Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123456789.....

swędzenie POMOCY

Polecane posty

Gość 123456789.....

Od wczoraj mam ostre swędzenie przedsionka pochwy i sromu, przy tym gęstą grudkowatą, białą wydzielinę. Wizytę u ginekologa mam dopiero jutro po po południu. Jak mogę złagodzić to przykre swędzenie, które nie pozwala mi na normalne funkcjonowanie? Pomocy!

Gość agula8
mnie najszybciej pomaga maść clotrimazolum i invag dopochwowo-raz dziennie na noc.Maścią smaruję się kilka razy dziennie. Masz książkowe objawy grzybicy, ale lekarzem nie jestem-dobrze że idziesz do ginekologa.

Gość malwiMaliwna
Swędzenie może świadczyć o infekcji grzybiczej lub bakteryjnej, koniecznie niech ginekolog zrobi ci wymaz z pochwy. Podmywaj się tantum rosa i po podmyciu smaruj się provag żelem, żel szybko złagodzi uczucie swędzenie i podrażnienie, zakwasi pochwę i wspomoże leczenie. Możesz włączyć go do codziennej pielęgnacji okolic intymnych, jak tak zrobiłam, odkąd go stosuje codziennie na noc nie mam problemów intymnych.

Gość pochorobie
Doraźnie zawsze clotrimazolum i invag, który także po leczeniu przeciwgrzybiczym, odbuduje ci mikroflorę pochwy.

Gość misiamarysia
na swędzenie pomaga maść clotrimazolum, do tego lactovaginal na noc.

Gość z_nurtem
białe grudkowate upławy i swędzenie mogą być oznaką grzybicy, a w takim przypadku bez ginekologa się nie obędziesz. możesz sobie trochę ulżyć stosując maść clotrimazolum i lactovaginal na noc.

Gość kasia kasiunia kasienka
Nystatyna dopochwowo, do podmywania płyn z kwasem mlekowym, do smarowania clotrimazolum, do dobudowy zachwianej mikroflory pochwy invag. Mi przy grzybicy zawsze taki zestaw pomaga, ale najlepiej byłoby gdybyś poszła do lekarza ponieważ infekcje mieszane (bakteryjne i grzybicze) często razem występują.

Gość Betty Q
Ja radze podobnie jak dziewczyny cos do smarowania i cos dopochwowo. Mój złoty zestaw to clotrimazolum i Lactovaginal. Przynajmniej jakoś można dotrwac do wizyty u gina.

Gość gość
no ja jednak na takich doraźnych lekach bym nie poprzestała - oczywiście mogą czasowo pomóc, ale nie zwalczą wirusa czy grzyba. Najlepiej zamów sobie test laboratoryjny, np na http://e-wenerolog.pl/ wtedy będziesz miała pewność, że swędzenie jest wynikiem jakiejś niegroźnej infekcji a nie na przykład niebezpiecznej rzeżączki

Gość Ramzaza
Jasne, że samodzielne leczenie przy infekcjach intymnych nie wystarcza. Zawsze przy swędzeniu, pieczeniu czy upławach idę do ginekologa, ale jakoś trzeba wytrwać do wizyty. Dlatego zawsze w takich chwilach biegnę do apteki po żel lacibios femina, który szybko koi i łagodzi pieczenie, swędzenie i nawet przyspiesza gojenie mikrourazów. Daje uczucie świeżości i mogę jakoś wytrzymać w pracy 10 h za biurkiem. Ma też kwaśne pH 4.5 kwas mlekowy i chlorheksydynę dzięki czemu hamuje rozwój patogennych bakterii i grzybów, a przy tym nie podrażnia i nie uczula.

Gość morelkabrukselka
Ja również polecam clotrimazol kosztuje ok 2zl w aptece. No i ograniczenia cukier w diecie..

Gość gość
Tamtum rosa do podmywania się, clotrimazol do smarowania, kiedy już dostaniesz się do ginekologa i prze leczysz infekcję to zadbaj o odbudowę mikroflory przy pomocy probiotyku np. dopochwowego lactovaginal, leczenie trwa tylko 7-dni a ochroni cię przed nawrotem infekcji.

Gość gość
przede wszystim musi byc uzupelniona flora bakteryjna pochwy, bo jej brak lub niedostateczna ilosc sprzyja powstaniu infekcji intymnej, kuracja wlasciwym probiotykiem ginekologicznym, jak np.provag (poleca go Polskie Towarzystwo Ginekologiczne) odbudowujaca flore bakteryjna pochwy, a potem oczywiscie przestrzeganie zasad higieny, niskocukrowa dieta i bedzie dobrze!

Gość gość
U mnie problemem była ciągle osłabiona flora i suchośc pochwy, które tez objawiały sie swędzeniem i licznymi otarciami. Pomógł Hydrovag, który nie tylko zawiera kwas mlekowy ale i glikogen, które dbaja o utrzymanie fizjologicznego pH pochwy i odżywiają naturalnie bytujące w pochwie pałeczki kwasu mlekowego. Po kilku miesiącach stosowania dawki przypominającej swędzenie sie wyciszyło.

Gość liliana1
miałam to samo....przez głupote aż wylądowałam na pogotowiu takie miałam ostre uczulenie.czy używałaś jakiegoś kremu????

Gość gość
to nie grzybica.masz krostki dobne?????uwierz mi przeszłam to tydzien temu byłam na pogotowiu i dermatologa i ginekologa ostre uczulenie na maść.

Gość UczuleniowaAga
Jestem niesamowitym alergikiem i po wielu maściach miałam już krostki, pieczenie i swędzenie. Ale kumpela poleciła mi na mikrourazy i podrażnienia okolic intymnych żel lacibios femina, który jest hypoalergiczny bez SLS, SLES, parabenów. Sprawdza się świetnie, nie uczulił mnie i nie wysuszył. A dodatkowo hamuje rozwój patogennych bakterii i grzybów, gdyż zawiera kwas mlekowy i chlorheksydynę.

Gość gość
U mnie swędzenie oznacza że zaraz rozwinie się u mnie infekcja grzybicza. Od razu aplikuje sobie globulkę probiotyku dopochwowego lactovaginal i tak przez 7-dni, podmywam się tamtum rosa oraz smaruje clotrimazolem, najczęściej udaje mi się samej wyleczyć.

Gość Agula8
książkowe objawy grzybicy-najlepiej jak najszybciej do lekarza po leki na receptę-ale jak trzeba czekać na wizytę po mnie pomaga standardowo clotrimazolum-10 dni, invag na noc-conajmniej 7 dni, ewentualnie płyn albo żel z kwasem mlekowym.I w tym czasie lepiej nie współżyć.