Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmieszany

Problem z moim związkiem(kobietą) potrzebuje opini!

Polecane posty

Gość Zmieszany

Witam wszystkich, może tutaj znajde odpowiedz na temat ktory mnie bardzo wykańcza, bo nie bardzo chciałbym sie tym dzielić z moimi znajomymi a wiec... Jestem strażakiem na wysokim stopniu. Zwiazany jestem obecnie ze starszą kobietą od siebie o 6 lat która ma dziecko,( Z BOGATEGO DOMU) kocham ją i ona ponoć(kocha mnie)bo już teraz sam nie wiem, ale występują takie kwestie, że już nie wiem sam co mam zrobić, czy to zostawić, czy probować brnąć dalej w nadziei na lepsze jutro, sprawa wygląda tak, cały czas coś się jej nie podoba, jestem sprzątam, odkurzam, pomagam pranie robić, prasuje jej rzeczy, wierce ,skrecam, robie zakupy latam, robie wszystko dla niej z myslą o niej, mam dość cieżką prace(duzo stresu) cały wolny czas poswiecam tylko dla niej i za każdym razem jej coś nie pasuje, robi problem z małych rzeczy, np ( przyszedłem obraziła się bo usiadłem na chwile i nie zrobiłem jej herbaty, tzn, nawet nie zaproponowałem zeby jej zrobić, wiec to było jej oburzenie, dwa ma siostre starszą od siebie o 5 lat(dorosła kobieta a zachowuje się jakby jeszcze w podstawówce była) intrygi cały czas, nagaduje jej mamie, na mnie rzeczy ktore nie miały miejsca, co najlepsze ma swojego faceta ona i też nagaduje na swojego faceta mojej kobiecie ze to taki i taki(UKRAINIEC) i jak stwierdziły tzn ona stwierdziła i nazwała mnie i jego TOY BOYS, czyli uznaje ze się tylko bawimy, a nie bierzemy cos na powaznie, i moja kobieta mi to powiedziała, trzy uznała ze ją oszukuje i ze jej siotra tez uznała, twierdzila ze ostatni samochod co miałem nie był moj, no smiech na sali, musialem leciec o 23 biegiem do swojego domu zeby pokazac jej dokumenty i papiery wszystkie ze to bylo moje, a gdy przynioslem je wyszukala z papierow jakies rzeczy dlaczego nie zaplacilem skladki za ubezpieczenie, i czy nie mialem pieniedzy na to, powiedzialem ze mialem problem z tym samochodem i ubezpieczeniem i nie chcialem tego ciagnac, a ta dalej swoje puste argumenty ze ją oszukuje, no ludzie to jest smieszne, gdy jej siostra ze swoim mezczyzna jest ja wsrod nich czuje sie taki "obcy" czuje ze jakos moja kobieta jest fałszywa wobec mnie, lepiej co najlepsze w towarzystwie jest bardziej zyczliwa i miła dla jej siostry mezczyzny niz dla mnie? o co chodzi? raz ją złapalem jak dzwonila przy siostrze do mnie i myslala ze jeszcze nie odebralem telefonu, ale odebralem i w tle slyszalem słowa "ODBIERAJ PATAŁASZONIE" a gdy to uslyszalem powiedzialem jej przez tel" co Ty powiedzialas do mnie? jak mnie nazwalas? to robila ze mnie glupka ze to nie do mnie mowila, no ludzie czy ja mam jakies schizy i slysze glosy? masakra! cały czas zajmuje się jej dzieckiem, które jest naprawde cięzkie(z moich obserwacji za bardzo rozpieszczone, a to znaczy to be tamto be ona nie tego ona nie tamtego a ona lata w okol niej i spelnia tej malej wszystkie zachcianki, troche chore, bo rosnie z małej nie dobry czlowiek;-) i dalej pisze... bawie się, czytam, ubieram, itd. sprzatam itd, itp. a tu nic zero docenienia mnie, ciagle jakis problem, bywa czasami kochana widze to, ale wiecej czasu jest nie do zniesienia...co najlepsze jak czegos co nie moge zrobic dla niej, a co chce, to dostaje spazmy, caly czas w glowie jej moje pieniadze, wymysla non stop coś, zebym tylko wydawał pieniadze, to skocz po piwo to tam to tam, a jak czegos zapomne kupic to AFERA i FOCH! albo kupilem raz parowki to spojrzała na CENE i powiedziala ze za taką cene ona jesc tego nie bedzie!!!!! szok!!po alkoholu zachowuje się bardzo agresywnie, gada takie rzeczy ze nie jeden by wymiękł, nie da sie do niej w ogole przemowic, psychodeliczne słowa jak i argumenty, az zdarzalo mi sie czasem krzyczec bo juz nie moglem ogarnac tego wszystkiego, krzyczalem zeby wkoncu zaczela mnie szanowac, a tu nic, czuje sie szczerze jakby smiecia miala przed sobą, dostaje wszystko ode mnie a jej ciagle mało!! wygaduje przy mnie ze moze spotka wkoncu swojego milionera!!odkad z nia jestem przestalem uprawiac sport, tzn nie mialem na to czasu juz, a gdy powiedzialem ze ide na silownie ona wymyslila ze ok ide z kolezanka na piwo, a nigdzie nie byla byla w domu!! a gdy zadzwonilem czy juz jest bo skonczylem trening powiedziala ze po co mam do niej przychodzic? no chore, wiec lecialem do neij odrazu po treningu...nawet nic nie zjadlem, raz kazala mi na kolana ja przepraszac, nie raz mnie uderzyła z agresji, zauwazylem, ze za kazdym razem jak przychodze patrzy na rece czy cos nie przynioslem, nawet raz mi powiedziala ze z pustymi rekoma jak moge przychodzic?? zauwazylem ze tylko nauczona jest przyjmowac prezenty i zbierac laury, rozumiem kobiety lubia prezenty ale nie do przesady!!!! bo na kazde okazje odemnie otrzymuje!! ludzie powiedzcie mi czy jest sens? o co w tym wszystkim chodzi? zakonczyć to? prosze o normalną odpowiedz, jestem troche zamieszany także, prosiłbym o wyrozumiałość...

