Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamablazeja

Pieluchy na noc

Polecane posty

Witam! jakie pieluchy Waszym zdaniem są najlepsze na noc? Ja obecnie małemu nakładam Dady ale muszę 3 razy w nocy zmieniać pieluchę bo mały bardzo dużo pije z butelki wody odkąd odstawiłam pierś i przecieka.

Gość zimowa mama
W jakim wieku masz dziecko?

Gość fsafsfsasfasfa
kup dady na dzien, a na noc pampers 4/5 zielone. jedna paczka w promocji za 39.9 starczy ci na 50 nocy, bo wystarczy jedna na noc!

mój ma 4,5 miesiaca i zdarza sie ze pampers na noc jedna nie starcza. Przetestowałam chyba wszystkie i kazda pielucha przepuszcza. A pampers play to juz w ogóle kazdą kupe.

Gość fsafsfsasfasfa
baybdream mi kupy puszczaja, a play sa dobre dopóki ma 5 miesiecy i sie nie turla

Załóż na noc pampersa. Wbrew temu co piszą wszystkie fanki pieluch dada, pampers jest bardziej chłonny.

Gość jhdjsghghghghgh
ja daje małemu 6 mc, pampersa. Trzyma całą noc.

najlepsze na noc to pampers active baby.corka ma 18 mscy ,pije bardzo duzo i 1 pielucha rozmiar 5 wystarcza.nic nie przecieka ,i pupa jest sucha

Gość iyfoudtd
tylko oryginalne active baby

Tylko Pampers na noc mam troje dzieci, i jak na dzień testuję różne, tak na noc tylko oryginalne Pozdrawiam

no dobra jutro jade po te pieluchy do Carrefoura bo są po 38 zł w promocji więc w czwartek zdam relacje czy warto było bo przyznam że nie wierze w to że jedna pielucha nam starczy :P

Gość ale o ktorej ostatnia zmiana
A o której pierwsza?

pieluche nakladam mu odrazu przed snem,zasną po 20.Dzis zmiana byla o 23:00,4:00,6:00 przez cała noc wypil ponad 1 l wody. Za kazdym razem pielucha była pełna i piżamka mokra

ja polecam pampers active baby, co prawda mój ma niespełna 3 mce ale przetestowaliśmy dady, pampers active baby, pampers sleep&play, pampers premium care, te z rossmana nie pamiętam nazwy. I wygrywają pampers active baby, co prawda kupę mi czasem się "wyleje" ale to dlatego, że takiej ilości to nie przerobi żaden pampers :] Ale potafi zasnąć o 17, obudzić się o 2 i jest okey.

Gość u mnie pampers
Mój syn zaraz kończy 3 miesiące i obecnie w dzień Dady, a na noc Pampers (te zielone).. rozmiar 2.. u mnie tylko 1 pielucha na noc.. i brak karmienia.. np. karmienie ok 21-22, potem w nocy jak się "przebudza" dostaje troszkę wody, przekładam go na brzuszek .. i dopiero pieluchę zmieniam rano.. 7-8.. aaa i mój syn nie robi kupy w nocy.. Dady też się sprawdzają na noc.. a te z Rossmanna strasznie cuchną moczem.. wystarczy kilka siknięć i czuć od dziecka, że zmoczyło pieluchę.. kupiłam 1 paczkę i się nie sprawdziły te pieluchy.. ps. jesli chodzi o pampersy 1 to mi nie podpasowały.. dady dużo lepsze.

a wiec tak: pielucha założona o 20,przeciekła o 1:34(spojrzałam na zegarek:P) i kolejna zdjeta przed 7 jak wstalismy(piżamka sucha). Przyznam ze jestem zadowolona bo posciel nie byla obsikana. Nie ma pieluchy która nie przecieknie z takim piciem mojego syna.

Gość ja kupiłam złoty łańcuszek
A dlaczego twoje dziecko aż tyle pije w nocy? wkładaj w pampersa pieluchę tetrową lub wkłady chłonące do pieluch wielorazowych-powinno pomóc.

Gość ja kupiłam złoty łańcuszek
A co ciebie tak bulwersuje? dużo osób tak robi. jak dziecko jest już starsze i ma większą pojemność pęcherza-na ogół koło roku,to jednorazowo wydala taką ilość moczu że pieluchy nie dają rady chłonąc,a dodatkowy wkład rozprowadza po pieluszce wilgoć i nic nie przecieka.

ja mam młodsze dziecko, ale na noc, odkąd wyrosła z wielorazowych, używamy tylko pampersów. Mała przesypia ok. 10h i jeszcze nigdy nie przesikała pieluchy.

Gość Malajka__
Moja pampersy przelewa okrutnie. Przerzuciłam się na dady na noc i jakos problem zniknał.

Gość czekolada tlyko gorzka
a tak z innej strony: zastanawialas sie czy to normalne ze dziecko tyle w nocy pije?? tyle to on powinien przez caly dzien wypic. Lubie czasem sie napic w nocy ale nie wyobrazam sobie wypic 4 szklanek wypic!!

Gość trochę dużo
Mój chrześniak też tak dużo pił i okazało się, że ma cukrzycę typu1. Twoje dziecko nie jest przypadkiem częściej zmęczone?

oj nie jest :) spi raz dziennie po ok 1,5 godz :) mieliśmy robione badania krwi z 3 miesiace temu i wszystko było ok

Gość Przestań mu dawać tyle pić!
Zamiast tego obniż temperaturę w pomieszczeniu gdzie śpi i nie ogacaj tak na noc, to od razu zapomni, że mu się chce pić i prześpi noc. Taki duży chłopak nie powinien się już budzić w nocy na jedzenie ani na pice. On pije bo mu pewnie gorąco jak diabli.