Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmie i chudne

Odchudzanie mamy karmiacej

Polecane posty

Gość karmie i chudne

Witam.Czy sa tu Panie ktore odchudzaly sie karmiac dzieciatko?Niedlugo rodze,po porodzie mam sporo do zrzucenia.Ciekawi mnie czy sa tu takie mamy.Zastanawiam sie co moge jesc zeby nie zanikl mi pokarm...W to,ze samo karmienie odchudza nie wierze..duzo mam nie schudlo...potrzebna jest dieta,dieta racjonalna,bo przeciez malenstwo nie moze byc niedozywione...

Widzisz, musisz sobie zadać pytania o priorytety, czy ważne jest dla Ciebie dziecko i jego zdrowie czy swój wygląd. Ochudzanie w czasie karmienia to najgorszy pomysł z możliwych, bo dziecko polega tylko na mleku, a jakość mleka jest ściśle związane z tym co je matka. Więc jakakolwiek dieta odchudzająca w tym okresie to uderzenie bezpośrednio w zdrowie dziecka. Jeśli chcesz się odchudzać odczekaj do momentu gdy przestaniesz karmić, na pocieszenie dodam, że produkcja mleka pochłania takie ilości energii, że jeśli nie będziesz się objadała cukrem i mąką będziesz naturalnie chudła karmiąc Maluszka. Pozdrawiam :-)

Gość karmie i chudne
wlasnie chodzi mi o taka diete na ktorej nie ucierpi dziecko.Nie pisze przeciez ze chce sie glodzic.Chodzi mi bardziej o produkty niskokaloryczne,o niskiej zawartosci tluszczu a takze o takie,ktore bez wzgledu na kalorycznosc powinnam jesc.Jestem dorosla kobieta i doskonale wiem,ze nie moge narazac zdrowia dziecka.

Dziewczyno :-) Dziecko potrzebuje dużej zawartości tłuszczu w diecie, jeśli wejdziesz na dietę nisko tłuszczową, nisko kaloryczną, automatycznie mleko będzie miało niższą jakość. Maluch potrzebuje jedzenia najwyższej jakości, tłuszczy najwyższej jakości, on nie wyskoczy na zakupy, każdy niedobór w tym wieku, będzie w efekcie powodował gorszą budowę ciała i umysłu Twojego dziecka. Naprawdę przemyśl priorytety, bo to co zjesz w 100% wpłynie na całe życie Twojego dziecka. Tłuszcz w czasie ciąży jest akumulowany to to, żeby dziecko mogło wyżyć w okresie karmienia piersią, uszanuj mądrość natury i nie daj się ogłupić masowej schizofrenii związanej z idealną sylwetką. Twój pokarm buduje w 100% ciało Twojego dziecka, stać Cię na ryzyko popełnienia błędu? Nie chcę Ci prawić morałów, ale przemyśl priorytety, noworodek tylko raz w życiu buduje ciało, a Ty masz 80 lat po karmieniu, żeby mieć sylwetkę marzeń. Wybierz świadomie :-)