Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kampankaaaa

bestiaaaaa

Polecane posty

Gość kampankaaaa

Witam wszystkich. Mam bardzo wazne pytanie, mianowicie chodzi o to ze jakis czas temu (4-5miesiecy) sprzedalam zloto ze swojego domu, nalezace do rodzicow i brata. Po tym czasie rodzice sie zoreintowali i chca zglosic sprawe na policje. Czy po takim czasie (w sklepie u jubilera) policja jest w stanie dotrzec do osoby ktora to sprzedawala? Czy to idziei do od razu na przetopienie? ogolnie chodzi mi o to czy jubilerzy wpisuja do tych swoich ksieg jakies charakterystyczne znaki badz zaznaczenia ktore znjaduja sie na zlocie. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie

Gość ahaaaaaaaaaaaaa
aha

Gość ptj6dkilówtjgaem
Ano zapisuje w kompie, tak jak w lombardzie. Przeciez spisal cie z dowodu, maja twoje dane. Takze trzes gaciami bo jest powod.

Gość kampankaaaa
Wiemmmmm ale na tej umowie oni spisuja tylko probe zlota, a potem to zloto przetapiaja (chyba?) wiec skad moga wiedziec co ja sprzedalam, chodzi mi o to czy policja jest w stanie ustalic co dokladnie sprzedalam. I nie chodzi o lombard tylko o jubilera

Gość kampankaaaa
Spisywal mnie ale caly czas mowie ze chodzi mi o to czy oni moga dojsc do tego co dokladnie sprzedalam. bo przeciez niekoniecznie musialam sprzedac akurat to zloto

Gość ghrtyhy
Jubiler jest zobowiązany do sporządzenia pewnej noy w której zapisuje od kogo kupił i dokładnie co - jakie to były przedmioty, w jakiej ilości, o jakiej próbie. Nawet jeśli owe przedmioty zostały przetopione, to tak, dojdą co sprzedałaś, kiedy i za ile. Więc dla swojego dobra dobrowolnie przyznaj się rodzinie.