Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porcja rosołowa

jak drogie mamy gotujecie rosół ?

Polecane posty

iaww - mnie ten rosół smakuje. Główna tajemnica dobrego rosołu to dużo warzyw i mięsa oraz długie gotowanie - przy wołowinie nawet 8 godzin.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciuchcia - przepraszam, ale przeczytałam Twoje rady i komentarze odnośnie rosołu i to jest chyba jakiś żart to, co Ty piszesz - może gdybyś gotował/a częściej i tak jak inni radzą, to nie musiał/a/byś dodawać vegety i innych sodowych przypraw do swoich zup, aby miały fajny głęboki smak. xx wrzucam mięso do gotującej się wody, ponieważ wtedy puszcza mniej szumu - nie dalej jak 2 dni temu robiąc kilka rzeczy jednoczesnie wrzuciłam mięso do zimnej wody, a potem z 15 minut musiałam stać nad garnkiem, żeby te wszystkie farfocle odłowić.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciucia, właśnie doczytałam, że ty nie wyobrażasz sobie rosołu bez kostek. To chyba o czyms świadczy, nie? Mój jest bardzo esencjonalny i smaczny bez użycia kostek czy wegety:) Sama nie potrafisz zrobic dobrego rosołu, a krytykujesz każdy jeden przepis jaki tu się pojawi:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciuciuciaa
Dla mnie potrawy bez vegaty są beznadziejne!! Moja była tesciowa tak gotowała to myslalam ze się wyżygam, a dodam ze całe zycie była kucharką. Niestety mozecie mowic co chcecie ale jedzenie bez glutaminianu nie ejst smaczne. A kucharką jestem świetną, kocham gotowac i robię to rewelacyjnie🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
do ciuciuciaa: Dziewczyno, o co Ci chodzi-kobiety mają swoje sposoby na ugotowanie rosołu i to chyba dobrze. Każdy może dodać swoje przyprawy, które lubi i mu pasują do rosołu. Masz pretensje do świata, że nie każdy gotuje identycznie jak Ty? Ja na przykład nie używam vegety, bo mi od niej czuć sztucznością, więc też kombinuję z przyprawami, żeby smak był coraz lepszy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciuciuciaa
lilith smeiszna jestes wiesz?? kazdy kucharz by sie z ciebie smiał gdybys mu to powiedziała. NIGDY NIE WRZUCA SIE MIESA DO GOTUJĄCEJ WODY!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a tak trochę off topic - u mnie maggi rośnie w ogrodzie od zawsze i nigdy nie wiedziałam, że to jest to samo, co lubczyk :-) czyli jednak czegoś się człowiek z kafeterii może mądrego dowiedzieć dzięki mireczkowata :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ciucia, stosując sztuczne kostki czy proszki każdy może być świetnym kucharzem:) Po to one są, by wspomóc osoby pozbawione elementarnych zdolności kulinarnych. Mój brat używa, bo jak tego nie zrobi to faktycznie nie da się zjeść tego co podał:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dokładnie, na wołowinie dłuzej trzeba gotować. Ja zawsze stawiam rano tak, zeby na 13. był gotowy. A Ty ciuchcio, zejdź na ziemię, bo dla mnie kucharz, który wypowiada sie o rosole a pojecia nie ma o przyprawie typu lubczyk to kicha, nie kucharz :) Doucz się. Bo nie jest sztuką nawalic chemii do zupy i uważać sie za rewelacyjną kucharkę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość huerta
kwoki kłóca sie jak ugotowac rosołek:) nawet ten temat wzbudza u was kontrowersje i podnosi cisnienie :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciuciuciaa
HUERTA SPADAJ :-p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ggggggttttmmmmmmmmm
mmmmmmmmmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciuciuciaa
łakowilka za to ty jestes super kucharką która odlewa pierwsza wodę spod rosołu i smazy do niego warzywa na masle🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
Jak ktoś lubi vegetę, niech jej używa, ale nie trzeba twierdzić, że pozostali nie umieją gotować. Wiesz, ja np. uczyłam się wiele w kuchni od indyjek-u nich kombinuje się głównie naturalnym przyprawami i powstają rewelacyjne oryginalne smaki. Nawet z ziół i przypraw, które są w Polsce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciuciuciaa
Jak mozna odlewac pierwsza wode z rosołu może mi tu ktos wytłumaczyć??:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mi się nie wydaje, żeby ktoś poza jedną osobą tutaj się kłócił. Padło pytanie i kto chciał podał swój przepis - natomiast jedna osoba próbuje siać zamęt. i tyle - życzę smacznych i klarownych rosołów.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dddddttttttttt
dddddddddttttt

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pincroevcfhfc
Ja gotuję na kurczaku lub 2 udka i 2 skrzydełka. Dodaję z warzyw - por, marchewka, seler, pietruszka, listki magii, cebula przypalona nad palnikiem Z przypraw sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy Czasem wrzucam 1 grzybka suszonego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość iaww
messol, spróbuję i to chyba przy najbliższym gotowaniu rosołu, bo ja też lubię z wołowiną a to obsmażanie może faktycznie dodać smaku:) W każdym razie mnie to podchodzi:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie uwazam się za świetną kucharkę, ale rosół akurat umiem zrobić rewelacyjny. Jeżeli mój przepis jest powielany przez znajome i rodzinę oraz nie używam chemii to znaczy, że jest dobry, nawet bardzo dobry. Próbowałaś chociaż raz zrobic tak jak ja, czy awanturujesz się pro forma?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość huerta
co spadaj taka prawda,ze nawet w tym temacie musicie sie obrazac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pincroevcfhfc
Jedni wylewają pierwszą wodę a drudzy przecedzają rosół. Nie kumam żadnej z tych wersji ... hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kuchnia orientalna (szeroko pojęta) jest rewelacyjna. Przyprawa garam masala bez chemi i sztuczności potrafi ze zwykłej potrawy zrobić coś pysznego. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość huerta
ciuciuciaa łakowilka za to ty jestes super kucharką która odlewa pierwsza wodę spod rosołu i smazy do niego warzywa na masle a niech wylewa sobie ta wode jej sprawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
weszlam poczytac jak sie gotuje rosol, bo przyznaje z reka na sercu, ze nie potrafie:P Ale oczywiscie jak to na kafe bywa trzeba sie poklocic, bo ktos wylewa wode, ktos wrzuca do gotujacej sie, a jeszcze ktos mysli, ze magi to ten produkt od knorra i chce dogryzac:D Fajnie sie czyta nie powiem, ale w takim razie ja sie swoimi wypocinami przy probie gotowania rosolu nie podziele:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×