Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesuszona do mokrej nitki

jedzenie przy zapaleniu gardla u 2 latka

Polecane posty

Witajcie Moj maly nie wiadomo jak nabawil sie zapalenia gardla. I praktycznie od niedzieli nic tresciwego nie je. Dzis dostal antybiotyk i inne lekarstwa. ale jesc trzeba. Macie jakies sposoby, przepisy na dania - zeby chociaz troche COŚ zjadł.

Gość olk
Może spróbuj papki robić ,lepiej będzie mu sie przełykać .

W tym sęk, że jak on widzi, że trzeba jeść to od razu ucieczka i 'nie'. Wcześniej jadł wszystko ładnie, a teraz.... Tyle dobrze, że pije tak jak zawsze czyli jak smok. Ale na piciu tyle nie można zwłaszcza, że ten antybiotyk :/

Gość skarabeuszka
zrob mu kisiel dzieciaki lubia to moze zje chociaz to.

Gość zonaKraka
Spróbuj mu zrobić jakąś ulubioną potrawę, mój nawet z chorym gardłem leniwe pierogi jadł. Zupa grysikowa na rosole- pożywna a łatwo zjeść, tak samo z jajecznicą ew. wafelki zamiast chleba, cokolwiek co lubi, owoce, słodycze nawet, nie za gorące i nie pikantne, a poza tym przez parę dni nic mu nie będzie, nie martw się.

Gość tez radze uregulowac laktacje
podczas choroby nigdy nie zmuszam dziecka do jedzenia.organizm dodatkowo traci energie na trawienie zamiast zdrowienie.ale twoje dziecko dostaje antybiotyk,to nie wiem co ci poradzic,bo moj nie dostał ich nigdy,mysle,ze najwazniejszy jest płyn i odpoczynek.powodzenia

Gość zasssssss123
co do jedzenia to jak najbardziej spawdzi sie letni kisielek, galaretka, delikatne zupy np. rosołek, rosolnik, może naleśnika by zjadł. Najważniejsze aby dużo pił...