Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ramona;)

cc pod narkozą. Która miała?

Polecane posty

Pytanie do tych które miały poród przez cesarskie cięcie z narkozą. Jak to przeszłyście? Po jakim czasie wstałyście z łóżka? Czy miałyście jakieś komplikacje? Czekam na wasze relacje z porodu...

Gość ależ skąd????
ja miałam znieczulenie w kregoslup, teraz już nie robia pod narkoza, chyba ze sa ku temu wskazania

Gość ythgbrfvcd
ja mialam 5 lat temu, przeszlam super, zero jakichkolwiek wymiotow itp, wstalam z lozka wtedy kiedy kazali, na drugi dzien popoludniu, zero komplikacji, ponoc lepsza narkoza niz znieczulenie w kregoslup, tylko po intubacji troche gardlo obdarte mialam i zle kaszlec bo ciecie boli, ale da sie przezyc,

Gość to chyba w
razie wypadku, kiedy ciebie kroją dalej

Gość A po cooooooo?
CC w znieczuleniu i tak już wystarczająco psuje te pierwsze chwile z dzieckiem, mamy po SN od razu dostają dziecko, tulą je cały czas a maluch po CC prawie dobę leży sam...

Gość Poczytaj publikacje medyczne
Jak wazne są te pierwsze chwile dla psychiki dziecka, powinno poczuć twój głos, dotyk a ty chcesz być nieprzytomna. Ty jesteś ułomna?

Gość ja mialam i super sie potem cz
ułam, wolalabym w kregoslup i być swiadoma porodu ale w moim przypadku zastrzyk w kregoslup odpada

Gość gdafhjhxfhj
ja miałam i to nie tak dawno po bolało mnie strasznie gardło znieczulenie puszczało od razu a nie tak jak po znieczuleniu w kręgosłup a że od razu nie mogli mi podać przeciwbólowych to zwijałam się z bólu :O wstać kazali po 12 h przez pierwsze 2 h po wybudzeniu miałam lekkie zawroty głowy przy znieczuleniu w kręgosłup znieczulenie puszcza stopniowo więc podobno mniej boli i szybciej się do siebie dochodzi u mnie niestety nie zdążyli by zrobić w kręgosłup

Gość izusia.87
ja miałam pod narkoząstraszne jest wybudzanie się,nie możesz sie ruszyć jesteś po prostu bezwładna cięzko ci przęłkąć śline mnie bolało całe gardło bo pamietam przez sen że wybiotowałam ogulnie nie miłe uczucie,jak sie obudziłam to tak do 40 min zobaczyłam małego

W moim przypadku narkoza jest wskazana więc pytam. Chętnie dowiem się jeszcze czegoś więcej na ten temat...Np. Z jakiego powodu miałyście to znieczulenie....?

Gość izusia.87
mały tracił tetno miałam rodzin sn

Nie mam zamiaru wysłuchiwać komentarzy od ludzi którzy nie znają mojej sytuacji. O takim znieczuleniu zadecydowali lekarze ze względu na moją wadę serca i to nie było moje widzi mi się....

Gość dsdsadddd
mial znieczulenie do polowy, wolala bym miec calkowite, bo lepiej sie je przechodzi, dupa mie bolala od rodzenia,ale jak to po operacji dochodzi sie slabo,ale wole cesarke niz rodzic , przezyjesz ,ale wez narkoze calkoita, bo ta do polowy TO PLECY BOLA POTEM::

Gość a po coooo , co ty
kurwa za bzdety piszesz ? cc czy sn i tak dziecko dostajesz i tak ,zaraz jak trafisz na salę , zważą , zmierzą, zaszczepią, i dostajesz,takie bzdety to tylko pusty plastik może pierdolnąć

Gość po ZZO
nic nie boli , nie czujesz nóg ze 2h , ruszasz nimi po 4h wstajesz po 12h, wiadomo , kichanie i kaszlenie boli :) po ogólnej , mogą być zawroty głowy, wymioty itp , ja tego nie miałam, wstałam po 12 h, małą zobaczyłam po kilkunastu godzinach, była w inkubatorze miałam oba sposoby , mam porównanie , oba są ok :)