Gość to tylko
przecież to jakaś wariatka upss... kobieta z zaburzeniami emocjonalnymi albo wyślij ją do psychologa/psychiatry albo poszukaj normalniejszej

Gość ja przeczytałam wszystko
proszę Pana ile ma Pan lat ? i dlaczego jest Pan z tą kobietą - ale tak naprawdę i bez owijania w bawełnę ?

Gość to tylko
a tak w ogóle, to dlaczego jeszcze jesteś z nią? seks czy co? strach przed samotnością?

Gość hiacyntax
Ja pitole... Koles Ty powaznie piszesz czy to jakas prowokacjja? zalozmy, ze to sie dzieje naprawde, a wiec: 1. Ona Cie NIE KOCHA 2. Jesli masz kase ( a z tego co zrozumialam chyba masz) to kazde uczucie, ktore ona okaze od czasu do czasu jest tylko dla pieniedzy. 3. Jestes jej pomoca domowa, niania, sprzataczka 4.. Nie jestes facetem, nie masz jaj. 5. Albo sie jej postawisz I wprowadzisz nowe zasady w tym zwiazku, allbo zgnijesz marnie. 6. I tak na koniec przyjdzie taki dzien, ze twoja panna pozna milionera I bez zastanowienia pojdzie do niego.

Gość Vitkaaaa
Nie chce mi sie całego czytać, ale po co ty jesteś z taka kobieta, mało to innych na świecie.czlowieku obudz sie, jak nie jesteś szczęśliwy to po co w ty tkwić.

myślę, że kobiety lubią strażaków, każdy z nich musi być odważny i wysportowany, to działa, do seksu Pan strażak znajdzie sobie mniej chimeryczną kobietę...i bez cudzych dzieci :/

może Pan Strażak nie miał udanej rodziny, miał smutne dzieciństwo i teraz za wszelką cenę próbuje stworzyć rodzinę z kobieta, której na tym nie zależy

uważam, że wszystkie nasze zachowania i postawy maja swoje źródło w dzieciństwie, szczęśliwe dzieciństwo to kapitał na całe życie, zjebane to piętno na całe życie, u Strażaka musiała coś być w dzieciństwie

