Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllegrowicz

KTO SIĘ ZNA NA ALLEGRO ? POTRZEBUJE POMOCY

Polecane posty

Gość allllegrowicz

Zamówiłam pierwszy raz coś na allegro i jak zawsze wtopa. Przez przypadek zamówiłam 2 takie same książki :(, pisałam do sprzedającego z prośbą o anulowanie tej jednej ale nie odpisał :(. Wybrałam płatność przy odbiorze (przesyłka pobraniowa) ale w emailach jakie dostałam jest napisane że muszę zrobić przelew i w nim wpisać metode płatności, i ja już nic nie rozumiem :( Błagam niech ktoś mi wytłumaczy

Gość allllegrowicz
No proszę was :(

Gość Emmett Fitz-Hume
Napisz do sprzedawcy, odpowiadając na email z allegro o zakupie, żeby przysłał Ci jedną książkę za pobraniem i już.

Ja się znam na allegro, kupuję masę niepotrzebnych rzeczy na tym zacnym portalu. Pierwszy raz nie zawsze może być bezbolesny znaczy się bez przedpłaty zależy jak sobie sprzedawca ustali.

Gość hmmmm skoro
wybralas opcje platnosci przy odbiorze to nic nie musisz placic z gory, a co do tych dwoch sztuk no to trzeba wlasneie ze sprzedawca sie kontaktowac ale oni czesto nie chca anulowac bo im prowizja przepada albo im allegro musi oddac co prawda sa to banalne grosze no ale coz, robia problem. ewentualnie mozesz zwrocic towar w ciagu 10 dni i ci kase oddadza i kupic jeszcze raz jedna, no ale wtedy na kuriera Ty pokrywasz koszta

Gość allllegrowicz
up

Gość orkiestra dęta
W mailu, który dostajesz zaraz po zakupie, w danych sprzedającego powinien być nr telefonu. Zadzwoń jutro i się dogadaj :)

Gość allllegrowicz
Ale właśnie doczytałam tego meila niedawno, i jest informacja że za pierwszym razem nie można skorzystać z opcji płatnościprzy odbiorze, I teraz nie wiem czy wysyłać im tą kase na konto czy czekać :(

Gość allllegrowicz
straszna sierota ze mnie :(

Gość hmmmm skoro
nie wiem ale ja tam moglam odrazu przy odbiorze placic

Gość allllegrowicz
Ciemna jestem :( ale wgl skąd ja mogę się dowiedzieć że przesyłka została wysłana ?

Rzeczywiście czasem jest tak, że wiele osób nie chce wysyłać za pobraniem do osób, które np nie mają żadnych komentarzy lub które dopiero zaczęły korzystać z Allegro. Ale z anulowaniem transakcji nie ma problemu. Sama miałam taką sytuację, gdzie użytkownik miał problem z komputerem i zamiast jednej rzeczy zamówił u mnie 10. Skontaktował się ze mną z prośbą o anulowanie 9 transakcji. Ja mu anulowałam, a 7 dni po zakończeniu aukcji (wcześniej nie można) wystąpiłam do Allegro o zwrot prowizji i ten zwrot otrzymała. Tak więc, jak widzisz, wszystko można załatwić:)

Gość allllegrowicz
SWOJEGO PIERWSZEGO RAZU TEŻ NIE PAMIĘTAM, CHOPOK MNIE W CIEMNOŚCIACH WZIOŁ I W SUMIE TO NIE WIEDZIAŁAM CZY MOGĘ MU ODMÓWIĆ, TAKA JESTEM GŁUPIA KOZICA

Gość allllegrowicz
podszyw spadaj. No właśnie ale ja już pisałam 2 razy do sprzedającego i nie odezwał się...kurde nie wiem. Skomplikowane to wszystko

Gość MAMA 4 latka
napisz bez. do Allegro ,oni Ci pomogą .

Wcale nie musi, jeśli sprzedający jest osobą prywatną. Jeśli to firma, to zazwyczaj jest podany numer kontaktowy i wtedy najlepiej zadzwonić w takiej sytuacji. Sprzedający, jeśli chce, by kupujący do niego wracał, zazwyczaj nie powinien robić żadnych problemów. Poza tym nie martw się, bo skoro sprzedający chce, byś zapłaciła z góry, to nie wyśle towaru, dopóki nie będzie wpłaty. A jak nie będzie wpłaty, pewnie sam do Ciebie napisze i ewentualnie jeszcze raz wtedy mu wytłumaczysz, w czym rzecz.

Gość znowu 10 osób pisze..,,,.
napisz bez. do Allegro ,oni Ci pomogą .>>> :D na pewno jej pomoga tam to dopieor na odpowiedz poczeka tydzien albo i dluzej. autorko o polnocy to ten gosc od ksiazek najprawdopodobniej spi poczekaj cierpliwie. to ze mozesz kupic o kazdej porze nie znaczy ze siedzi tam stado chinczykow i odpisuje na maile i odbiera telefony non stop.

Gość allllegrowicz
Rzeczywiście trochę się pośpieszylam heh. Na szczęście udało się załatwić sprawę i wyślą tylko jedną książke za pobraniem :)

Gość unia_europejska
Własnie ja tez mam takie pytanie. Dzis dostalam info o wyslaniu z allegro przesylek firmami kurierskimi (siódemka i dpd) Czy dostane informacje od nich czy paczka juz jest u nich i kiedy mniej wiecej ja dostane ?????

Gość POMPEJSKA
AAAAAAAAAAAA