Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

engel88

Problem Zdrowotny

Polecane posty

Może ktoś będzie w stanie doradzić coś w tej sprawie. Otóż od ponad roku powiększają mi się łydki. Zwłaszcza prawa, która potrafi być grubsza nawet prawie 4 cm. Gdy wstaję rano z łóżka to jest ok. Ale za 5 min to samo. Łydka ( szczególnie prawa) jest bardzo ciężka i twarda. Byłam u lekarza i stwierdził niewydolność żylną. Nie mam żylaków, jedynie problem powiększonych łydek. Na tyle że czasem nie mogę naciągnąć nogawki od spodni. Czy ktoś miał to samo?

Gość herrr
robiłaś badanie dopplera?

Gość norroo
głupia babo idź się leczyć bo ci jeszcze odetną syrę to nie jest normalne

miałam robione usg i żyły są ok. Zalecił noszenie podkolanówek uciskowych, ćwiczenia i tyle. Ale to nie pomaga zbytnio... Ktoś miał podobnie i poradził sobie z tymi łydkami?

wątpię że mój lekarz da mi znów skierowanie.. skierował mnie do chirurgii ogólnej i skoro tam powiedzieli że to przewlekła niewydolność i nie dam rady nic z tym zrobić bo podobno łydki już będą się tak powiększać, to pewnie powie że już wiem co mi dolega i po co flebolog..:/

Gość herrr
Zawsze możesz naściemniać, że bardzo boli, że tak się powiększyły, że spodni nie możesz założyć. Niewydolność żylna i krok do powstania żylaków...

najgorzej jest wiosną i latem kiedy noszę buty niezakrywające łydek..:/ kiedyś szłam ulicą i akurat prawa była o wiele większa od lewej, i gdy zobaczyłam jak dwie dziewczyny się wgapiały ,to miałam ochotę zapaść się pod ziemię:/

Gość helcia00
takimi to nie warto sieprzejmowac

Gość sissii13
tez mialam ten problem i niestety po dzis dzien go mam, nosze rajstopy lecznicze ale nie zasze pomagaja, coż trzeba przyzwyczaic sie do napompowanych łydek:/