Gość Zmieszany
Do: ja przeczytałam wszystko. Jestem typem domatora, ktory szanuje ognisko domowe, bardzo jest mi przyjemnie gdy siedze z nią, jem sniadanie,kolacje cokolwiek, mi duzo do szczescia nie potrzeba,potrzebuje osoby ktora mnie obdarzy uczuciem, potrzebuje wsparcia, ale czy ja na to wszystko slepo patrze? i uszczesciliwam się na siłe, ze bedzie dobrze? tak teraz przemyslalem i poczytalem komentarze, to chyba tak naprawde to ja sam stwarzam sobie swoj swiat z nią, ktory nie powiniem w ogole mieć miejsca i jest bez przyszłosci...??

Gość to tylko
tak, ten związek istnieje tylko w Twojej wyobraźni ulokowałeś swoje uczucia w niezrównoważonej, egoistycznej kobiecie zresztą, co to za związek? to raczej chory układ

Nad czym ty się jeszcze zastanawiasz? Nie rozumiem po jakie licho tkwisz w tym toksycznym związku? Chyba nie wierzysz,że nagle twoja pni się odczaruje i będzie cudownie wyrozumiałą, ciepłą kobietą. Z tego co napisałeś to jakichś okropny babsztyl. Jesli masz tendencje masochistyczne to tkwij w tym chorym układzie, a jeśli masz odrobinę rozumu i szacunku dla samego siebie zostaw to i nie oglądaj się za siebie. To nie jest partnerski związek;) Ta osobniczka najzwyczajniej w świecie cie wykorzystuje.

Gość xantrypa
hee he - starsza o 6- lat i z dzieckiem z "bogatego domu" - normalnie to ona powinna ci dziekowac ZE "TO" CHCESZ - bo normalny facet nie szukal by " przychowku" a ty - he he .. - jak piszesz - sprzatam odkurzam, pranie i prasowaniei ... wierce i skrecam robie zakupy - hee he ! - facet wyluzuj ! - bo z tego NIC nie bedzie - malo kto BY TAKIE TEMPO WYROBIL ! - starsza o 6- lat z dzieckiem - a gdzie jest TATUS ? ... - juz kopnal to w PIZZDE ??? ... daj se na spoko - poszukaj se normalnej dziewczyny ktora cie doceni ...

Gość Aska kraska
A myslalam ze to kobiety sa glupie... Zrobila sobie z ciebie sprzataczke, opiekunke i kucharza a placi seksem... Jestes idiota bo inna by cie docenila a ta sie toba bawi a ty jej pozwalasz, i jeszcze ta siostrunia....

Gość znowu taka jedna...
Rzeczywiście dziwne to zchowanie tej Pani. Ja sama jestem po rozwodzie i mam syna, wiem jak samej ciężko. Nie wiem nie potrafiłabym nikogo traktować w ten sposób :/

Gość Moj to garow
Brudnych nie ruszy w zlewie a co dopiero prasowanie o matko ale ta malpa ma dobrze!

Gość Moj to garow
Jedyne co umie to ugotowac zalewajke ale tak sie dawac tak latac ciezkie zycie lekka smierc

To, że jej zachowanie jest nienormalne, to nie ulega wątpliwości. nie mam zwyczaju tego pisać, ale powinieneś się z nią rozstać, bo ona Cię niszczy. ale to tylko "mniejsza połowa" problemu.większa jest z Tobą,z tym, że Ty pozwalasz się niszczyć i traktować jak śmiecia. co to znaczy, że "musiałeś leciec o 23 biegiem do swojego domu zeby pokazac jej dokumenty i papiery wszystkie ze to bylo moje"??? Niczego nie musiałeś. mogłeś jej powiedzieć, że sobie coś uroiła i to jest jej problem, mogłeś odwrócić się na pięcie i powiedzieć jej, że jak jej histeria przejdzie, to żeby do Ciebie zadzwoniła, mogłeś zrobić wiele rzeczy, zachować się jak osoba dorosła, jak facet. Ale Ty wybrałeś zachowanie się jak służący, jak śmieć - jak sam to określasz. Idź chłopie na psychoterapię i uporaj się ze sobą, żebyś sobie na to nie pozwalał. żebyś, nawet jak się z nią rozstaniesz, nie wplątał się w związek z następną taką samą, żebyś w końcu zaczął sam siebie szanować i zachowywać jak człowiek. tego Ci szczerze życzę.

