Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilka2323232

Chciałabym mieszkac w jakimś ciepłym kraju... ma ktos podobnie?

Polecane posty

Gość emilka2323232

Albo w jakims tropikalnym typu Karaiby czy Bali ,albo chociaż na południu Europy np we Włoszech... Kocham wiosne i lato , tam bym sie czuła cały rok dobrze... ma ktos podobnie ?

Gość blairbitch.
ja po prostu nienawidzę zimy, wszędzie dobrze, gdzie ciepełko

Gość emilka2323232
a ta nasz Polska taka szara i smutna... nawet wystarczy porównać miasteczko we Włoszech i PL... tam waskie uliczki , romantyczne kawiarenki itd ,a u nas ? brzydkie bloki i pare sklepów...

Gość nie tylko ty:D
a ja chce mieszkac na Dominikanie:D może kiedyś... domy nie sa tam takie drogie a ile ofert for sale:)

Gość emilka2323232
zapomniałam dodać, że chciałabym uprawiać non-stop seks w takim gorącym klimacie

Gość no j
a ja nie, bo nie lubie się pocić. dla mnie idealna temperatura to 20 stopni nie wiecej

Gość emilka2323232
20:24 podszyw... Ja tez moze kiedys... choć wyjazd na Dominikane czy inna tropikalna wyspe wydaje mi sie mało realny... bo co bym tak robiła , sprzedawała owoce? ale miło pomarzyć...

Gość emilka2323232
albo jakby zostac np rezydentem gdzieś tam... to byłby pomysł w sumie , wakacje za darmo i jeszcze za to placa;)

Gość mellaniac
Ja mieszkam we wloszech i tesknie strasznie za Polska, brakuje mi zimy, zlotej polskiej jesieni. To nie prawda, ze tu jest caly czas cieplo. Powiedzmy od marca do listopada jest cieplo, pozniej przewaznie pada i wieje wiatr.

Gość mellaniac
I zapewniam cie, ze alejki kolorowe i czyste, to chyba tylko w filmach. Tu jest bardzo malo zieleni, szare mury, stere budownictwa, mi zdecydowanie bardziej podoba sie Polska.

Gość emilka2323232
ale latem u was jest ciepło to nie ma porownania w ogole do Polski :O ja sie mecze przez ta pogode tutaj ....jak jest piekna pogoda to od razu odżywam , mam wiecej energii i ogolnie pogoda bardzo na mnie wplywa

Gość colalola
ja mam podobnie, kochałam zimę ale chyba robi się ze mnie jakiś zmarzluch... czekam na upał normalnie choć nie lubię się opalać....

Gość emilka2323232
byłam we Włoszech i własnie bardzo mi sie tam podobało ... może nie wszedzie jest czysto ,ale przyznasz ,że niektore miasteczka sa piekne...

Gość prawictwo pospolite122
tylko ze We Wloszech nie jest ciepło , a gorąco . Ja nie lubie upałów

Gość emilka2323232
a ja lubie upały... tzn wiadomo ,że czasem jest mi goraco itd ,ale ja je dobrze znosze z reguły , o wiele lepiej jak mrozy zimą może nie chciałabym zyc w jakiś Afrykańskich , skrajnych upałach ,ale tak 35 stopni dla mnie jest ok :)

Gość mellaniac
No nie wiem ile bys wytrzymala tutaj przy temperaturze letniej. W dzien to tylko nad morze albo w domu z wlaczona klimatyzacja bo inaczej nie wytrzymasz. W nocy spac nie mozesz, bo cala sie kleisz od ciepla. Tutaj jest prawie caly czas i latem i zima wilgotne powietrze, tzw scirocco, tzn ze pot cieknie ci po dupie, bola cie wszystkie kosci a pranie schnie 3-4 dni.

Dla mnie idealna temperatura to 24 C

Gość mellaniac
A moge zapytac w jakim miescie bylas? Ja mieszkam na poludniu, najgoretsze miasto we wloszech. Jedyna dobra rzecz to, ze mam 100metrow na plaze.

Gość emilka2323232
byłam na Sycylii ,a drugi raz w środkowych Włoszech ( Gabbice Mare czy jakoś tak) i ogólnie troche pozwiedzałam je na wycieczkach i jestem nimi oczarowana. co prawda mielismy klimatyzacje w hotelach zawsze ,ale podejrzewam ,że wy w domach też macie

powyzej 30 C to juz tortury .

Gość mellaniac
Ja tu w lecie jestem jak wypluta, nie mam na nic sily, upaly mnie wykanczaja i tak ma wiekszosc osob. Mysle, ze jakbys tu dluzej pomieszkala, to zmienilabys zdanie. Mi tez wydawalo sie, ze we Wloszech jest tak cudownie, a teraz naprawde z checia zamienilabym sie z kazdym, kto mieszka w Polsce.

Gość emilka2323232
choc na Sycylii szczerze mówiąc średnio mi sie podobało bo tam same pustkowia były poza miastami i ja właśnie mieszkałam w takim ośrodku na pustkowiu :O nie było sie gdzie ruszyc , gdzie wyjść... Co innego Rimini , Bibione , czy Gabice Mare ..tam słonce plaża i jest pięknie Ziwedziłam jeszcze pare sztandarowych miejsc po drodze jak Rzym , Wenecja . Rzym mi się nie zbyt spodobał ,ale Wenecja owszem ;)

Gość mellaniac
NO to na Sycylii temperatura jest podobna do tej, gdzie jestem. Jasne, ze mamy klimatyzacje w domu, ale co w tym fajnego przesiadywac calymi dniami w domu, bo na dworze umierasz z goraca. Poza tym tutaj zima jest okropna, juz wole snieg niz ciagle deszcze i wiatry.

Gość emilka2323232
może i masz racje ,ale ja nawet jak wszyscy narzekali na upał to mi sie tam podobało :P nie wiem , moeze dlatego ,że zmarzluch ze mnie z reguły ...

a gdy na dworze jest 24 C i bezchmurnie to najchetniej wychodze takie temperatury zwykle mamy około 20 maja w Polsce

Gość August the 1st
Ja też bym się chciała gdzieś przeprowadzić, ale nie do tropików na Dominikanę, czy Meksyku tylko u nas bliżej: Turcja nr 1, Hiszpania nr 2. Tylko nie wiem czy by mi się chciało pracować w taką pogodę i wychodzić z domu do pracy zamiast na plażę :D

Hiszpania jest cieplejszym krajem od Włoch

Gość a o co pytał
Włochy są piękne..ale jak cię ze snu wyrwie trzęsienie ziemi, to nie jest to miłe uczucie. Myślałam, ze mi serce wyskoczy. A te wąskie uliczki, którymi jeżdzą samochody- makabra.