skutki tego moga byc ze zdrowiem dziecka. czy moge urodzic zdrowefo malucha?

Gość kaskawariaska
Moc to mozesz, ale rownie dobrze moze sie zarazic. A co lekarz na to?

Gość witam.....:):)
a jaki typ ma?

Gość Mama z hpv
lekarz mowi by sie nie marwtic tylko ginekologa poniformowac. nie wiemy jaki typ jestesmy w trakcie badan

Gość Mama z hpv
w marcu/kwitniu 2012 mialam robiona cytologie wyszla 1 grupa bez zadnego zarazenia virusem

Gość maternadha
nic sie nie przejmuj!!!!!!! Mój mąż też, przez przypadek dowiedział się o brodawczaku, ja teraz jestem w 9 miesiącu ciąży. Nie ma żadnego zagrożenia dla dziecka! A masz jakieś wybroczyny? Ryzyko zarażenie się dziecka wirusem istnieje tylko wtedy, jeśli masz już widoczne kłykciny w okolicach krocza i podczas porodu one się uszkodzą i dziecko, również uszkodzoną skórą by się o tą krew z kłykciny otarło. Jeśli nie masz widocznych kłykcin, nie masz się co przejmować.

Gość maternadha
z tym jest podobnie jak z wirusem opryszczki, też jak raz się zarazisz już zawsze będziesz go miała w ograniźmie. Dziecko nie jest takie bezbronne jakby sie mogło wydawać :) Nawet kobieta zarażona HIV, może urodzić zdrowe dziecko. Łożysko chroni maleństwo przed takimi świństwami :)

Gość Mama z hpv
nie mam zadnych widocznych klykcin ani w srodku ani na zewnatrz. a pomylka co do cytologii. ostatnia mialam 7 miesiecy temu. 1 grupa bez zadnych zmian nablonkowych.

Gość Mama z hpv
sprawa wyglada tak. na 100% nie mam stwierdzonego jeszcze brodawczaka ale nieuniknione ze go mam skoro wsoplzyjemy reulranie bez zadnego zabezpieczenia. jedyne co to moge miec virusa w sobie ktory jak narazie nie daje zadnych znakow zycia we mnie. nie mam zadnych brodawek w okolicach drog rodnych. pamietam ze kiedy kiedys mialam 1-3 takie mini jakby krosteczki a nie brodawki nawet ale sadzialm ze to moze przez golenie sie (dokladniej zaciecie sie przy goleniu) lub przez koronkowa bielizne ze np kawalek skory mi wszedl w siateczke i sie odgniotl. po jakims czasie albo znikly albo mozliwe ze je zgolilam . od tamtej pory nic mi sie takiego nie pojawia. no mowie gdyby nie to ze wczoraj u dermatologa maz przypadkiem doiwiedzial ze ma brodawczaka t bym sobie nawet glowy nie zawracala ze dziecko moze to miec bo bylam pewna ze tego nie mamy. dziecko rowzija sie ciagle prawidlowo.

Gość Mama z hpv
wypowie sie ktos jeszcze?

Gość Mama z hpv
naprawde chcialabym porozmawiac z kims kto to przeszedl jak sobie z tym poradzil jak wygladala opieka prenetalna ciaza itd..

Gość Mama z hpv
???????????????????????????????????????????