Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikt z nas normalny nie jest

jak jest z tym ubezpieczeniem będąc u lekarza ?

Polecane posty

musimy okazać dokument iż jesteśmy ubezpieczeni czy wszystko to maja w komputerze? miało tak niby być od tego roku, że podaje się pesel i już wiedzą

Gość rhjyu
No u mnie tak jest że pesel podajesz i wiedzą czy ubezpieczony jesteś ale... komputer działa raz na ruski rok więc zazwyczaj chcą dowody ubezpieczenia

Gość get ready for lunch
Nie musisz mieć przy sobie dokumentu ubezpieczenia. Wpiszą Twój pesel i eWUŚ pokaże czy jesteś ubezpieczona czy nie.

Gość jijiohj
no właśnie miało być tak i wyłożyli na to miliony,a jak zwykle szmelc bo mnie nie przyjeli bo mieli niesprawny ten system

Gość MIraaabelleeeaeaaW.
PRAWNIE I USTAWOWO...NIE MAJA PRAWA WOLAC UBEZPIECZENIA... MINISTRESTWO ZDROWIA IM KAZAŁO OD 1.LUTEGO MIEC KOMPUTER:))) MIESZKAM NA WSI....i u nas to dziala:))) owszem babki sa leniwe..jak jest 20 osob w koljece do rejetsracji....a komputer sprawdza jedną osobę 10 minut...!!! to zapyta czy masz ubezpieczenie-JA POWIEDZIALAM ZE MOJ RPACODAWCA NIE CHCIAL PODBIC UBEZPIECZENIA ...PRzepisowo NAWET NIE MIAL TAKIEJ MOZLIWOSCI...TO samo Urzad pracy...URzedncizka powiedziala ze nie ma prawa juz podbijac i nei podbiję... JESLI JAKAS ZASRANA PIELEGANAIRECZKA ROBI CI ŁĄSKĘ...I DOPYTUJE O KSIAZECZKĘ UBEPZIECZENIA....TO MOWISZ ZE NIE MASZ,I MASZ NAPSIAC OSWIADCZENIE "OSWIADCZAM ZE JESTEM UZEBPEICZEONY,JESLI OKAZE ZE SIE NIE TO OSWIADCZAM ZE POKRYJĘ KOSZTY LECZENIA"...TAK PISAŁa moja mama,bo sytstem EWUS nie mogl jej znalezc!!!

no właśnie, więc kiszka

Gość MIraaabelleeeaeaaW.
TY MASZ PRAWo nie miec legitymacji przy sobie od 1.lutego.... a pielegnairka nie ma prawa cie za to odeslac... PISZESZ dobrowolne OSIWDCZENIE.

a, to w sumie dobrze, też mogę podpisać takie coś

Gość nfhjntyj
Ale pisząc oświadczenie musisz znać nr ubezpieczenia swojego pracodawcy, a znasz go? bo ja na przykład nie. I w sytuacji gdy komp nie działał, nie znałam nr ubez.prac. zostałam odesłana. I tyle w tym temacie.

aaaa to jednak kiszka, muszę jechać podbić

a, jednak mam, na papierku z poprzednia pieczątką jest napisane