Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tusiek25

Ból porodowy z zzo

Polecane posty

Gość tusiek25

Hej kobietki,chciałam zapytać o ból porodowy z zzo.Mam zamiar rodzić z takim znieczuleniem,byłam u ordynatora oddziału w szpitalu gdzie zamierzam rodzić aby porozmawiać o znieczuleniu.I tu mnie pad doktor troche rozczarował mówiąc,że poród boli i będzie boleć bo na fazę parcia dają wiele mniejszą dawkę abym mogła przeć,polecił znieczulenie mówiąc,że inaczej będzie się zachowywać kobieta którą boli 12 godzin a inaczej ta którą boli 3 godziny(ta z zzo),więc pytam jak to u was było?Bolało,tyle,że ból był mniejszy,że nie nazwiecie tego bólem? :)

Gość tusiek25
up

Gość truskawkowe ciastko
mój pierwszy poród to cc, drugi sn+ zzo+ gaz i uważam za rewelacyjny. Pojechałam do szpitala, miałam 4 cm rozwarcia, za chwilę dostałam znieczulenie i zaczęła się bajka. Nic mnie nie bolało, mogli mnie badać i robić co im się podoba;D poszłam spać, rano było pełne rozwarcie. Odłączyli znieczulenie, ale była kroplówka i rach ciach i mała była już po drugiej stronie brzucha. Bolało to o wiele mniej niż skurcze na samym początku. Jak dają to bierz i się nie zastanawiaj

Gość Zielona zebra
końcówka porodu jest krótka a same bóle parte to bajka..bierz zzo..... nie sądzę by aż 3 h przed końcem zostawili Cię bez zneiczuelnia..zmniejszają je na samo parcie, a ono trwa do pół godziny tak średnio.... 3 h to u mnie cały poród trwal

Gość truskawkowe ciastko
wyparcie dziecka to chyba max 30min