Gość kobieta nie daje
zazdroszczę takiego faceta jak autor. chciałabym takiego człowieka u swoim boku.

Gość Hubbuch Bezug
Po 1/ jak stwierdziły tzn ona stwierdziła i nazwała mnie i jego TOY BOYS, czyli uznaje ze się tylko bawimy, a nie bierzemy cos na powaznie, i moja kobieta mi to powiedziała, trzy uznała ze ....[]... Toy boy oznacza ze to ty jesteś zabawka w jej rękach I z opisu -100% tak jest Zostaw !

Gość Agniesia2703
Jestem także kobietą i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że jakaś inna kobieta chyba by Cię szybciej doceniła niż Twoja obecna Napisałeś, że jest z ,,bogatego domu" skoro jest z takiego domu to niech tam wraca i tam urządza swoje rządy i ciekawe czy jej tak dobrze samej będzie wszystko robić chyba, że ma gosposię Jest nauczona, że wszystko za nią się robi Nie obraź się ale jest w tym też Twojej winy sam ją do tego przyzwyczaiłeś Rozumiem, że facet to dżentelmen, że jak to się mówi powinien swoją kobietę na rękach nosić ale niektóre po prostu tego nie doceniają bo zawsze miały wszystko pod nos podstawione W ogóle to nie powinieneś się od razu ujawniać jak dobrą masz posadę, pensję, mieszkanie itd żadnych prezentów jedynie kwiatek od okazji do okazji i wtedy zobaczysz na czym kobiecie naprawdę zależy na Tobie czy na Twojej kasie A tą, z którą teraz jesteś to pogoń ją czym prędzej, powinna Ci być wdzięczna, że ja z cudzym dzieckiem wziąłeś i tak jej jeszcze nadskakujesz Zostaw ją i znajdź taką, która Cię pokocha szczerze Ciebie a nie Twoje pieniądze, usługi i inne A jeśli kochasz tą naprawdę to zmień taktykę, zainwestuj w siebie, wróć do sportu, do swoich pasji, zadbaj o siebie Na pierwszym miejscu stawiaj siebie, zacznij ją traktować z dystansem Jeśli jej na Tobie naprawdę zależy będzie o Ciebie zabiegać, martwić się czemu nie przychodzisz itd a jeśli nie jeśli to zlekceważy to cóż nie zależy jej na Tobie i odpowiedź masz jasną Zacznij być mężczyzną bo zrobiła z Ciebie trochę zniewieściałego kolesia do wszystkiego Przepraszam ale nie cierpię takich wygodnych bab

Gość xantrypa
przychylam sie do tego w calosci co napisal Sally Brown - idz chlopie na psychoterapie ! - BO TY NIE JESTES NOEMALNY !!! - idz i uporaj sie ze soba !!! - ty masz jakies w domu "powiklania" nie wiem co - moze bieda brak opieki i wiem - moze rodzicow lub milosci, - ale ty masz problemy emocjonalne i trafiles na lale ktora tez byla w "GNOJU" zrobil jej dziecko i "wyjechal w sina dal" ja mysle ze ty na ten temat nic nie wiesz - albo nie smiesz zapytac - albo ...- by ci nawet nie powiedziala ! MYLE SIE ??? ... - jestes dla niej podnozkiem - wyleczeniem z jej chorej psychiki - byc moze chodzi o kochanka ktory ja zranil i zostawil z dzieckiem ! BO DOSTALA DOBREGO KOPA W DOOPE !!! - a teraz znalazla zamiennika - i ... TY NIM JESTES ! - wiec musi sie na tobie zemscic za swoj los !!! - to moja interpletacja - zalecenie znasz - idz na psychoterapie !!!