Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 643634

czy ktoś z was robil kremy tortowe np. dr. oetkera?

Polecane posty

Gość 643634

j.w?

Gość iaww
Osobiście wolę delecty. Mniej czuć sztucznością.

Gość 643634
A to nie istotne jakiej firmy. Co jest potrzebne żeby go zrobic? Mleko, masło? Co?

Gość 643634
Aleś Ty inteligentna :classic_cool: zamówiłam to online, chciałabym wiedzieć teraz co tam potrzebne :D

Gość iaww
Na pewno mleko. Co do masła zwykle na opakowaniu podają dwie wersje-z masłem i taką "light" czyli bez masła. W każdym razie, jeśli zdecydujesz się na masło, to proponuję, żeby to było rzeczywiście masło a nie margaryna-w kremie jednak czuć różnicę. No, chyba, że akurat nie jesteś na to wrażliwa.

Gość qwwedfc
Ze mnie nikt nie robił kremu

Gość 643634
No ok, dzięki :D

Robiłam kiedyś i nie był bardzo niedobry, ale żeby wysmarować tort dwa razy kremem w środku i jeszcze wierzch potrzeba trzech torebek :) jeden wystarczy na maleńki torcik wielkości talerzyka deserowego

Aaa a co potrzeba, zazwyczaj musisz proszek ubić z mlekiem i potem rozmieszać margarynę/masło i do tego dodać ubitą masę. Albo gotujesz zawartość torebki w mleku jak budyń i też po wystudzeniu dodajesz do masła.

Kremy do tortów oetkera są bardzo smaczne zobacz sobie opinie o nich: http://www.bangla.pl/opinie/p9018/dr-oetker-krem-do-tortow-rozne-smaki?sid=qnsf5vd1p35c6bkt4klfp75181 są do wyboru dwie wersje, ja wolę wersję z masłem, kremu wychodzi sporo, mi wystarcza na tort z 3 blatów biszkoptowych z dekoracją na wierzchu. Krem wychodzi gęsty i moim zdaniem jest bardzo smaczny. Z oetkera dobre są też do tortu masy śmietanowe.

Gość 643634
Mam 2 masy, 1 polewę i 3 podkłady do tortów i mam zamiar zrobić mężowi tort na 33 urodziny :classic_cool: oby był zjadliwy

Gość iaww
No, no-to ważne urodziny, jak 33:) Udanej imprezy i smacznego tortu:)

Gość 643634
dzięki :D

ja mialam ajerkoniakowy krem i czekoladowy z maslem robilam ale mozna bez masła z samym, mlekiem, masy sporo polowe wywalilam bo mialam 3 blaty spodu tortowego, jak na torta potrzeba Ci 2 opakowania spodów po 3 szt , mój z 3 blatów wyszedl jak zwykły placek wysokosc nie wiele wieksza jak masz te spody złozone

Gość bladamysza
Ja ostatnio robiłam, do tej pory nie robiłam w ogóle tortów z kremem, bo nie umiałam tego kremu zrobić, zawsze mi się warzył. Kupiłam w końcu gotowy krem, tiramisu Dr Oetkera i jestem bardzo zadowolona, krem się zrobił błyskawicznie, nawet szybciej, niż piszą na opakowaniu, kuchnia jest czysta, ciasto prze-py-szne! a przełożyłam nim zwykły biszkopt i tylko dałam polewę czekoladową.

Gość olkaodbolka
Chyba lepiej zrobić samemu, zdrowiej, bo jak pracownicy pisali na swoim forum gowork.pl/opinie_czytaj,877582 co sie dzieje na produkcji to mam mieszane uczucia.

Gość jannek

Robiłem krem ajerkoniakowy i zamiast mleka dałem śmietankę 18%. Wyszło zupełnie nieźle, ale odniosłem wrażenie, że gorzej się ubija! Bo z mlekiem (robiłem wcześniej) ubił się w okamgnieniu. A może to wina mixera, bo zmieniłem. Co sądzicie?

Gość ernest

Właśnie ubiłam, śmietankowy, ze śmietaną18 procent.

Zwarzył się po 3 h w lodówce ….