Gość oj cos krecisz kolezanko
przy wadzie serca nie daja narkozy, bo narkoza obciaza serce wiec nie kituj a te nainiary czytają jej głupoty:D znam to z autopsji:P

Ja miałam cc pod narkoza. Nie było czasu na inne. Synka dopiero zobaczyłam po 10h. Bolało gardło i chciało się odkalsnac wydzieline z płuc ale strasznie bolała przy tym rana. Po za tym wybudzanie też nie należy do przyjemności, chcesz otwozyc oczy a nie możesz, słyszysz głosy jak przez ścianę.. Nie rozumniem autorka pyta się o cc w narkozie a wy opisujecie w innym znieczuleniu.. po co?

Jak ktoś wie to nich mi napisze jeszcze kiedy nie można zastosować narkozy podczas cc. Jest to dla mnie bardzo ważne

Ja miałam cc pod narkoza. Nie było czasu na inne. Synka dopiero zobaczyłam po 10h. Bolało gardło i chciało się odkalsnac wydzieline z płuc ale strasznie bolała przy tym rana. Po za tym wybudzanie też nie należy do przyjemności, chcesz otwozyc oczy a nie możesz, słyszysz głosy jak przez ścianę.. Nie rozumniem autorka pyta się o cc w narkozie a wy opisujecie w innym znieczuleniu.. po co?

Gość ja6643
Witam Ja mialam znieczulenie ogolne zagrozenie zycia mojego i dziecka wszystko sie skonczylo ok:) wybudzilam sie z narkozy bez problemu otowrzylam oczy i spytalam co z dzieckiem żadnego problemu z wybudzaniem nie bylo otworzylam oczy jakbym sie obudzila ze snu i tyle. jedyne nie przyjemne bylo to ze obudzilam sie z rura intubacyjna ale zaraz ja wyjeli i dyskonfort z tym zwiazny bolalo gradlo . wstalam po 8 godzinach od cc i od razu dostalam dziecko do samodzielnej opieki, wspominam wszystko ok. takze powodzenia mysle ze wszystko zalezy od organizmu, ja zajmowalam sie dzieckiem samodzielnie po 8 h od cesarki od razu bylam na chodzie, 4 dni po bylam w urzedzie stanu cywilnego zarejestrowac dziecko takze spokojnie bardzo szybko wrociłam do siebie. powodzenia zycie i nie boj sie nie ma czego:)

Gość gti kl
Ja miałam o 20.00 narkozę ,a następnego dnia rano o 7.00 już wstałam z łóżka , nic strasznego

Gość Też pod narkozą
Ja też miałam cc pod narkozą. Rodziłam pół roku temu. Właściwie to do tej pory nie wiem dlaczego. Miałam planowane cc cięcie na rano a dzień wcześniej wieczorem zaczęłam rodzić, miałam częste skurcze i duże rozwarcie, więc szybko na stół i pewnie dlatego narkoza. A czułam się po niej w miarę ok, tylko gardło bolało. Córkę mi przywieźli po 2 godzinach. Wstałam po jakichś 24h od porodu.

Gość ona92
ja miałam i wspominam niezbyt miło, kiedy pokazali mi synka nie mogłam wogóle otworzyć oczu żeby go zobaczyć bo nadal chciało mi się spać... A ból gardła koszmary...

Gość deretinka
ja tez mialam narkoze i dokaldnie. chcesz sie wybudzic a nie masz sil. trzepie z zimna i te drgawki

Moja znajoma anestezjolog rodziła w narkozie. U niej żadnych skutków ubocznych, nudności, odrapanego gardła. Nieraz trzeba i już! Nie ma co straszyć

Gość agataa z podkarpacia
mialam 3 razy narkoze w zyciu i byl pikus :) 2 operacje i 1 cc . Po cc ok , musialam miec ogolne zniecuzlenie bo mial plytki i sruby w kregoslupie.