Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 643634

czy ktoś z was robil kremy tortowe np. dr. oetkera?

Polecane posty

Gość 643634

j.w?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
Osobiście wolę delecty. Mniej czuć sztucznością.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 643634
A to nie istotne jakiej firmy. Co jest potrzebne żeby go zrobic? Mleko, masło? Co?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 643634
Aleś Ty inteligentna :classic_cool: zamówiłam to online, chciałabym wiedzieć teraz co tam potrzebne :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
Na pewno mleko. Co do masła zwykle na opakowaniu podają dwie wersje-z masłem i taką "light" czyli bez masła. W każdym razie, jeśli zdecydujesz się na masło, to proponuję, żeby to było rzeczywiście masło a nie margaryna-w kremie jednak czuć różnicę. No, chyba, że akurat nie jesteś na to wrażliwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość qwwedfc
Ze mnie nikt nie robił kremu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 643634
No ok, dzięki :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robiłam kiedyś i nie był bardzo niedobry, ale żeby wysmarować tort dwa razy kremem w środku i jeszcze wierzch potrzeba trzech torebek :) jeden wystarczy na maleńki torcik wielkości talerzyka deserowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Aaa a co potrzeba, zazwyczaj musisz proszek ubić z mlekiem i potem rozmieszać margarynę/masło i do tego dodać ubitą masę. Albo gotujesz zawartość torebki w mleku jak budyń i też po wystudzeniu dodajesz do masła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kremy do tortów oetkera są bardzo smaczne zobacz sobie opinie o nich: http://www.bangla.pl/opinie/p9018/dr-oetker-krem-do-tortow-rozne-smaki?sid=qnsf5vd1p35c6bkt4klfp75181 są do wyboru dwie wersje, ja wolę wersję z masłem, kremu wychodzi sporo, mi wystarcza na tort z 3 blatów biszkoptowych z dekoracją na wierzchu. Krem wychodzi gęsty i moim zdaniem jest bardzo smaczny. Z oetkera dobre są też do tortu masy śmietanowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 643634
Mam 2 masy, 1 polewę i 3 podkłady do tortów i mam zamiar zrobić mężowi tort na 33 urodziny :classic_cool: oby był zjadliwy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
No, no-to ważne urodziny, jak 33:) Udanej imprezy i smacznego tortu:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 643634
dzięki :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja mialam ajerkoniakowy krem i czekoladowy z maslem robilam ale mozna bez masła z samym, mlekiem, masy sporo polowe wywalilam bo mialam 3 blaty spodu tortowego, jak na torta potrzeba Ci 2 opakowania spodów po 3 szt , mój z 3 blatów wyszedl jak zwykły placek wysokosc nie wiele wieksza jak masz te spody złozone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bladamysza
Ja ostatnio robiłam, do tej pory nie robiłam w ogóle tortów z kremem, bo nie umiałam tego kremu zrobić, zawsze mi się warzył. Kupiłam w końcu gotowy krem, tiramisu Dr Oetkera i jestem bardzo zadowolona, krem się zrobił błyskawicznie, nawet szybciej, niż piszą na opakowaniu, kuchnia jest czysta, ciasto prze-py-szne! a przełożyłam nim zwykły biszkopt i tylko dałam polewę czekoladową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olkaodbolka
Chyba lepiej zrobić samemu, zdrowiej, bo jak pracownicy pisali na swoim forum gowork.pl/opinie_czytaj,877582 co sie dzieje na produkcji to mam mieszane uczucia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jannek

Robiłem krem ajerkoniakowy i zamiast mleka dałem śmietankę 18%. Wyszło zupełnie nieźle, ale odniosłem wrażenie, że gorzej się ubija! Bo z mlekiem (robiłem wcześniej) ubił się w okamgnieniu. A może to wina mixera, bo zmieniłem. Co sądzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ernest

Właśnie ubiłam, śmietankowy, ze śmietaną18 procent.

Zwarzył się po 3 h w lodówce ….

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×